Vrolijk gekleurde gevulde eieren

Vrolijk gekleurde gevulde eieren

Posted In: Koken | Pasen

Gevulde eieren is een hapje wat niet moeilijk is om te maken, maar wat bij bijna iedereen wel in de smaak valt. Of het nou om een barbecue met koude schotel gaat, kerst of Pasen, een gevuld eitje is nooit mis! Recepten voor gevulde eieren zijn er in overvloed, maar dit recept voor speciale gekleurde gevulde eitjes wil je zeker zien én maken. Super leuk nu Pasen voor de deur staat!

Voor deze vrolijke eitjes heb je weinig nodig en wat je nodig hebt kun je zo in de supermarkt kopen. Daardoor is dit recept erg geschikt als je nog last-minute gevulde eieren wilt maken. Je kunt er voor kiezen om de eieren alleen een gekleurd randje te geven, maar je kunt het eiwit ook in zijn geheel kleuren als je dat leuker vindt. Ik heb dit keer twee kleurtjes gebruikt, maar het is natuurlijk ook super leuk om deze gevulde eitjes voor een gender reveal party, babyshower of kraamborrel te maken en ze dus roze of blauw te kleuren! Gebruik je liever geen kunstmatige kleurstoffen, dan kun je de eitjes ook roze kleuren met bietensap.

 

Heerlijke gekleurde gevulde eieren (voor Pasen). Makkelijk en snel om te maken! Bekijk snel het recept en de how to! | gomommygo.nl

Dit heb je nodig

Voor 12 eieren

– Eieren (op kamertemperatuur)
– Kleurstof(fen)
– 2 eetlepels mayonaise
– halve eetlepel mosterd
– 50 ml yoghurt
– Zout en peper
– Spuitzak met mondje
– Optioneel: verse bieslook

Bereidingswijze eieren

[themeone_drop_cap letter=”1″ color=”” /]Kies het aantal eieren wat je wilt gebruiken. Omdat je ze halveert, krijg je logischerwijs 10 gevulde eitjes als je 5 eieren gebruikt. Ja, ja, hoge wiskunde dit! Breng een pan met ruime hoeveelheid koud water aan de kook. Zorg dat je eieren op kamer temperatuur zijn. Dit zorgt ervoor dat ze niet open barsten zodra je ze in het kokende water legt. Als het water kookt leg je de eieren voorzichtig in de pan. Voeg zoals ik een eggtimer toe (werkt perfect!) en leg het deksel op de pan. Heb je geen eggtimer (hier te koop)? Hou dan voor kleine eieren 9-11 minuten aan voor hardgekookt, medium eieren 12 minuten en grote eieren 13-14 minuten. Ga ondertussen naar stap 2.

 

[themeone_drop_cap letter=”2″ color=”” /]Vul een grote schaal met zo koud mogelijk water. Dit kun je doen door ijs aan het water toe te voegen, maar als je geen ijs hebt is het ook voldoende om bij het koude water twee theelepels zout te doen. Waarom? Zout zorgt ervoor dat koud water nóg kouder wordt! Het ijskoude water zorgt ervoor dat het dunne membraan (dat laagje om het ei) loskomt waardoor het makkelijk is de eieren te pellen en ze zien er dan ook niet beschadigd uit. Laat de eieren met een lepel voorzichtig in het koude water zakken zodat de schil niet kapot gaat.

 

[themeone_drop_cap letter=”3″ color=”” /]Als de eieren goed zijn afgekoeld, tik je het ei met de onderkant op het keukenblad. Hier ontstaat tijdens het koken wat lucht en dus een ruimte. Doordat je hier begint met pellen, komt het membraan waar ik het net over had los. Door het ei in het koude water te houden tijdens het pellen, komt de schil super makkelijk los en blijft je eitje mooi glad aan de buitenkant.

 

[themeone_drop_cap letter=”4″ color=”” /]Dan is het tijd om de eieren te voorzien van een leuk kleurtje! Kies een schaal waarvan je zeker weet dat de eitjes volledig onder water kunnen staan. Vul deze met voldoende water en voeg vervolgens een kleurstof naar keuze toe. Zorg dat de kleurstof wel helemaal is opgelost in het water, want anders zie je later op het eiwit vlekken. Leg de eieren in het water en wacht minimaal een uur tot anderhalf uur. Hoe langer je de eieren in het gekleurde water laat liggen, hoe dikkere gekleurde rand ze krijgen.

Tip: vind je het leuker als het eiwit van je eitjes helemaal gekleurd is? Halveer dan het ei en leg het in het gekleurde water.

 

Bereidingswijze vulling

[themeone_drop_cap letter=”1″ color=”” /]Nadat je je eieren van een kleurtje hebt voorzien is het tijd om ze met een scherp mes doormidden te snijden over de lengte en het eigeel voorzichtig met een theelepeltje te verwijderen.

 

[themeone_drop_cap letter=”2″ color=”” /]Mix het eigeel met een staafmixer of blender fijn zodat er geen klontjes meer in zitten. Als je geen van beide hebt, kun je het eigeel ook fijn prakken met een vork. Voeg vervolgens de yoghurt, mayonaise, mosterd en een beetje zout & peper toe en roer het geheel door elkaar totdat het smeuïg en romig is. Doe dit niet met een staafmixer, want het mengsel heeft de neiging in het mixgedeelte te blijven hangen en dat is natuurlijk zonde!

 

[themeone_drop_cap letter=”3″ color=”” /]Vul een spuitzak met spuitmondje naar keuze met het mengsel. Plaats de gehalveerd eitjes op een bord of schaal. Spuit het mengsel in de eieren. Garneer het eventueel met verse bieslook.

 

 

Eet smakelijk en wedden dat je leuke reacties op je gerechtje krijgt?!

 

Add Comment

Gezinsuitbreiding: verbouwen en opknappen maar!
De mooiste poppenwagens op een rijtje