9 te gekke matchende (DIY) Halloween kostuums voor het gezin

Posted In: Halloween

Zijn jij en je kinderen al klaar voor 31 oktober? Dé avond van het jaar waarop je mensen de stuipen op het lijf mag jagen, een poging kunt doen om het meest originele kostuum te dragen en hopelijk zo veel mogelijk snoep binnen te harken! Nee? Dan ben ik vandaag je reddende engel en laat ik de leukste matchende kostuums voor jou en je gezin zien!

HALLOWEEN

of HALLOWE’EN

[ hal-uh-ween, -oh-een, hol-]

1 avond voor Allerheiligen (waarop kinderen zich verkleden).

Eerst een stukje geschiedenis en informatie,afkomstig van onze goede ouwe informatiebron Wikipedia. De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november).

Vooral bekend van Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die dienstdoen als lampionnen. Deze worden Jack-o’-lanterns genoemd.

In Nederland en België wordt er steeds meer aandacht besteed aan het halloweenfeest/Allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen, halloweenfeesten en het versieren van huizen. Veel lagere scholen organiseren een zogenaamde trick-or-treattocht, waarbij de kinderen (veelal onder begeleiding van oudere) verkleed langs de deuren gaan.

Zelf aan de knutsel

Het leukste aan Halloween is misschien wel het internet af struinen naar een geweldig (en het liefst zo uniek mogelijk?) kostuum. En hoewel wij niet aan Halloween doen, hou ik alvast wat ideetjes in gedachten voor carnaval.

Ik heb 9 matchende Halloween kostuums verzameld waarin jij en je gezin er sowieso origineel uit zien. Het zijn stuk voor stuk kostuums die je kunt kopen, maar die je ook heel goed zelf kunt maken zonder dat je bijvoorbeeld naaister bent. Kan je lekker DIY-en!

Family costumes Star Wars

Star Wars kostuums | Cara Loren

Game of Thrones kostuums | Baby Birds Farm

Finding Nemo kostuums | Elizabeth Pratt

Inside out kostuums | Costume work

Circus kostuums | Costume work

Ratatouille kostuums | The House of Cornwall

Wolk en regenboog kostuums | Baby Birds Farm

Kampeer tripje | Kitchenfun With My 3 Sons

Day of the Dead kostuums | UK Parenting

Welke kostuums vind jij het leukst?

  • Margriet
    18 oktober 2016

    Gaaf zeg! Ik vind de inside out kostuums en dat schattige regenboogmeisje erg mooi. Mijn dochtertje en ik steek ik dit jaar ook in matchende kostuums.

Add Comment

+20 (gratis) herfstvakantie uitjes en activiteiten
6 creatieve apps voor op je telefoon