DIY: maak een tuinsproeier van een fles

Posted In: Baby & Kind | Zomer

Typische he, bijna heel de zomer is het weer echt Nederlands te noemen met weken alleen maar regen & herfsttemperaturen en wanneer de kinderen weer naar school moeten en jij aan het werk, doet de zomer echt zijn intrede met als aftrap een hittegolf. Ook deze week kan er nog lekker in het zonnetje gespeeld worden en als afkoeling heb ik een te leuke DIY: een tuinsproeier maken van een fles!

 

Dit heb je nodig:

– Een plastic fles
– Een hamer
– Spijkers of iets anders met een scherpe punt
– Eventueel tape
– Een tuinslang

 

20160823_174747

Zo maak je het

Het is eigenlijk te simpel voor woorden en de plaatjes zullen waarschijnlijk voor zich spreken, maar voor de liefhebbers is hier toch een beschrijving van hoe je deze fontein (zoals mijn lieve peuter het noemt) kunt maken.

 

1. Klem de plastic fles ergens tussen. Ik heb dat tussen mijn benen gedaan maar ben je nou onhandig en zit een ongeluk in niet zo’n klein hoekje bij jou, laat dan bijvoorbeeld even iemand de fles vasthouden. Wel zo veilig!

2. Sla met een hamer een spijker (een naald of iets anders scherps kan ook) in de fles zodat je kleine gaatjes krijgt. Het is hierbij belangrijk dat de gaatjes niet te groot zijn en dat je er niet teveel maakt want anders is de druk van het water in de fles te laag om ook echt te gaan sproeien. Ik heb zo’n 5 gaatjes in de fles gemaakt en dit werkte prima. Doe je alle gaatjes in een lijn naast elkaar dan de fles voornamelijk omhoog sproeien. Sla je de gaatjes wat verder uit elkaar en ook naar de zijkanten van de fles, dan krijg je een fonteineffect.

3. Bevestig je tuinslang in de fles. Bij mij bleef hij prima zitten, maar mocht de kop van je tuinslang smaller zijn dan de ingang van de fles, dan kun je hem met tape bevestigen. Als er teveel water uit sijpelt zal er namelijk niet echt een sproei-effect ontstaan.

4. Nu is het een kwestie van de kraan zo ver als je wilt opendraaien en je kids er doorheen te laten rennen. Of jij zelf natuurlijk als afkoeling ;)

 

Veel speelplezier!

    Add Comment

    De zoektocht naar een crèche
    Lingerie tijdens de zwangerschap