Wisseltruc – Wie is de mol aflevering 2

Wisseltruc – Wie is de mol aflevering 2

Wij tellen alweer af voor aflevering 3 aanstaande zaterdag, maar eerst neem ik je nog even mee terug naar aflevering 2 ‘Wisseltruc’ van Wie is de Mol! Wat waren de hoofdpunten? Wie gedroeg zich het meest verdacht en wat viel op in deze WIDM aflevering?

Spanning en sensatie

Na de eerste aflevering dacht ik dat de afleveringen die nog zouden gaan volgen echt niet konden tippen aan dat niveau, maar niets was minder waar! Ook bij aflevering 2 zat ik voornamelijk in het tweede gedeelte weer met mijn bek vol tanden voor de tv. Niet alleen kwam Ron Boshard terug – PAMPAMPAMPAAMMM – en moest hij vervolgens het strijdtoneel weer verlaten, de manier waarop Jean-Marc Wie is de Mol verliet was zacht gezegd onverwachts te noemen. Meedoen aan het programma maakte meer impact op hem dan hij van te voren had kunnen incalculeren en dus besloot hij voor zichzelf te kiezen.

Dat betekent dat er op dit moment nog 8 kandidaten in WIDM 2018 zitten en wij weer een klein stukje dichterbij de ontmaskering van de Mol zijn. Hierbij een de samenvatting van aflevering 2 ‘Wisseltruc’.

Lees hier de samenvatting van aflevering 1

Samenvatting

Opdrachten

In de laatste aflevering voegde Loes, Simone en Bella zich eerst bij de rest in Tbilisi, Georgië. De eerste opdracht vond op een markt plaats, waarbij het de bedoeling was dat de kandidaten een bord met 100 vakjes met daarin -20 euro biljetten, zouden gaan bedekken met plus bedragen. Als ze het gekregen 1000 euro biljet vaak genoeg wisselde bij marktkoopmannen- en vrouwen, kregen ze voldoende biljetten om het bord te bedekken met plusbedragen. Het te winnen bedrag? 1000 euro voor de pot! Uiteindelijk wisten ze 860 euro te verdienen.

De tweede opdracht vond plaats in een theater. Tijdens de voorstelling werden de kandidaten in verschillende loges geplaatst. Ze kregen via een Iphone 8 cryptische berichten met instructies van Art. Die instructies gingen over hoe de kandidaten zich moesten verdelen over de 5 loges. Er was 2000 euro voor de pot te verdienen. Een glansrol was weg gelegd voor Ron, die de kandidaten praktisch smeekte hem terug als kandidaat te nemen. Dat verhaal ging niet door. De opdracht werd tevens niet goed gemaakt en dus kwam er geen geld in de pot.

Bij de laatste opdracht moesten de kandidaten een pad vol grind vrij maken zodat Art een Lada van start naar finish kon rijden. Per 10 meter kwam er 500 euro in de pot, in totaal kon er 3000 euro verdiend worden. Het werd na flink wat gemol 1500 euro.

Jokers en vrijstellingen

Deze aflevering konden er geen jokers en vrijstellingen verdiend worden.

Geldpot

De geldpot was na de vorige aflevering €-3.000.  Die kon aan het einde van aflevering 2 op  €6.000 staan, maar staat op dit moment op -€640. Het is een begin…

Molacties & hints

Online barst het na de uitzending altijd los met verdenkingen en hints. #WIDM werd, niet gek, trending op Twitter. De meest opvallende bevindingen zet ik voor je op een rijtje.

– Olcay wisselde bij de eerste vrouw op de markt één briefje van 1.000 euro voor één briefje van 500 euro. De titel van de aflevering was ‘Wisseltruc’.
– Olcay moest tijdens de graafopdracht ineens nodig plassen.
– Als je naar het zaalplan kijkt van het theater en kijk waar loge 18 is, zie je dat daar bij aanvang van de opdracht Emilio en Bella zaten. Op de vraag “waar zat de mol bij aanvang van de opdracht?” antwoord Emilio bij de test ‘loge 18.
– Art vertelt bij deze executie weer dat bij de test iedereen af kan vallen ‘behalve de Mol’. Dat zei hij vorige week niet, dus waarschijnlijk deed de Mol toen niet mee aan de test. Toen deden Jan, Jean-Marc en Loes mee aan de executie.
– Na de eerste opdracht zie je een meneer in beeld met een zonnebril op. In de weerspiegeling is een man met een blauw spijkerjasje te zien. Zowel Emilio als Jan droegen zo’n jasje.
– Jean Marc was de mol. Hij kon die druk niet aan en dus moest iemand anders aangewezen worden als Mol. Ook wel een wisseltruc te noemen.

 

Wie is de Mol?

Verdenkingen kandidaten

 

 

Verdenkingen landelijk

[bar_graph] [bar title=”Bella” percent=”7″ color=”Extra-Color-3″ id=”b1″] [bar title=”Emilio” percent=”11″ color=”Extra-Color-2″ id=”b2″] [bar title=”Jan” percent=”10″ color=”Extra-Color-3″ id=”b3″] [bar title=”Loes” percent=”18″ color=”Extra-Color-1″ id=”b4″] [bar title=”Olcay” percent=”15″ color=”Extra-Color-1″ id=”b5″] [bar title=”Ruben” percent=”12″ color=”Extra-Color-2″ id=”b6″] [bar title=”Simone” percent=”12″ color=”Extra-Color-2″ id=”b7″] [bar title=”Stine” percent=”15″ color=”Extra-Color-1″ id=”b8″] [/bar_graph]

 

 

EXIT: Jean-Marc

 

 

 

 

Dit artikel bevat affiliate links.

    Add Comment

    Favorites #1 – Insecten
    Recept: Thaise curry met vis