Caught on tape: bevalling gefilmd - Go, mommy, go!

Caught on tape: de geboorte van Moos

Posted In:Bevalling

Een veelgestelde vraag onder moeders is: “Heb jij je bevalling gefilmd?”. Daar kan ik volmondig ja op zeggen! De meeste mensen die dat horen verklaren me voor gek, want waarom zou je in vredesnaam je bevalling filmen?! Moet jij nog bevallen en twijfel je of je het wilt filmen? Ik heb tig redenen voor je waarom je het wel zou moeten doen!

Ik heb mijn bevalling gefilmd omdat…

– ik echt goed heb kunnen zien wat er nou allemaal is gebeurd. Want op het moment dat je met je benen wijd ligt en je een bowlingbal door je hoehoe moet persen, heb je geen idee wat er aan de andere kant te zien is. Oké, it ain’t pretty, maar het is wel je kind wat je op de wereld zet. Mooier kan niet!

– ik samen met mijn beste vriendinnen een leuk filmavondje heb gehouden (we hebben met z’n allen gekeken en met z’n allen gehuild. Iets met vriendinnen delen alles en dat is in mijn geval dus erg letterlijk).

– ik mijn vriendinnen ervan heb overtuigd dat je ook kan bevallen zonder dat het lijkt alsof er net iemand in de kamer is vermoord met een hakbijl.

– ik niet meer wist dat ik tussen de persweeën door aan mijn vriend vraag; gaat het? Ik heb me rot gelachen toen ik dat terug zag. Hoezo vraag ik dat?! Hallo, ik was het zware werk aan het doen!

Caught on tape: bevalling gefilmd - Go, mommy, go!

– ik, als Moos echt een keer ontzettend vervelend is, vaak even de film opzet als hij slaapt, zodat ik me weer herinner hoe blij ik was toen hij eindelijk was geboren. Helpt echt!

– ik dacht dat ik het hele ziekenhuis bij elkaar heb geschreeuwd, maar op film valt dat echt wel mee en ben ik best wel een bad-ass (oké, to be honest; er is niet gefilmd op het allerergste moment (lees: ik wilde dood, die pijn!!!) maar goed, dat vergeten we gewoon even).

– ik nu weer weet dat ik me druk maakte om het feit dat ik mijn bril op had toen ik mocht gaan persen.

– ik ook heb terug gezien dat hetgeen wat ik me had voorgenomen (luisteren naar de arts, luisteren naar de arts!) i ook echt heb gedaan. Ik knik op alles ja en luister ademloos naar alles wat ze zegt. Hilarisch om mezelf als een mak lammetje terug te zien.

– ik mensen kan choqueren door te zeggen dat mijn hele bevalling is gefilmd

– ik altijd de grap kan maken “Wil je de mijne zien?” als iemand het heeft over bevallingen .

– ik voor altijd een blijvende herinnering heb aan de geboorte van mijn zoon.

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”top” content_alignment=”center” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Zou jij je bevalling filmen of heb je het gefilmd?” description=”Laat het me weten in een reactie!” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

 • angelique
  29 mei 2015

  Gelukkig heeft een lieve assistent mijn keizersnede volledig op de foto gezet. Het was een spoedkeizersnede, ik wist niet wat me overkwam. Ik kon natuurlijk ook niet aan de andere kant van het doek kijken. Door de foto’s kan ik ook meemaken wat er aan de andere kant van het doek gebeurde.

 • Whitney ♡ Whtnysworld
  29 mei 2015

  Ik vind het heel stoer. Ik heb beide bevallingen niet gefilmd wel zijn er foto’s gemaakt. Helaas bij de laatste niet van het moment supreme. Al kan ik beide bevallingen zo voor je schetsen, film in mijn eigen hoofd dus.

 • Nicole
  28 mei 2015

  Hmm nee filmen niet. Fotograferen wel.

 • Lilian
  28 mei 2015

  De bevalling zelf is niet gefilmd, maar per toeval wel het hele verhaal dat de verloskundige hield over de placenta ‘Kijk, hier zat dit en hier zat dat vast’. Ik ben maar bevallen met 3 mensen erbij, had er ook niet meer bij willen hebben. En daarvan hielden twee mijn benen vast en keek de ander of ze er al uit kwam ;-)

 • mariska
  28 mei 2015

  Mijne is ook gefilmd, maar dat was een keizersnede. Al had ik wel ontsluiting dus gewoon alle pijn van de weeën gehad ;)

  Kon het zelf pas na een half jaar terugkijken!

 • Sylvie
  28 mei 2015

  Haha alleen al om het op-1-na-laatste punt zou ik het de volgende keer wel een kansje willen geven ;)

 • Jennifer
  28 mei 2015

  Ik heb mijn eerste ontmoeting met Melle ook op film, zo mooi! <3

 • Tips voor Papa's
  28 mei 2015

  Hele goede argumenten geef je om de bevalling te filmen. Ik zou niet zo snel samen met m’n vrienden de bevalling opzetten, maar ik snap je punt haha.
  Mocht je er zelf nog niet aan toe zijn om het te kijken dan heb je het in ieder geval nog liggen voor later. Als je het niet gefilmd hebt kun je het nooit meer terugkijken.
  Je hebt mijn vrouw bijna overtuigd om de tweede bevalling (als die er komt) op te nemen ;)

Add Comment

Playertaks
De leukste zomerse playsuits op een rij!