Zwanger! – Week 17 & 18 – Controle en Paasweekend

Zwanger! – Week 17 & 18 – Controle en Paasweekend

Na bijna een maand leek het me wel weer eens tijd voor een zwangerschapsupdate! Vandaag tik ik de 20 weken zwangerschap aan en dus ben ik op de helft. Wat een opluchting! Maar nu eerst een update over zwangerschapsweken 17 en 18. Misschien was het je al opgevallen, maar week 15 & 16 ontbreken. Dat heeft er mee te maken dat het in die weken niet lekker ging en om nou over weken terug een update te schrijven terwijl ik toch wel wat aan zwangerschapsdementie lijd, dat gaat niet opschieten! Wel kwam toen ik 16 weken zwanger was de gender reveal online. Klik hierals je eerst benieuwd bent naar het geslacht van onze baby.

Zwanger week 17 - Go Mommy Go

Terwijl mijn kindje inmiddels het formaat van een peer heeft, slik ik nu 3 weken Zofran. Het stevige medicijn waar ik in de vorige updateover schreef, wat voornamelijk aan mensen met kanker wordt voorgeschreven die chemo ondergaan, maar tegenwoordig ook steeds vaker aan mensen met HG. Nog steeds werkt het stukken beter als de vorige medicatie. De misselijkheid die de hele dag aanhoudt is iets waar ik me wat meer bij neer heb kunnen leggen. Ik doe elke dag wat dingetjes in huis en tussendoor lig ik op de bank of in bed om de rust te houden. Mijn energie is bij lange na nog niet terug en als ik niet genoeg rust hou ga ik weer overgeven. Ja het is ronduit kut dat ik nog steeds niet zoals de gemiddelde zwangere vrouw kan genieten van mijn zwangerschap, maar ik ben blij dat ik al wat meer kan. Doordat ik weer anti-depressiva slik gaat het ook met mijn psychische gesteldheid iets beter.

 

 

Die vrijdag is mijn jongste zus jarig. Doordat Willem behoorlijk ziek is, besluit ik met Maxim met mijn tweelingzus mee te rijden. We gaan uit eten en ik kan inmiddels redelijk normaal eten. Echt smaken doet het niet vanwege de misselijkheid, maar het is wel gezellig. Nadat we uit eten zijn geweest ga ik bij mijn zusje op bed liggen terwijl de rest van de visite nog even gezellig doet en helaas blijkt dit uitje toch weer iets teveel van het goede en gooi ik alles er weer uit.

Dat weekend breng ik vooral op bed door om mijn lichaam weer rust te gunnen en maandag worden we voor de normale controle bij de verloskundige verwacht. Daar gaat Maxim overigens meestal mee naar toe en tot nu toe vindt hij het altijd best leuk. We bespreken hoe het nu gaat met de medicatie, ik word gewogen en sta nog steeds in de min, mijn bloeddruk wordt gemeten en die blijkt goed te zijn en tot slot wordt er even naar de hartslag van de baby geluisterd. Maxim hoorde voor het eerst de hartslag van de baby en keek gelijk verrast en geïnteresseerd op van het spelen. Zo leuk dat hij met deze leeftijd alles snapt! Het is nu al een betrokken grote broer die de baby kusjes geeft op mijn buik, kroelt en liedjes voor zijn broertje zingt.

De rest van de week rommel ik wat met Maxim in huis en lig ik veel op bed of de bank.

 

Zwanger week 18 - Go Mommy Go

Donderdag zit ik in week 18. Bij mijn zwangerschap van Maxim was dit het moment dat de HG helemaal was verdwenen, maar dat is dit keer totaal niet aan de orde. Dat is dan ook de reden dat we met 18 weken zwangerschap eigenlijk alleen nog maar de gewonnen Joolz kinderwagen en het gewonnen wiegje van Babypark binnen hebben en wat kleertjes en lakentjes voor de wieg. Afgelopen weken stond ik zo in overlevingsstand, dat ik eigenlijk maar weinig bezig ben geweest met alle dingen die nog meer bij een zwangerschap komen kijken. Hopelijk kan ik hier binnenkort meer mee bezig zijn. Ik duim nog steeds dat ik na de 20 weken helemaal HG-vrij mag zijn!

 

 

Dat weekend is het paasweekend. Zaterdag vieren we in Zeeland de verjaardag van mijn nichtje die 1 werd. Het was heel gezellig en ook fijn dat het me toch lukte een paar uurtjes te gaan. Zondagmiddag brengen we bij mij vriend zijn ouders door met zijn familie. Juist met Pasen komen er kuikentjes uit de eitjes, super schattig en leuk voor de kleintjes! Eerste paasdag brengen mijn vriend en ik ‘s avonds op de bank door terwijl we de serie ‘The 100’ kijken. Tweede Paasdag gaat mijn vriend naar NAC en doe ik wat in huis en rustig aan.

Die week ga ik met Maxim voor het eerst lopend in de buurt boodschappen doen. Maxim mag in de Joolz om hem te testen en hij is helemaal goed gekeurd! Wat een ontzettend fijne, mooie kinderwagen is dat!

Vanaf deze week ga ik de baby ook steeds vaker echt goed voelen. Ik merk wel dat het tot nu toe een rustige baby is, een stuk rustiger als Maxim haha! Ik ben benieuwd wanneer Willem zijn zoontje kan voelen bewegen!

 

Banner zwangerschapsupdates

 

    Add Comment

    Bump style: de streepjes jurk
    De trends van dit moment voor geboortekaartjes