Weekmenu #5

Posted In:Koken
Menu 4 website

MAANDAG

Aardappeltjes met caprese salade en een stukje vlees

Minstens één keer per week eten we gebakken aardappeltjes met een salade, welk seizoen het ook is. Niet alleen omdat het snel klaar is en makkelijk bedacht, maar ook omdat we het thuis allemaal graag lusten. Qua salade varieren we regelmatig en deze week aten we een caprese salade. Het recept van de salade is van Brenda en dit is hoe wij het vaak eten. Wat ik ook wel eens doe, is de pesto vervangen voor balsamico-olie.

DINSDAG

Truffel risotto met champingnons

Risotto met champingons staat zeker te weten op mijn lijstje met gerechten die ik het liefste eet. Het is een vegetarisch gerecht, maar ik vind dat je vlees of gevogelte echt niet mist. De risotto in dit gerecht is lekker romig door de creme fraiche. Af en toe kies ik in plaats van gewone risotto, risotto met truffel (te koop bij Jumbo). Super lekker in combinatie met champingnons!

WOENSDAG

Andijviestamppot met spekjes en kaas

Het wordt weer echt stamppot weer, dus ik besloot deze week andijvie stamppot te maken. Eigenlijk is er niets bijzonders aan dit gerecht, op één ding na: van huis uit aten we andijviestamppot altijd met geraspte kaas erdoorheen en dit ben ik blijven doen! Hierdoor is het samen met de gebakken spekjes niet echt een mager gerecht, maar ach we hebben onze groente wel weer binnen!

De bereiding van deze stamppot is heel simpel: je kookt de aardappelen gaar en stampt ze met een klontje boter en scheutje melk. Tijdens het stampen voeg je de andijvie rauw toe. Als de andijvie geslonken is en de aardappelen goed gestampt, voeg je de geraspte kaas en gebakken spekjes toe.

DONDERDAG

Pasta met spinazie, ricotta en parmaham

Net zoals aardappeltjes met een salade, eten we ook elke week een pasta. Ik heb een lijstje met pasta-recepten die we afwisselen, zodat we niet elke week het hetzelfde eten. Deze frisse pasta met spinazie, cherrytomaatjes, ricotta en parmaham is er één van!

VRIJDAG

Pannenkoeken

Zes dagen per week proberen we gezond te eten en genoeg groenten binnen te krijgen, maar we vinden ook dat we die zevende dag best iets ongezonds mogen eten.

Nu weet denk ik iedereen wel hoe je pannenkoeken moet bakken. De ene keer maak ik de mix helemaal zelf (zie recept) en de andere keer gebruik ik de mix van Koopmans, waar je melk en eieren toevoegt.

We eten onze pannenkoeken vaak met kaas (en soms spek), appel met kaneel, stroop of poedersuiker.

ZATERDAG

Pompoensoep

Pompoensoep uit een pak of blik vind ik maar niks. Ik vind hem vaak te dun en smaakloos. Maar mijn eigen recept voor pompoensoep is uiteraard super lekker! ;)

Doordat ik de pompoensoep met een aardappel erbij kook, wordt het een wat vollere maaltijdsoep. De peper geeft het dat beetje pit en de geitenkaas geeft het extra smaak.

ZONDAG

Gevulde paprika met couscous

Deze geroosterde paprika gevuld met couscous is een mooi voorbeeld van een gezond gerecht met veel groente en weinig calorieën. Daarnaast is het ook nog eens snel klaar. Het is een kwestie van de paprika in de oven roosteren, de groenten snijden en de couscous maken.

  • Riek Muijen
    8 oktober 2019

    Dat ziet er lekker uit ik ga deze ook eens proberen jouw week menu. Alleen mijn zoon van bijna 11 lust bijna alleen maar aardappels. Maar me dochter van bijna 16 lust gelukkig wel veel. Vind zelf ook leuk om te koken en dingen uitproberen.

Add Comment

Een kijkje in mijn droomkeuken
Ik vind het eng om een oppas te huren