Zwanger! – Week 23 & 24

Zwanger! – Week 23 & 24 – Verhuizen & pff wat een hitte

Week 23 en 24 van mijn zwangerschap zitten er inmiddels weer op en ze waren nogal chaotisch. Zo stond de officiële verhuizing op de planning en moest er dus veel gebeuren. Ook werd ik weer bij de verloskundige verwacht voor een controle.

Zwangerschap 23 weken

Donderdag 18 mei was mijn wisseldag en was ik 23 weken zwanger. Het blijft soms onwerkelijk dat de baby in 3 weken tijd alweer bijna 200 gram is aangekomen en ruim 5 cm is gegroeid. Vanaf deze week kan de baby ademen en ademt hij vruchtwater in. Ook aan mijn lichaam merk ik echt dat ik zwanger ben. Mijn buik maakt een flinke groeispurt en lijkt echt omhoog te komen. Helaas gaat dat wel gepaard met hevigere misselijkheid en meer overgeven als ons kleintje flink schopt. Vanaf deze week beginnen mijn borsten ook soms al wat te lekken. NU AL?! Niks aan te doen en dus heb ik al van die gezellige zoogcompressen in mijn BH’s zitten.

Qua bezigheden is het die week redelijk goed te doen. Ik doe wat aan het huishouden en zet ondertussen wat meubels en spullen op marktplaats uit mijn vorige woning. In week 24 staat namelijk de officiële verhuizing gepland. Hoewel ik al maanden bij mijn vriend woon, was mijn oude woning nog niet verhuurd en stonden mijn meubels en een aantal spullen nog steeds daar. Geen probleem verder, behalve dat je soms wat spulletjes mist, maar het huis moest natuurlijk wel weer een keer verhuurd worden.

Verder kwam de kapper langs aan huis en werd mijn haar voor het eerst in een halfjaar weer eens geknipt. Dat was echt nodig kan ik je vertellen want door het vele op bed liggen leek mijn haar net een bos stro zo dood. De kapster heeft het dus een stukje korter geknipt en ik ga proberen het vanaf nu wat meer bij te houden zodat het er weer wat gezonder uit gaat zien!

De woensdag ga ik met Maxim met de trein naar Zeeland naar mijn oude woning om daar spullen in te pakken. Voor Maxim was het wel weer even gek om in ons oude huis te zijn, al kon hij nu wel weer een keer in de zandbak spelen en met de watertafel. Verder had ik het vooral zwaar om alles in mijn eentje te moeten doen. Het was die week ook nog een steeds 25 graden of warmer dus het inpakken ging gepaard met tussendoor overgeven en op de bank liggen en zitten.

 

Zwangerschap 24 weken

Op de eerste dag dat ik in week 24 zat, was het daadwerkelijk zover om alle spullen in de aanhanger te laden en ons oude huis gedag te zeggen. Onder invloed van mijn zwangerschapshormonen had ik het hier voornamelijk de dagen ervoor best moeilijk mee. We zijn in dat huis komen wonen toen Maxim een half jaar oud was en hebben er lief en leed en vele mijlpalen meegemaakt. Nu werd er weer een hoofdstuk definitief afgesloten. Gelukkig kwamen er die ochtend op Hemelvaartsdag hulptroepen in de vorm van mijn vriend, zus en zwager en vader en was het redelijk snel gepiept.

De dagen erna moest ik flink bijkomen en natuurlijk moesten er weer dozen uitgepakt worden.Het was met de hitte ook echt weer voor niks doen en het zwembad werd opgezet als afkoeling.

De dinsdag werden we aan het einde van de middag verwacht voor een controle bij de verloskundige. Hoewel ik ben aangekomen, zit ik nog steeds niet op mijn startgewicht. Mijn bloeddruk was keurig, ook altijd even spannend omdat ik van mezelf vrijwel altijd een hoge bloeddruk heb. De verloskundige luisterde ook nog naar het hartje en dit klonk ook mooi. Tot slot voelde ze aan mijn buik hoe de baby lag. Omdat hij al erg hoog ligt voor de termijn, werd ik naar huis gestuurd met een brief om niet alleen mijn ijzer te laten checken, maar ook mijn suiker. Ze had het eerst over het suikerdrankje innemen, maar omdat ik met regelmaat overgeef en me over het algemeen vaak vrij slecht voel, word mijn glucosewaarde eerst bepaald door bloed te prikken. Helemaal prima!

 

En verder…

Moet ik bekennen dat ik vrij weinig bezig ben met de babykamer. Het kamertje is weken geleden geschilderd en de meubels in elkaar gezet, maar daar blijft het dan ook wel bij. Ik heb in de afgelopen weken wel wat kleertjes gekocht en spulletjes van de babyuitzet en zo verzamelen we langzaam alles bij elkaar. Wel ben ik voor mezelf met een soort moodboard bezig van hoe de babykamer moet worden – uiteraard in overleg met Willem haha! Ik ben nogal besluiteloos en wegens het ziek zijn weinig bezig met de babykamer inrichten en dit helpt me er toch verder mee te gaan en keuzes te maken. Deze week laat ik je zien hoe de babykamer ongeveer gaat worden dus ik zou zeggen, hou de site in de gaten!

Banner zwangerschapsupdates

    Add Comment

    De leukste cadeautjes om te knutselen voor Vaderdag
    De babykamer: moodboard