Gezinsuitbreiding: verbouwen en opknappen maar!

Gezinsuitbreiding: verbouwen en opknappen maar!

Gezinsuitbreiding staat voor veel mensen gelijk aan nog eens even goed kritisch naar je huis kijken. Kijken of er nog zaken in huis afgehandeld moeten zoals plinten plakken, maar bijvoorbeeld ook de badkamer opnieuw tegelen of één of meerdere kamers op zolder realiseren. Wij hebben in ieder geval een to do lijstje klaarliggen!

 

Samenwonen

Vorig jaar zijn mijn vriend en ik gaan samenwonen en dat was ook het startsein om de woning een opknapbeurt te geven. Zo werd er een mooie kamer voor Maxim gemaakt, kregen de woonkamer en keuken een fris kleurtje op de muur, er kwamen andere meubels te staan (de mijne) en eerder knapte mijn vriend al de zolder op. Heerlijk zo’n partner die handig is! Door verjaardagen en feestdagen werd het to do lijstje even opzij geschoven, maar onder invloed van mijn zwangerschapshormonen is het lijstje weer tevoorschijn getoverd.

Onze to-do list

Ik loop als het goed is nog wel even zwanger rond, maar toch is het een fijn idee als alles zo snel mogelijk wordt gedaan, in ieder geval voor de komst van de baby! De volgende zaken hebben dan ook prioriteit en willen we graag voor september af hebben:

– Het isoleren, stucen en schilderen van de voorzolder zodat daar alle wasapparatuur kan staan
– De trappen voorzien van trapbekleding
– De babykamer schilderen en gereed maken voor ons kindje
– De slaapkamer wit schilderen
– Maxim zijn kamer decoreren en helemaal af maken

 

Gezinsuitbreiding: verbouwen en opknappen maar

Energiezuinig

Energiezuinig leven en je huis goed isoleren zijn van die termen die ontzettend vaak in de mond worden genomen door specialisten. En terecht, want het kan echt helpen de energierekening omlaag te krijgen en dus kosten te besparen. Wij merken bijvoorbeeld behoorlijk verschil sinds de zolder verbouwd is en niet alleen aan de energierekening. Door onder het laminaat goede vloerisolatieplaten te gebruiken en tegen het schuine dak isolatie (steenwol of glaswol) te plaatsen voor het bevestigen van gipsplaten, blijft de ruimte in de winter warm en in de zomer koel. We blijven voorlopig nog even op de eerste verdieping slapen omdat dit handig is met de baby en Maxim, maar het plan is in de toekomst onze slaapkamer naar de ruime zolder te verhuizen omdat die ruimte in de zomer het meest koel is. Eerst maar eens even de voorzolder isoleren en afwerken!

Uitbesteden

Ik heb het geluk dat mijn vriend een technisch beroep heeft. Hij werkt regelmatig in huizen waar verbouwd wordt. Hierdoor ziet en hoort hij veel, heeft hij een aardige kennis van verbouwen gekregen en kan hij in principe alles in en rondom huis zelf doen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je van verbouwen en energiebesparende middelen geen kaas hebt gegeten. Dan is het een idee om Hoom in te schakelen, een coöperatie zonder winstoogmerk. Met hun energiebesparingsservicehelpen ze je van opname tot oplevering en geven ze jou inzicht in de beste energiebesparende maatregelen voor je woning. Er komt een onafhankelijke energieadviseur langs die tips geeft en elke mogelijke maatregel verduidelijkt met foto’s. Hij of zij geeft niet alleen inzicht in je energieverbruik en de mate van zuinigheid, maar ook direct in de kosten en besparingen per maatregel. Voor €240,-krijg je een volledig energiebespaaradvies in een pdf-rapport. Het is aan jou of je uiteindelijk iets met die maatregelen doet, maar Hoom je ook nog helpen met het aanvragen van offertes bij de beste bouw- en installatiebedrijven en controleert achteraf of het goed is uitgevoerd. Kijk, zo wordt je huis energiezuinig maken opeens een eitje!

 

Ben jij ook flink aan de slag gegaan in huis toen er gezinsuitbreiding kwam?

 

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking.

    Add Comment

    25 originele manieren om paaseieren te versieren
    Vrolijk gekleurde gevulde eieren