We zijn los! – Wie is de Mol 2018

We zijn los en hoe! Wie is de Mol 2018 startte met een big bang waardoor je gelijk op het puntje van je stoel kwam te zitten. Ik ga je wekelijks meenemen in het WIDM-avontuur en bespreken wat ik en anderen opvallend vonden en de belangrijkste hints op een rijtje zetten.

Big bang

“Zei je nou Kiev? Wij zijn niet in Kiev vriend!” Wat een begin! Doordat ik de aflevering een dag later keek en spoilers ontwijken als je op ongeveer alle social media kanalen zit echt onmogelijk is, wist ik al dat er dit jaar meerdere landen bezocht zouden worden. Toch zorgde het moment suprême in combinatie met de achtergrondmuziek (uit de serie ‘The 100’) toch voor kippenvel. Wat een goede eerste aflevering! Ook dit keer kwamen er weer prachtige beelden voorbij van de vijf landen. Wat doen ze dat toch altijd mooi! Het is voor mij echt één van de redenen waarom ik graag Wie is de Mol kijk.

5 koppels die allemaal in 5 verschillende landen begonnen: in Rusland, Kazachztan, Azerbadjan, Armenië en Oekraïne. In de eerste aflevering werd er één opdracht gespeeld met als voornaamste doel de kluis te openen om zo 2 tickets te bemachtigen om per vliegtuig naar Tbilisi in Georgië te gaan, waar Art (coupe soleil gehad Art?) op de kandidaten stond te wachten. Dat lukte koppels Jan & Jean-Marc en Loes & Ron helaas niet waardoor zij de test moesten maken. Ron was uiteindelijk degene die het strijdtoneel moest verlaten. Mooi altijd hoe er eerst gestemd wordt gereageerd waarna er een paar seconden later gejuich klinkt van de kandidaten die wel door zijn naar de volgende aflevering. De een zijn dood is de ander zijn brood!

Samenvatting

Nog een kleine samenvatting van aflevering 1.

Koppels:

Loes & Ron in Moskou, Rusland
Jan & Jean-Marc in Kiev, Oekraïne
Simone & Bella in Jerevan, Armenië
Olcay & Ruben in Almaty, Kazachstan
Stine & Emilio: Bakoe, Azerbeidzjan

Jokers

Bella (1), Simone (1), Stine (1), Emilio (1),

Geldpot

De pot is €-3.000. Olcay en Ruben verdiende €2.000, maar er werd voor €5.000 gebeld.

Molacties & hints

Online barst het na de uitzending altijd los met verdenkingen en hints. #WIDM werd, niet gek, trending op Twitter. De meest opvallende bevindingen zet ik voor je op een rijtje.

Molacties

Jan: Loes geeft door dat de kluizen op vakje M18 van de kaart staan, maar Jan belt toch Art op. Hij krijgt dezelfde informatie en dat kost de pot 1000 euro.

Loes: tot twee keer toe loopt ze samen met Ron te klungelen voordat ze de informatie vindt waarnaar ze op zoek zijn.

Stine: de opdracht is net begonnen en Stine belt gelijk voor €500 euro naar Art. Ze krijgt weinig info en dus belt ze later voor €1.000 nog eens. Ze krijgt de M-18 hint, maar weigert deze met de andere kandidaten te delen, waardoor zij ook naar Art moeten bellen.

Hints

– De titel van deze aflevering is: ‘Een Verhaal Apart’. De eerste letters van de woorden vormen het woord ‘Eva’. De mol is een vrouw.

– Simone heeft in een interview verteld dat ze vernoemd is naar Simone de Beauvoir, schrijfster van het boek ‘Een verhaal apart’.

– In de leader van WIDM is een kruiswoordppuzzel te zien. Hierin zijn verschillende woorden én namen van kandidaten te zien. Behalve de namen Stine, Ruben en Olcay. Zijn dat de winnaar, verliezer en mol?

– @ikbendemol tweette voor de aflevering ‘Mak jaar bok’. Als je dit omdraait en in google translate invoert krijg je: ‘Een kleurenvisie hebben’. Jean-Marc droeg in deze aflevering een bril met gekleurde glazen.

– Ron is in de intro te zien in Tbilisi, bij de Liberty Bank. Of hij is hier alleen voor de intro, of hij komt terug.

    Add Comment

    Wat maakt bloggen voor mij nou zo leuk?
    Een slimme meid is op de toekomst voorbereid