Ik werd ingeknipt en dat gaf behoorlijk wat nare gevolgen

Posted In:Bevalling
Vorige week verscheen op verschillende nieuwssites en kranten het bericht dat in Nederland behoorlijk wat vrouwen ingeknipt worden tijdens de bevalling. Soms zit daar natuurlijk medische noodzaak achter, maar in een hoop gevallen blijkt de schaar er zonder medische reden ingezet te worden.

Organisatie Perined, die onderzoek doet naar zorg rondom de geboorte, registreerde deze cijfers. In Nederland zijn er geen algemeen geldende richtlijnen rondom het inknippen tijdens een bevalling. Dit resulteert erin dat in het ene ziekenhuis veel vaker ingeknipt wordt, dan in het andere ziekenhuis.

Ook ik werd tijdens mijn – toch wel heftige – bevalling ingeknipt omdat mijn zoontje in nood zat qua gezondheid en de vacuümpomp gezet moest worden. Die knip had voor mij behoorlijk pijnlijke gevolgen, mede omdat hij niet genas zoals dat ‘hoort’.

In het artikel wat ik voor Babybytes.nl schreef, lees je wat mijn ervaring met inknippen is. Klik op de afbeelding om naar het artikel te gaan.

 

Babybytes ingeknipt bevalling gevolgen

Bron afbeelding

Ben jij ingeknipt tijdens je bevalling?

 

 • Lola-Lou
  Lola-Lou
  23 januari 2017

  bij de tweede ingescheurd, maar zo goed en perfect gehecht dat ik gelijk alles kon en daarna geen last.

 • Lola-Lou
  Lola-Lou
  23 januari 2017

  herkenbaar. Ook ingeknipt en vacuümpomp. Nu nog last van het litteken, vier jaar later. Maanden ontstekingen en pijn gehad. >

Add Comment

Dit zijn de populairste babynamen van 2016
7 cadeaus voor Valentijnsdag die je man wél kan waarderen