Romige pompoensoep met geitenkaas & een beetje pit

Als er iets bij het herfstseizoen past, is het wel pompoensoep. Wij zijn er thuis gek op en daarom wacht ik altijd met smart op het moment dat er weer pompoenen verkrijgbaar zijn! Normaal gesproken was Stephanie (onze gastblogger) van het delen van recepten, maar omdat zij gestopt is vanwege haar zwangerschap en baan, neem ik voor vandaag het stokje over. Ik deel een recept voor lekkere romige pompoensoep met geitenkaas én een beetje pit als je daar van houdt!

Ingredienten

– 1 pompoen (ongeveer 800 gram)
– 1 tablet kippenbouillon
– 1 a 2 kleine aardappels
– 2 uien
– 1 paprika
– 1 rode peper
– 125 ml creme fraiche
– 150 gram geitenkaas
– Mediterriaan of meegranen stokbrood

Spullen

– Flinke pan
– Staafmixer

Romige pompoensoep met geitenkaas & een beetje pit

Bereiding

1. Snijd de pompoen door midden, snij de schil eraf, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoen in blokjes van 2 a 3 cm. Snipper vervolgens de uien en snijd de paprika in stukjes. Houd een aantal dunne reepjes paprika over voor de garnering. Schil tot slot twee kleine tot middelgrote aardappels en snijd deze ook in stukken.
2. Zet een grote pan met water en het bouillonblokje op. Op de verpakking van het bouillonblokje staat hoeveel water je nodig hebt. Breng dit aan de kook.
3. Doe wat olie in de pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de pompoen toe en bak deze even mee.
4. Snijd het topje van het pepertje af en wrijf de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snij de peper vervolgens in dunne ringetjes. Hou ook hiervan een paar stukjes over.
4. Voeg de pompoen & ui, peper en aardappel toe aan de bouillon en laat dit zachtjes doorkoken. Kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg 5 minuten voor tijd de paprika toe. De aardappelen zorgen ervoor dat de soep wat voller en gebonden wordt, waardoor het een echte hoofdmaaltijd is.

Hou je van lekker pittig, dan kun je ervoor kiezen de peper tegelijk met de paprika toe te voegen.
5. Pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde puree.
6. Roer op het laatste moment de creme fraiche en geitenkaas naar smaak toe. Hou van beide wat over om de soep te garneren.
7. Serveer de soep in mooie diepe borden of een leuke soepkom met wat stokbrood en maak het geheel af met wat reepjes paprika, wat creme fraihe en geitenkaas.
 

Eet smakelijk!

 

Author

Odile is 26 jaar en moeder van zoontje Maxim ('13). Ze is gestart als alleenstaande moeder, maar inmiddels gelukkig in de liefde en zwanger van de tweede. Ze is de oprichtster van & schrijfster op www.gomommygo.nl, schrijft columns voor Babybytes.nl en zou het liefste nog een te gekke parttime baan vinden!

Latest comment
  • Je soep ziet er erg lekker uit zeg!

Plaats een reactie

Free printable Sinterklaas aftelkalender
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en
ontvang de aftelkalender direct in je inbox!
Free printable Sinterklaas aftelkalender
Free printable Sinterklaas aftelkalender