Wat maakt bloggen voor mij nou zo leuk?

Wat maakt bloggen voor mij nou zo leuk?

Posted In:Persoonlijk
Ik ben deze blog begonnen als een plek waar ik als alleenstaande moeder toentertijd mijn hart kon luchten en al schrijvend mijn verhaal kon doen. Ik ben nog altijd blij dat ik deze stap genomen heb. Het is voor mij namelijk niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een kleine bron van inkomsten geworden en bovendien heb ik er veel inspirerende mensen door leren kennen. In dit stukje vertel ik jullie graag over wat het bloggen zo bijzonder maakt voor mij en waarom ik al jaren blog en dit voorlopig ook met plezier blijf doen.

Uitdagend, spannend en motiverend

Hoewel ik inmiddels redelijk zeker ben over wat ik schrijf en welke onderwerpen ik uitkies, kan ik soms nog wel eens overvallen worden door een zenuwachtig gevoel wanneer ik een persoonlijke blogpost online zet. Je deelt in theorie toch je ziel en zaligheid met de hele wereld. Het is natuurlijk vooral mijn rol als moeder die hierin centraal staat en het kan soms best moeilijk zijn om hier op beoordeeld te worden. Tegelijkertijd maakt dit mij ook sterker en zie ik het als een uitdaging dit op een manier te doen die leuk is om te lezen voor jullie en goed voelt voor mij.

Inspirerende lezers en medebloggers

Wat het bloggen ontzettend leuk maakt zijn de inspirerende mensen met wie ik heb mogen kennismaken. Medebloggers zorgen natuurlijk voor een hoop inspiratie en een aantal kan ik zelfs tot goede kennissen rekenen. Dit zijn meiden bij wie ik altijd kan aankloppen voor een brandende vraag over bijvoorbeeld het moederschap, maar waarbij ik ook mijn verhaal kwijt kan. Ook de lieve reacties van lezers en volgers van mijn social media kanalen maken het bloggen zo de moeite waard. Dit motiveert mij altijd weer om dicht bij mijzelf te blijven en te schrijven over wat voor mij belangrijk is om hier te delen. Ook al is het soms lastig het bloggen te combineren met mijn leven, zoals tijdens de zwangerschap, ik keer toch altijd weer terug naar dit online plekje dat mij zo dierbaar is. Als je dan warme en steunende reacties mag ontvangen is dat voor mij de kroon op mijn ‘werk’.

Een zakcentje

Een bijkomend voordeel van bloggen is dat er geld mee te verdienen valt. En hoewel ik deze blog als prettige uitlaatklep voor mijzelf begon, kan ik inderdaad niet ontkennen dat het fijn is dat het ook een zakcentje oplevert. Doordat ik bijvoorbeeld advertenties toelaat op Go Mommy Go, ontvang ik wat inkomsten. Dit heet affiliate marketing. Door je aan te sluiten bij een netwerk zoals bijvoorbeeld Affilinet, worden adverteerders aan de blog gekoppeld om samenwerkingen op te zetten. Dit kan in de vorm van een advertentie, of door een artikel te schrijven waarin je een bepaald product promoot. Ik heb op dit moment geen baan naast het bloggen en dus is het erg welkom om op deze manier een extraatje te verdienen.

Zou je zelf ook wel een blog willen beginnen? Hier vind je de nodige tips en informatie over wat er komt kijken bij het opstarten van een blog.

 • deflopvader
  11 januari 2018

  Ik vraag me vaak af: hoe persoonlijk kan je gaan? Enerzijds denk ik dan ‘fuck it’ en anderzijds kruip ik terug in men schelp ?

 • Jeanet Veenstra Venema
  Jeanet Veenstra Venema
  5 januari 2018

  bedankt voor je mooie blog met leuke tips!

Add Comment

Voor even Captains of the Golden Age zijn
We zijn los! – Wie is de Mol 2018