7 essentials die je in je tas moet hebben als moeder

Posted In: Baby & Kind

Nu mijn kleine telg anderhalf jaar is komt het steeds vaker voor dat ik de luiertas thuis laat en enkel mijn eigen tas meeneem. Mede-ouders weten dat je absoluut niet zomaar de deur achter je dicht kan trekken als je op pad gaat met je kind(eren) zonder dat deze essentials in je mooie Guess tas zitten (of in mijn geval, in een simpele tas van Pieces)…

 

1. Billendoekjes/ snoetenpoetsers
Mag ik de uitvinders van deze doekjes even een zoen geven? Deze doekjes dienen vaak niet alleen om de billetjes van je kleintje schoon te vegen maar zijn ook erg handig om plakkerige handjes, vieze toeten en smotsige stoelen mee schoon te maken!

2. Luiers
Absolute noodzaak als je nog een kind hebt wat in de luiers zit! Het liefste een stuk of 3 want je weet nooit wat er gebeurd!

3. Luierzakjes
Ze zijn misschien niet goed voor het milieu, maar stel dat je een poepluier hebt verschoond en nergens een prullenbak kunt vinden? Je wilt echt niet dat je tas naar ontlasting stinkt doordat je een luier moet bergen…

4. Iets te eten en drinken
Uitstekend te gebruiken als chantagemiddel of om je kind zijn mond te snoeren als hij het shoppen zat is ;)

5. Zakdoekjes
Soms lijkt het alsof Maxim constant verkouden is en dus zijn zakdoekjes pure noodzaak om snottebellen af te vegen. Mochten deze in je tas ontbreken dan werken de bij 1 genoemde doekjes overigens ook prima.

6. Speen
In principe krijgt Maxim alleen een speen als hij slaapt. Als we een dagje op pad zijn is het dus erg handig als er een speen in de tas zit voor als hij moe wordt. Sinds ik moeder ben is er trouwens in elke tas die ik bezit wel een speen te vinden. Zo is het al voorgekomen dat ik op de universiteit en tijdens het stappen een speen uit mijn tas toverde…

7. Speelgoed/ boekjes
Ik heb het wel eens gedaan: een aantal uur of een hele dag op pad gaan zonder iets van speelgoed te hebben meegenomen. Ik kan je vertellen: dat is geen succes! Eigenlijk is het ook wel logisch dat als je de hele tijd in een kinderwagen moet zitten, je je op een gegeven moment gaat vervelen. Ik let er dus altijd op dat ik wat speelgoed in mijn tas heb zitten. Denk aan boekjes en kleine dingetjes die verschillend qua ‘spel’.

Heb jij deze dingen ook altijd in je tas zitten?” description=”Ontbreekt er nog iets in de lijstje? Laat het me weten in een comment!

 • iooon
  21 juni 2015

  Alleen geen zakdoekjes. Maar ik heb wel spuugdoekjes en/of hydrofieldoeken bij me en daarmee kun je snottebellen ook goed afvegen. Hoewel de mijne tot nu toe (klopt af) niet veel verkouden is. Geen kinderdagopvang scheelt vast. ;)

 • Daniëlle
  19 juni 2015

  Eten en drinken niet altijd, speentje hebben ze niet, wel lievelingsknuffels! Die moet ik dus ook echt niet vergeten of nog erger, kwijtraken. Haha. Verder hou ik ook van die snoetenpoetsers. Ideaal. En oja, een hydrofiele luier en spuugdoekje neem ik ook altijd mee.

 • Nathalie
  19 juni 2015

  Ja grotendeels hetzelfde al heb ik ook reservekledij bij … Altijd :-) en zonnecreme en een hoedje als het zonnig weer is!

 • Sylvie
  19 juni 2015

  Goed lijstje! Ik heb er ook nog altijd wel een hydrofiele doek of luiermatje bij zitten!

 • angelique
  19 juni 2015

  Ik heb geen luiers meer in mijn tas maar de rest eigenlijk wel. Ik zweer ook bij rietjes! Die dingen zijn verdomd handig

 • Malou
  19 juni 2015

  Behalve eten heb ik ook altijd alles in mijn tas zitten :)

Add Comment

Dress that kid #4 – Birds of a feather
GMG WEEKLY #1 | Studeren, een tegenvaller & naar de kapper