Moederdag cadeau | Mam/ oma vertel eens | Go, mommy, go!

Moederdag cadeau: ‘Mam, vertel eens’ & ‘Oma, vertel eens’ + winactie!

Posted In: Giveaway | Review

– Dit artikel bevat opgestuurde artikelen –

Wat waardevol zal zijn voor de volgende generatie is niet wat we bezaten, maar het bewijs van wie we waren en de verhalen over hoe we leefden. Het zijn de familieverhalen die belangrijk zijn om te bewaren.

– Ellen Goodman

Dit is een prachtige quote die ik alleen maar kan beamen. Hoe zonde is het eigenlijk dat we tegenwoordig nauwelijks nog brieven en kaarten versturen? Dat we de foto’s van onze kinderen op de computer laten staan en niet meer in een fotoalbum plakken? Of dat we mijlpalen en bijzondere momenten via social media delen in plaats van met woorden. Vooral de laatste tijd denk ik ik steeds vaker: hoe ga ik al mijn herinneringen en mooie momenten met Maxim bewaren zodat ze niet alleen in mijn hoofd zitten, maar hij ze ook kan herleven als hij later groot is?

Ongeveer 1 uur nadat Maxim geboren was, het eerste kleinkind voor mijn ouders, gaf ik hen een invulboek waarin ze alle mijlpalen plus momenten uit hun eigen kindertijd konden opschrijven. Afgelopen jaar en in de komende jaren schrijven ze hier in en uiteindelijk zal het naar Maxim gaan. Voor mezelf had ik nog niet zoiets en daarom was ik erg blij dat ik het boek ‘Mam, vertel eens’ (geschreven door Elma van Vliet) van uitgeverij Unieboek/Het Spectrum ontving. Je kunt het aan je moeder geven, maar omdat mijn ouders dus al zo’n boek hebben, besloot ik hem zelf te houden.

 

 

Het is een prachtig hardcover boek met een moderne wikkel, opgedeeld in verschillende hoofdstukken: over klein zijn & opgroeien, over de liefde & moeder worden, over vrije tijd & leuke dingen en over wie je bent geworden. Er zitten mooie, interessante vragen tussen waar ik normaal gesproken niet zo stil bij sta en soms zelfs emotioneel van word. Extra bijzonder is het hoofdstuk over moeder worden, waarin ik in woorden kan beschrijven hoe fijn het is moeder van Maxim te zijn. Afgelopen week ben ik met een kop thee gaan zitten en ben ik in het boek gaan schrijven. Sommige vragen sla ik over in de hoop dat ik over een tijd bijvoorbeeld de vraag: “Wie was je grootste liefde” kan invullen. Het moet een uitgebreid document met foto’s worden over wie ik was, ben en hoe het moederschap mij gevormd heeft. Van mij, voor Maxim.

 

Naast het boek ‘Mam, vertel eens’ is er eenzelfde boek voor oma. Helaas heb ik geen oma meer, maar wat had ik dit boek graag samen met haar ingevuld. Ik vroeg haar als kind de hemd van het lijf maar er zijn zoveel vragen die ik nooit gesteld hebt zoals bijvoorbeeld over haar jeugd of hoe zij het moederschap ervoer. Omdat hij bij mij dus in de kast zou gaan verstoffen, besloot ik hem aan gastblogger Rosanne te geven zodat zij dit boek met haar oma kan invullen.

Omdat deze boeken unieke Moederdag cadeau’s zijn, mag ik van zowel ‘Mam, vertel eens’ als ‘Oma, vertel eens’ een exemplaar weggeven. Het enige wat je hoeft te doen is via onderstaande widget Go, mommy, go op Facebook te liken en in een reactie hieronder aangeven op welk boek je kans wilt maken (beide mag ook).


Ps. Wil je nog meer kans maken op deze mooie boeken? Kijk dan eens bij Mamakletst, Omagazijn en Mamaliefde

 • Whitney ♡ Whtnysworld
  8 mei 2015

  Na twijfel doe ik mee! Beide boeken hebben een mooie invulling. Volg je nu ook op Facebook naast IG en Twitter :)

 • Michelle
  8 mei 2015

  Ik heb even getwijfeld of ik mee zou doen met deze winactie. Het is namelijk zo dat ik al jaren (lees: sinds 2002, dus 13 jaar) geen contact heb met mijn moeder door een aantal dingen die er gebeurd zijn tussen ons.Pas 1,5 jaar geleden heb ik dit voor mezelf kunnen verwerken en ben ik inmiddels zo ver dat ik het haar heb vergeven en ik sta inmiddels zelf weer open voor contact. Dit had ik nooit van mezelf verwacht maar het is dan toch gebeurd! Ik heb haar een kaartje gestuurd met daarin dat ik weer open sta voor contact. Hopelijk komt die morgen aan. Het zou super zijn om het boek ‘mam vertel eens’ te winnen, want ik heb nog zoveel vragen over wie zij is en om meer over haar kant van de familie te weten te komen. En ik hoop natuurlijk dat ze dan open staat voor contact zodat ik haar o.a. dit boek kan geven! :)

  PS. ik volgde je al op instagram, twitter en youtube… alleen nog niet op facebook en nu wel ;)

 • Jennifer
  6 mei 2015

  Ik zou heel graag ‘mam vertel eens’ willen winnen voor Melle! Hij heeft al een oma en opa vertel eens (van mijn ouders), maar een mama vertel eens ontbreekt nog!

 • Milou
  6 mei 2015

  Oh ja! En ik volg je natuurlijk al overal. ;)

 • Milou
  6 mei 2015

  Ik wil heeeel graag mee doen. Ik ga dan voor het boek ‘oma vertel eens’ dat ik mijn moeder dan wil geven als ‘hint’ dat ik zwanger ben wanneer dat zover is. Lijkt mij heel mooi dat mijn moeder dat in kan vullen en weer cadeau kan doen aan mijn kind.

 • Rianne
  5 mei 2015

  Ik zou heel graag ‘mam vertel eens’ willen winnen voor mijn moeder! Het lijkt mij geweldig om achteraf te lezen hoe ze het heeft ingevuld en dingen beleefd heeft :) (ik volg je op social media) :)

 • Julia
  5 mei 2015

  Ik zou graag het boek; oma wat zou jij doen winnen. Laatste paar jaar gaat het steeds slechter met mijn opa waardoor zij steeds meer voor hem moet zorgen

 • Maartje
  4 mei 2015

  Ik zou heel graag het boek “mam vertel eens” ontvangen. Zelf woon ik momenteel in Spanje. Ik ben hier werkzaam als Au Pair. En ik vraag mezelf ontzettend vaak af wat mijn eigen moeder in een bepaalde situatie zou doen. Ook buiten het Au Pair werk om. Het zou ontzettend leuk zijn om het boek ingevuld te ontvangen als mijn moeder langskomt. Zodat ze dan toch een beetje bij mij is.

 • Cindy
  4 mei 2015

  Ook ik heb alles gedaan! Ik houd voor Adriana een maandelijkse dagboek maar dit lijkt mij erg leuk, zo zal ik wel niets vergeten te vermelden! :)

 • kim
  4 mei 2015

  Ik wil graag mam vertel eens winnen. De band met mijn eigen moeder is niet zo goed maar ik heb een ontzettend lieve schoonmoeder. Ik waardeer haar manier van omgaan met mij enorm. Daarom zou ik haar graag dit boekje willen geven.

 • Kimberley
  4 mei 2015

  Ik doe mee en heb alles gedaan :-) Heel erg mooi idee, dit!

 • Huisje van Jolie
  4 mei 2015

  Wat een leuke actie! Mijn moeder zit in een rolstoel door een auto ongeluk en past ondanks dat op Jolie op. Wat super knap! Ik hoop dat Jolie de wilskracht van mijn moeder krijgt en dat ze haar als voorbeeld ziet. Om deze reden zou ik graag “oma, vertel eens” boekje willen schenken aan mijn moeder, zodat ze hem kan invullen voor Jolie. Een prachtig boek voor in de memorybox van Jolie.

 • Ester
  4 mei 2015

  Oh wat zou dit boek leuk zijn. Ik schrijf erg graag. Zo hebben zowel m’n zoontje als dochtertje een dik gevuld babyboek waarin leuke herinneringen en foto’s in bewaar. Al vind ik het spijtig dat in een babyboek weinig plaats is voor een langer tekstje.

  Zowel ‘oma vertel eens’ als ‘mama vertel eens’ zouden hier goed gebruikt worden :(.

  Bij deze waag ik alvast m’n kans!

 • Anke Boonen
  4 mei 2015

  Ik doe graag mee en zou het zelf invullen voor mijn zoontjes zodat ze later een mooie herinnering hebben. Ik ga dus voor de versie mam vertel eens!

 • Esmee
  4 mei 2015

  Wat een leuke winactie!
  Ik zou graag het boek van mam vertel eens winnen. Ik zou het een mooie herinnering vinden als mij moeder deze invult en ik dit boek later met mijn (eventuele ) kinderen zou kunnen terug lezen.

 • Sanne
  4 mei 2015

  Dat is een prachtig boekje en nog handig ook.

 • Malou
  4 mei 2015

  Wat super leuk zeg! Ik doe mee voor de Mam, vertel eens, want ik heb mijn moeder al eens zo’n boekje gegeven.

 • Thea van Galen
  4 mei 2015

  Hoi
  Leuke winactie!
  Ik zou graag Mam vertel eens willen winnen. Oma’s heb ik niet meer helaas en heb ze nooit goed leren kennen.
  En zelf ben ik van plan/hoop ik een bewust alleenstaande moeder te worden. Mijn kind zal dan ook maar 1 oma hebben.
  Die nu al in de 70 is, dus ik zou haar heel graag het boek willen laten invullen voor mij en mijn kindje.
  gr thea

Add Comment

Anekdotes van moeders: deel een ervaring van je bevalling
10 dingen die ik nu anders doe dan toen ik net moeder was