Welke bos bloemen koop je voor welke gelegenheid?

Welke bos bloemen koop je voor welke gelegenheid?

Posted In:Lifestyle

“Het spijt me, vergeef me, anders kan ik het niet zeggen.” Ken je deze themesong van het programma ‘Het spijt me’ uit de jaren ’90 nog? In dit programma was je als kijker toeschouwer van verzoeningspogingen na langslepende ruzies tussen familieleden en vrienden. Als ik het liedje hoor, zie ik diegene alweer met een grote bos bloemen voor de deur van zijn of haar dierbare staan om ‘het spijt me’ te zeggen. Maar een bos bloemen kan allerlei verschillende betekenissen hebben. Daarom laat ik zien wat voor bloemen bij welke gelegenheid passen en geef ik je les in bloemenetiquette.

Het spijt me

We trappen toch maar gelijk af met de ‘het spijt me’ bloemen. Als je echt gaat voor een bos bloemen waarbij de betekenis van de bloem bij de situatie past, dan zou een ‘sorry’ boeket kunnen bestaan uit krokussen. Deze staan namelijk voor een nieuw begin. Anemonen staan voor eerlijkheid, Hortensia’s staan voor begrip en zonnebloemen voor loyaliteit. Dit zijn stuk voor stuk vrolijke bloemen om te zien en een boeket waarmee je je excuses wilt aanbieden moet niet deprimerend zijn, maar juist fleurig.

 

Zomaar

Soms heb je geen reden nodig om iemand een bloemetje te geven. Dan is het een leuke attentie voor iemand die je graag mag, of bijvoorbeeld voor iemand die een nieuwe woning heeft of jarig is. Veldboeketten zijn momenteel super populair en daarom heel erg geschikt als leuke attentie. Je kunt ze bijvoorbeeld ook in een mooie, bijzondere vaas geven.

 

Liefde

Zeg je liefde, dan zeg je rozen. Genegenheid, vreugde & geluk zijn allemaal woorden die bij de roos passen. Rode rozen staan voor passie, roze voor geluk en lavendelkleurige voor liefde op het eerste gezicht. Wat is deze bloem toch veelzijdig! Ben je niet zo’n fan van rozen? Dan zijn er een aantal goede vervangers. Zo staat de Anemoon voor zorgzaamheid en graag bij iemand zijn. Camelia’s en orchideeën staan voor schoonheid en de sering voor verliefdheid.

 

Voor mannen

Om de een of andere reden worden bloemen vaak aan vrouwen gegeven. Mannen zien bloemen dan ook snel als iets vrouwelijks en daarom wordt aan mannen vaak een plant gegeven. Bij deze een aantal opties: geef eens een olijfboom of citrusplant. Deze zien er mannelijk uit en ze hebben nog functie ook! Ook luchtplantjes zijn niet gelijk vrouwelijk en staan erg leuk.

 

Steunbetuiging

Als er iemand overleden is, is het lastig om een passende steunbetuiging te vinden. Een bos bloemen is eigenlijk altijd gepast (tenzij wordt aangegeven dat mensen liever geen boeketten ontvangen). Bloemen die goed in rouwboeket passen zijn witte rozen, die voor onschuld staan. Anjers staan voor toewijding, hulst voor licht. Ook witte lelies worden vaak in rouwboeketten verwerkt. Het is verstandig voor een neutraal boeket te gaan, met voornamelijk witte bloemen. Bij een sobere uitvaart is een uitbundig boeket immers niet echt passend. Ook kun je voor een boeket kiezen wat gevuld is met bloemen waar de overledene van hield.

 

Bruiloft

Een feestelijke gebeurtenis vraagt om een mooi bloemetje! Qua bloemen voor een bruidspaar kun je eigenlijk alle kanten op gaan. Het is immers een liefdevolle, vreugdige gebeurtenis. Ben je zelf niet zo’n expert in bloemen en ga je liever voor veilig, dan is een klassiek boeket met rozen in lichte kleuren altijd goed! Pioenrozen zie je ook vaak terugkomen op bruiloften.

 

Ziekenbezoek

Als je ziek bent, dan kun je wel wat opgevrolijkt worden. Kies daarom in deze situatie voor een bos met vrolijke, fleurige bloemen. Dahlia’s en zonnebloemen staan voor kracht en gladiolen voor overwinning. Gerbera’s zijn er in allerlei kleuren en daarom ook een goede toevoeging in een vrolijk boeket.

 

Yes! Van 25 juni t/m 1 juli 2018 krijg je met kortingscode ‘BLOEMEN’ je Greetz bloemen gratis bezorgd in plaats van €4,95 te betalen. Dat alleen al is al een reden om iemand een mooi bloemetje te geven!

 

Dit artikel komt voort uit een samenwerking.

    Add Comment

    Mrs Mighetto X H&M collectie
    Jongen of meisje? – Zwangerschapsupdate Kelsey #2