7x te gek behang voor de kinderkamer

Posted In: Babykamer

Maak je de muur van de babykamer gewoon wit of ga je toch voor een schattige tint roze of blauw? En wat doe je eigenlijk met de kamer van je peuter als je zo’n Disney behangrand echt niet ziet zitten – waar ik je trouwens 100% gelijk in geef. Knal eens een leuk behang op de muur van de kinderkamer wat wel helemaal van nu is!

Waar vroeger elke muur van elke slaapkamer werd behangen, zie je nu vooral geverfde muren. Maar waarom eigenlijk? Dat je niet zit te wachten op een hysterische kamer a la extreme home make-over kan ik helemaal begrijpen, maar je kunt er ook voor kiezen om niet alle muren te behangen maar slechts 1 muur. In dat geval is het extra leuk als het behang lekker opvalt en zo het kamertje van je baby, peuter of kleuter helemaal uniek maakt. Ik heb de leukste behangprints op een rijtje gezet.

 

bunny_wallpaper_1024x1024

Hop wallpaper van Sissy + Marley

Hoe schattig is dit konijnenbehang?! Het is ontiegelijk duur, namelijk 170 dollar per rol, maar te leuk om niet in dit overzicht te laten zien. De print op deze foto is in metallic zilver, maar deze schattige konijnen zijn ook verkrijgbaar in zwart, roze en zandkleur. Wat mij betreft heeft deze versie een hoog schattigheidsgehalte op de babykamer en staat de zwart wit versie weer heel stoer in een peuterkamer.

 

world-map-joao-blog

Blauwe wereldkaart van Little Hands Illustrations

De wallpapers van Little Hands zijn niet alleen super mooi, maar ook uniek. Ze geven een vintage gevoel en hoewel het in de meeste gevallen grote afbeeldingen zijn, blijft de kamer rustig. Ik vind deze wereldkaart te gek omdat hij op zowel een jongens- als meisjeskamer past en anders dan alle andere wereldkaarten die ik tot nu toe voorbij heb zien komen. Per vierkante meter betaal je 50 euro, maar dan heb je ook wel iets wat waarschijnlijk niemand anders heeft. Ik raad je zeker aan om eens een kijkje op de website te nemen en de andere dromerige behangsamples te bekijken.

 

koperen-ruitje-detail-1

Koper behang van Studio Onszelf Amsterdam

Soms komen er wel eens van die trends voorbij waar je geen genoeg van kunt krijgen. Dat heb ik met de koperkleur die je op het moment overal ziet terug komen in accessoires. Ik ben op zijn zachts gezegd verliefd op dit bronskleurige rasterbehang en zou hem zo in de baby- of kinderkamer gebruiken, als ik een dochter had. Studio Onszelf Amsterdam verkoopt hem voor €34,50 per rol en niet alleen in koperkleur maar ook in een zwart raster.

 

918ed989bae4aa96917f726035122823

Watercolor cactus behang van Anewall

Een cactus hier, een cactus daar… Ik heb geen idee waarom je deze plant op het moment overal ziet terugkomen maar ik vind het een leuke ontwikkeling. En waarom zou je hem niet in de kinderkamer als behang plakken? Ik vind het waanzinnig gaaf, wat jij?! De prijs alleen iets minder want die is 399 dollar. Holy guacamole! Niet echt betaalbaar dus, maar wederom te leuk om niet in dit overzicht mee te nemen.

 

70c5a8db0a26ce5eec2663e5002ec9ce

Ice cream behang van Eef Lillemor

Als ik 1 woord moet gebruiken om het behang van Eef Lillemor te beschrijven is het: schattig. Dit mintgroene behang met witte ijsjes staat ontzettend leuk op een peuterkamer maar de wit met roze variant zou weer heel goed kunnen voor de babykamer. Ben je niet zo van de ijsjes? Er zijn ook prints met cactussen, wolkjes, konijntjes en ga zo maar door. Het mooie is dat het ook nog eens heel erg betaalbaar is! Je betaalt voor 1 rol namelijk 22,50.

 

02_shop_behangauto

Auto behang van Studio Ditte

Met dit hysterische maar o, zo toffe auto behang van Studio Ditte scoor je zeker te weten punten bij je zoon. Je kunt er voor kiezen om 1 wand te behangen maar 1 baan kan ook al een leuk effect geven. Ben je niet zo van de auto’s? Ze hebben ook uper leuke varianten met wilde dieren, robots, knopen, vogelhuisjes en ga zo maar door. Als je dit behang wilt kopen mag je wel je pinpas tevoorschijn toveren want het kost 135 euro per rol.

 

27edb99fd706e0f292e8f62045b467be

Half moon behang van Ferm Living

Monochrome baby- en kinderkamers blijven immens populair en natuurlijk niet zonder reden. Je kunt accessoires in alle kleuren toevoegen en het is voor zowel jongens als meisjes geschikt. Dit behang met halve maantjes is schattig en stoer tegelijk en kost 72 euro per rol. (foto credits)

 

  • Margriet
    13 juni 2016

    Oh wat leuk! Ik vind behang al snel te druk, maar die zachte kleuren blauw zijn heel mooi en ook nog best rustig.

  • Ineke
    13 juni 2016

    Ooooh dat half moon behang :o

Add Comment

15 adviezen van ervaren moeders voor nieuwe mama’s
Cadeautips voor Vaderdag