De trends van dit moment voor geboortekaartjes

De trends van dit moment voor geboortekaartjes

Posted In: Samenwerking | Zwangerschap

Met een baby op komst zijn er misschien wel duizend dingen waar je aan moet denken! Er moeten meubels voor de babykamer uitgekozen worden, er moet natuurlijk een naam komen voor het nieuwste gezinslid en de babyuitzetlijst moet worden doorlopen zodat er niets vergeten wordt. Een ander punt op de agenda is het uitkiezen van een geboortekaartje.

 

Voor de tweede keer een geboortekaartje kiezen

Tja, dat is dus zo’n puntje wat bij mij vaak pas in de laatste weken zwangerschap aan de orde komt. Bij mijn eerste omdat er nog even een verhuizing tussendoor kwam na 30 weken en omdat ik A: de naam maar niet zeker wist en B: ik niet veel geld had voor een geboortekaartje en C: ik de geboortekaartjes voor jongens toen gewoon niet zo leuk vond en ik erg kieskeurig was! Ik ben erg benieuwd of het uitkiezen van een kaartje dit keer een proces zal zijn wat spoediger verloopt, maar ik heb er een hard hoofd in, nu we met bijna 20 weken nog totaal geen idee hebben wat de naam van ons zoontje moet worden! HELP!

 

Oud Hollands Geboortekaartje

Keuzes, keuzes!

Wat het proces van het kiezen van een kaartje misschien nog moeilijker maakt, is de enorme keuze die je tegenwoordig hebt. Zo was het zo’n 50 jaar geleden een stuk simpeler. Bijna ieder kindje wat geboren werd had een simpel geboortekaartje van wit geschept papier waar de naam op stond en afhankelijk van of het een jongen of meisje was, zat er een roze of blauw stripje op. Deze kaartjes zijn overigens nog steeds verkrijgbaar en stiekem vind ik ze prachtig!

Vandaag de dag kun je gaan voor een hip geboortekaartje wat kant en klaar is en waar je alleen nog maar de naam en tekst aan hoeft te veranderen, maar bij veel aanbieders van geboortekaartjes kun je een blanco kaartje ook helemaal zo vormgeven en maken zoals jij dat wilt. Bij de laatste weet je in ieder geval zeker dat het helemaal naar je smaak is én dat niemand anders hetzelfde kaartje heeft voor zijn of haar kleintje!

 

Trends

Zoals altijd zijn er ook bepaalde trends binnen de geboortekaartjes te zien. Zo was bij Maxim de steigerhout trend ontzettend in en nu, bijna 4 jaar later, zie je dit nog steeds veel. Ook zie je veel monochrome kaartjes met zwart wit printje en de naam in goudpapier of een mooi kleurtje. Wat mij vooral is opgevallen is dat de kaartjes nu vaak niet te veel poespas hebben en erg clean zijn. Daar hou ik van! Tot slot is watercolor ook een trend waar je niet omheen kunt. Kaartjes in watercolor stralen rust en zachtheid uit, wat goed bij nieuw leven past.

De meest opvallende trends binnen geboortekaartjesgebied heb ik voor je op een rijtje gezet. Misschien zit jouw perfecte geboortekaartje er wel tussen of misschien wil je trends juist vermijden. Het mooie is dat het allemaal kan!

 

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking.

 • Barbara Barendse
  Barbara Barendse
  2 mei 2017

  Ik zou het nu denk ik ook zo anders doen. Voelde toen echt als een gedoe. Met een boek nog enzo. Ja echt! :)

 • Martine van der Haven-Laros
  Martine van der Haven-Laros
  2 mei 2017

  Geboortekaartjes blijven zo leuk!!

  • Fleur Miller
   Fleur Miller
   Martine van der Haven-Laros
   2 mei 2017

   ja ik vind het er ook echt bij horen, ondanks dat het nieuws vaak al via andere kanalen door is gekomen :)

 • Jenny Kaandorp
  Jenny Kaandorp
  2 mei 2017

  Wat een mooie kaartjes staan ertussen.

 • Marijke Mulder-de Leur
  Marijke Mulder-de Leur
  2 mei 2017

  Ik vind ze leuk! Ben heel nieuwsgierig wat mijn schoonzusje heeft uitgekozen. Nog even geduld…..ergens tussen 5 weken en 7 weken ofzo ?

 • Nathalie Mulckhuijse Hoekema
  Nathalie Mulckhuijse Hoekema
  2 mei 2017

  Superleuk! Er worden tegenwoordig ook steeds meer materialen gebruikt. Ik kreeg een tijdje geleden een kaartje die deels op stof was gedrukt.

 • Sanja Matić
  Sanja Matić
  2 mei 2017

  Ik vind de trends nog best leuk!

 • Gwen Kuijten-Zwijnenburg
  Gwen Kuijten-Zwijnenburg
  2 mei 2017

  Oh ik echt zo blij dat wij er snel uit waren qua kaartje – blijft een bijzonder iets omdat het altijd aan je kindje gekoppeld is :)

 • Rosanne Woudstra
  Rosanne Woudstra
  2 mei 2017

  Wat zijn er tegenwoordig veel mooie kaartjes te vinden he :)! Ondanks dat hebben wij toch gekozen voor een vrij simpel, klassiek kaartje. Ik vind al die poespas heel leuk maar niet voor mijzelf haha!

 • Esther van den Broek
  Esther van den Broek
  2 mei 2017

  Ik wil je wel een paar suggesties voor de naam mailen. (Ik heb als tic voornamen “verzamelen”, betekenissen en herkomst achterhalen, kijken welke combi’s vaak voorkomen binnen gezinnen, etc.). Maar ik weet niet of je op bemoeienis zit te wachten dus ik vraag het eerst maar even netjes. ?

Add Comment

Zwanger! – Week 17 & 18 – Controle en Paasweekend
De meeste dromen zijn bedrog – ook tijdens de zwangerschap!