Bereken je bevaldatum

Bereken je bevaldatum (via de klassieke en alternatieve methode)!

Posted In: Bevalling

Hoera, je bent zwanger! Vanaf het moment dat je met de test in je handen staat, ben je waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar de uitgerekende datum. Om die bevaldatum te berekenen heb je meerdere methoden: de klassieke en alternatieve methode. Kende jij de laatste al?

Naegeles methode

De methode die bijna iedereen – en waarschijnlijk ook je dokters – gebruiken, is de Naegeles methode. Om je bevaldatum met deze methode te berekenen, tel je 280 dagen bij de eerste dag van je laatste menstruatie op of 266 dagen bij de dag van je ovulatie. Als 15 oktober de eerste dag van je laatste menstruatie was, valt je uitgerekende datum dus op 8 juli 2017. Wat dat betreft is de Naegeles formule lekker recht toe, recht aan.

 

Mittendorf-Wiliams methode

Een alternatieve methode om de bevaldatum te berekenen is die van Mittendorf-Williams. Om te binnen wordt bij de eerste dag van je laatste menstruatie 256.45 dagen opgeteld. Vervolgens worden bij de datum die hieruit komt, dagen opgeteld en afgetrokken, afhankelijk van persoonskenmerken en omstandigheden binnen de zwangerschap. Hieronder zie je de eenvoudige versie die rekening houdt met de belangrijkste kenmerken. Ben je benieuwd naar de uitgebreide versie – waar bijvoorbeeld ook wordt gekeken naar gewicht, leeftijd, opleidingsniveau alcoholinname, of er eerder een miskraam is geweest, enzovoorts- klik dan hier.

 

De Mittendorf-Williams formule houdt voornamelijk rekening met ras en of het een eerste zwangerschap betreft. Zo bleek namelijk uit het onderzoek van deze deskundigen, dat een eerste zwangerschap gemiddeld genomen langer duurt en dat niet-blanke vrouwen eerder bevallen.

 

 

Probeer het maar eens uit en bereken je bevaldatum via de Naegeles-methode of de eenvoudige Mittendorf-Williams-methode.

Kende jij deze alternatieve methode al?

    Add Comment

    Tumble ‘n Dry wintercollectie 2016/2017
    God save America én onze kinderen