10 dingen die ik nu anders doe als moeder | Go, mommy, go!

10 dingen die ik nu anders doe dan toen ik net moeder was

Posted In: Odile | Persoonlijk

Misschien heb je als nieuwbakken moeder elke regel uit de babybijbel ‘Oei ik groei’ gememoriseerd of heb je 20 boeken verslonden over hoe je je kind dient op te voeden. Misschien had je in het begin het geniale idee om je kind nooit te laten huilen of had je het doel de beste moeder ooit te worden. Ik kan je vertellen dat ik zo ook mijn doelen en maniertjes had toen Maxim een paar maanden oud was.

Eerlijkheidshalve gebied mij echter te bekennen dat ik makkelijk ben geworden. Ja je leest het goed, in het anderhalve jaar dat ik moeder ben heb ik een hoop ambities losgelaten omdat het a. niet haalbaar was of b. ik er gewoon geen zin meer in had omdat sommige dingen belangrijker zijn. “Wat kan er nou belangijker zijn dan je kind” vraag je je nu misschien af. Nou een hoop als het even zo uitkomt ;) Hier zijn 10 dingen die ik nu anders doe:

[separator style_type=”shadow” top_margin=”40″ bottom_margin=”40″ sep_color=”” icon=”” width=”50%” class=”” id=””]

1. In de eerste maanden streek ik elk broekje, shirtje en zelfs rompertje van Maxim. De sokken liet ik nog net liggen. Gwen (van mijnlevenalsmama) reageerde ongeveer een jaar geleden dan ook verbijsterd op een instagram foto met: “STRIJK JIJ ALLES?!”. Ze zal wel gedacht hebben: die heeft vast en zeker teveel tijd over! Nu realiseer ik me dat ik van een uitstervend soort was. Wat bezielde me?! Blijkbaar had ik echt teveel tijd! De keren dat ik nu een blouseje of broekje strijk zijn namelijk op 2 handen te tellen. Dan maar met een gekreukt shirtje naar het kdv hoor!

2. In de eerste maanden was ik vastberaden dat ik Maxim niet voor de tv zou zetten en ook niet mijn mobiel zou geven. Toen hij en ik voor het eerst tegelijkertijd ziek waren ontdekte ik echter dat YouTube mijn beste vriend was. Ik heb mijn mening over tv-kijkende baby’s iets bijgesteld. Ik vind het niet nodig om Maxim elke dag voor de tv te dumpen omdat het makkelijker voor mij is, maar af en toe kan echt geen kwaad als je een passend ‘educatief’ filmpje op zet. (Nee dat is Frozen niet, maar die vind ik nou eenmaal leuk. Let it go, let it gooo!).

3. In de eerste maanden verschoonde ik Maxim zijn bed wekelijks en met regelmaat een aantal keer per week omdat hij Reflux heeft. Mijn kind zou altijd in een lekker schoon, fris bed slapen. Nu word zijn bed soms niet precies om de 7 dagen verschoond. Als het er nog schoon uit ziet vind ik het prima! Daarnaast moet ik bekennen dat het beddengoed soms nog vuil in de was ligt waardoor ik zijn bed niet eens kan verschonen.

4. Rond de tijd dat Maxim het tijgeren en kruipen ontdekt had, dweilde ik mijn vloer sowieso 1 keer per week. De gedachte dat mijn kind onder het stof of de viezigheid zou zitten vond ik geen fijn idee. Maxim (lui ventje) kruipt voornamelijk nog steeds maar dat is inmiddels geen reden meer om wekelijks te dweilen. Ik heb er simpelweg geen tijd voor en bovendien vind ik het alleen maar frustrerend als ik de vloer net gedweild heb en Maxim vervolgens met zijn tuitbeker gaat schudden omdat het dan zo leuk gaat ‘regenen’…

5. In de eerste maanden draaide ik dagelijks een was. De was er niet minder van geworden nu Maxim ouder is en naar het kdv gaat, maar ik wil de wasmachine niet laten draaien als ik thuis ben. Daarom draait de machine nu als ik tijd heb en vaak gaan er dan meerdere wassen per dag doorheen. Vandaar dat mijn zolder er soms uit ziet alsof ik de was voor een hotel doe.

10 dingen die ik nu anders doen | Go, mommy, go!

6. In de eerste maanden kreeg Maxim elke dag een schone romper, broek en shirt aan. Dat was pure noodzaak vanwege het spugen maar daarnaast vond ik het ook gewoon leuk om hem elke dag iets anders aan te doen (#fashionboy). Als ik hem nu ‘s ochtends aan ga kleden en de kleding van gisteren blijkt nog schoon te zijn, dan krijgt hij gewoon nog een keer hetzelfde broekje aan hoor. Scheelt mij weer was en zoals je al bij punt 5 kon lezen is dat niet geheel onbelangrijk!

7. In de eerste maanden besloot ik dat ik Maxim alleen maar groenten, fruit of rijstewafels als tussendoortjes zou geven. Als iemand vroeg of hij Maxim een koekje mocht geven, zei ik steevast ‘nee’. Groente en fruit als snacks geven doe ik nog steeds. Echter, als we nu op visite zijn of op pad, vind ik het geen ramp als Maxim een hapje van bijvoorbeeld taart krijgt of een klein ijsje. Dit is ook met het oog op de toekomst, wanneer hij om zich heen steeds meer lekkere dingen gaat zien. Voor nu mag hij echter nog geen snoepjes, koekjes, chips en dergelijken.

8. In de eerste maanden sprak ik met mezelf af dat ik, zodra Maxim wat groter zou zijn, meer zou gaan bewegen door bijvoorbeeld op de wielrenfiets te gaan of oefeningen thuis te doen. We all know how that story ends, aangezien ik nog steeds 2/3 kg aan zwangerschapsgewicht moet kwijtraken…

9. Al voordat Maxim geboren was, sprak ik met mezelf af dat ik hem niet zou gaan pushen om te tijgeren, kruipen en lopen. Nee ik ben geen ‘tigermom’ maar nu mijn kind 17 maanden is en bijna 13 kg weegt, zou het toch wel eens fijn zijn (en hoog tijd!) als hij zelfstandig gaat lopen. Dus ja, misschien praat ik wel eens iets te ‘enthousiast’ tegen hem of noem ik hem wel eens luilak als hij zich weer eens op de grond laat zakken.

10. In de eerste maanden van het moederschap beloofde ik mezelf dat ik Maxim nooit met te grote kleding te laten lopen omdat dat er zo slordig uit ziet. Om die reden zijn er in de eerste maanden bergen met kleding doorheen gevlogen omdat meneer aan 1 stuk door groeide. Nou, daar praat ik nu wel anders over! Als iets nog een maatje te groot is snoer ik hem wel in en rol ik het een en ander op. Dat scheelt mij geld want die winterjas van afgelopen jaar kan hij waarschijnlijk volgende winter ook nog aan. Dan maar een kind wat eruit ziet als een Michelin poppetje!

 

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Welke dingen ben jij anders gaan doen of heb je losgelaten in de tijd dat je moeder bent?” description=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

 • Nicole
  8 mei 2015

  Zoveel dingen herken ik.. Ik strijk eigenlijk nooit haha echt slecht!

 • Marijke
  5 mei 2015

  Haha en ik trek T juist wel eens een broek aan die eigenlijk te kort is maar dan wel goed zit in zijn middel. Dat dunne mannetje zit anders altijd zo rot ingesnoerd

 • marjon
  5 mei 2015

  Staan wel een paar bekende tussen. Grappig om te lezen hoe iemand kan veranderen.

 • Ester
  5 mei 2015

  Haha herkenbaar! Behalve dan dat strijken van babykleertjes…dat heb ik echt nooit gedaan :p.
  Bij mij is er ook enorm veel verandert nu ik mama van twee ben. Bij Jules hield ik nauwkeurig in de gaten dat hij om de 3u te eten/drinken had. Terwijl we bij Alixe de tijd soms echt uit het oog verliezen :’). Dan begint het kind te huilen en merken we op dat ze 5u geleden voor het laatst gegeten had ö.

 • Manouk
  5 mei 2015

  Ik ben eerst een week gestopt met strijken, maar ik word dus echt helemaal kriebelig van gekreukte kleding dus ik ben wel weer gaan strijken haha. Alleen zijn rompertjes niet meer. Volgens mij ligt het beddengoed van mijn zoontje er al 2 weken op ?. Maar het is nog schoon, vandaag ga ik het echt verschonen:’)

 • Tamara
  5 mei 2015

  Heeeeeeele herkenbare blog! Ik strijk niks! Haha!

  Over dat lopen niet teveel zorgen maken hoor! Mijn maxim liep met 22 maanden pas een keer! Die stond op en liep weg! Haha

  • Odile
   Tamara
   5 mei 2015

   Wow dat is laat! Wel grappig dat hij ineens de benen nam! Ik hoop toch stiekem dat hij wat eerder gaat lopen hoor. Vooral voor mijn moeder, die het snel in haar rug heeft. Ik heb tegen Maxim gezegd dat we pas naar de Efteling gaan als hij kan lopen, hihi!

 • Gwen
  5 mei 2015

  Hahah dat strijken ja! ;) Hier ook zelfde kleren enzo. Ben met Quinn nog veel makkelijker geworden met alles. Zelfs nog nooiy verschoond vd zure melk haha. Arm kind ;)

Add Comment

Moederdag cadeau: ‘Mam, vertel eens’ & ‘Oma, vertel eens’ + winactie!
Geschenk uit de hemel: een schoonmaakbeurt voor Moederdag