Cadeautips voor Vaderdag

Cadeautips voor Vaderdag

Posted In:Ouderschap

Nog een paar dagen en dan is het de dag waarop papa’s overal ter wereld in het zonnetje gezet worden. Commercieel of niet, het is altijd een goed idee om die liefhebbende, hard werkende en stoere papa’s iets leuks voor Vaderdag te geven. Dat kan iets zijn wat je met je kind in elkaar hebt gefabriceerd maar ook iets wat gekocht is in de winkel. Wel zo makkelijk als je geen knutselwonder bent! Ik heb wat tips voor je zodat jij je in ieder geval niet rot hoeft te zoeken naar een cadeautje!

Next I love my daddy
Next Direct, €8 a €9 (afhankelijk van de maat)

970881

Next Direct, €6 a €8 (afhankelijk van de maat)

378-668s

Next – vader versie €15, kinderversie €9 tot €17 (afhankelijk van de maat)

Het blijft toch wel schattig, je kleintje een shirtje aantrekken waar de liefde voor zijn of haar papa vanaf straalt. Bovenstaande shirts zijn van Next maar Hema verkoopt ook erg schattige rompertjes met “My daddy is my hero” voor slechts €4,50. Moet je vent nog een nieuwe zwembroek? Zoek niet langer en geef er één cadeau voor Vaderdag. Je moet er van houden, maar je zoontje in een matchende short naast papa op het strand laten paraderen is stiekem erg leuk toch?! Geef nou maar toe…

Boeken doen het altijd goed bij papa’s die graag lezen. Een idee is om het invulboek ‘Pap, vertel eens’ te geven, zodat je partner dit aan zijn dochter of zoon kan geven als hij of zij wat ouder is. Bij de liefhebber van de wielersport is het pas uitgebrachte boek van Mart Smeets vast een succes. Andere mooie sportboeken die op dit moment erg populair zijn, zijn: ‘Top Show’, ‘Kieft’ en ‘Johan Cruijff in Barcelona’.

Netflix-460x306

Netflix abonnement vanaf €7,99

Als je wederhelft ervan houdt om lekker op de bank voor de tv te hangen is een abonnement van Netflix misschien een idee zodat hij series kan bingen of MegaMindy kan kijken met jullie dochter. En onder het mom van eigenbelang: dan kan jij op de momenten dat je vent niet thuis is, mooi de laatste aflevering van Pretty Little Liars kijken ;) Streamt de vader van je kids liever series direct vanaf zijn laptop/ tablet of telefoon? Dan is Chromecast ideaal!

Een cadeau waar iedere man iets aan heeft is een scheerset en deze van Rituals ruikt erg lekker! Niet geheel onbelangrijk toch, dames? En als we het dan toch over verzorging hebben.. Misschien heeft jouw man een baard die wat bijgewerkt mag worden of heeft hij gewoon een goede kappersbeurt nodig? Geef hem dan een bezoekje aan een echte barbier zoals ‘Schorem Barbier’ (men only!) in Rotterdam. Tof en origineel toch?!

Volgens mij is het in 9 van de 10 relaties zo dat de man degene is die het vlees op de BBQ gooit. Met de zomer op komst zit je bij vrijwel elke man goed met deze goed beoordeelde houtskoolbarbecue. Met dit gave leren short van Scotss Bluf ziet je partner er helemaal als een professioneel BBQ man uit en een lekker ding in de keuken. Dat laatste is dan weer een voordeeltje voor ons, moeders!

Welk cadeau past echt bij de vader van jouw kind(eren)?

 • marjon
  11 juni 2015

  De shirtjes van Next zijn leuk! Ook ik ben juf… en geef vaak van tevoren aan dat we iets gaan maken voor Vaderdag. Maar zo weet ik er ouders gescheiden zijn, waarvan ook dat er geen contact is met hun vader. Daarom zeg ik duidelijk dat ze zelf mogen kiezen voor wie ze het maken. Vader, opa, stiefvader. En niks moet van mij, maar het mag.

 • Olga
  9 juni 2015

  Ik heb nog geen idee hoe we hier invulling aan gaan geven, want ik vind I. nog te klein om hem hier echt in te betrekken. Voor mij hoeft dat commerciële eigenlijk niet zo en persoonlijk vind ik het voor kinderen ook niet altijd iets leuks (Moederdag ook niet trouwens), omdat het kinderen op vaak nog heel jonge leeftijd al ‘moet’ laten nadenken over wie ze wat geven, omdat pappa en mamma niet meer samenzijn, maar pappa wel een nieuwe vriendin heeft en mamma niet. Of als je nou een ouder verloren bent, wat dan? Ik begrijp en erken de goede bedoelingen, maar begrijp ook heel goed waarom niet iedereen staat te springen mee te doen.

  • Odile
   Olga
   9 juni 2015

   Daar ben ik het helemaal mee eens Olga! Op t kinderdagverblijf vroegen ze ook al wat ik er mee wilde doen. Ik zei niets en dat als ze tijd hadden iets leuks voor opa (daar vroegen ze naar) onder t mom van “opa is ‘een’ papa”. Het is niet voor iedereen een leuke dag en ik merk dat ik t ook wederom lastig vind.

   • Olga
    Odile
    9 juni 2015

    Ik ken ook wel verhalen van scholen die gewoon een mooi werkje laten maken en de kinderen laat kiezen aan wie ze het geven. Dus dat mag ook een mooie tekening voor opa of de buurvrouw zijn. Dat vind ik veel leuker. Je moet kinderen niet meer gemis confronteren als ze nog te klein zijn om dingen niet te begrijpen. Deze mening heb ik trouwens niet gevormd door mijn eigen leven (nou ja, een beetje wel want ik had ineens ook geen vader en moeder meer samen), maar door een stuk uit een boek van Jacques Vriens. Geen idee welke titel dat boek had, maar daarin wordt op een gegeven moment beschreven dat een meisje verdrietig is omdat ze geen plakwerkje aan haar moeder kan geven, omdat zij niet meer leeft. Vreselijk zielig toch? :(

 • angelique
  9 juni 2015

  Leuke tips! Mijn vriend is anderhalve week na Vaderdag jarig dus hij mocht zijn eigen cadeau uitkiezen. We gaan binnenkort dus samen op stap om een scheerapparaat te halen voor hem. Daarnaast is mijn zoontje op school iets aan het knutselen voor zijn ‘papa’ (is zn stiefvader)

 • Joyce
  9 juni 2015

  Leuke cadeaus! Robert heeft van ons al een vaderdag cadeau gehad, namelijk een shirt van Sc Veendam voor de tweede divisie :D

Add Comment

7x te gek behang voor de kinderkamer
Hieraan herken je een peuter in de peuterpuberteit