Wie is de Mol aflevering 4 samenvatting 'Vooruitzicht'

Vooruitzicht – samenvatting Wie is de Mol aflevering 4

Posted In:Wie is de Mol
Game over! Niet alleen voor Emilio, maar ook voor mij. Je raad het al: ik had al mijn punten ingezet op Emilio. En dus ben ik nu al grote verliezer in mijn eigen poule. Een beetje zeer doet het wel, haha! Ik kan misschien niet meer meespelen in de poule, maar ik blijf natuurlijk trouw WIDM kijken en de afleveringen hier bespreken. Wie weet helpt het jullie nog wel! Hier volgt dus de samenvatting van aflevering 4 van Wie is de Mol ‘Vooruitzicht’.

Lees hier de samenvattingen van eerdere afleveringen

Samenvatting

Opdrachten

Ook deze aflevering speelde af in Tbilisi, Georgië. Tijdens het ontbijt krijgen de kandidaten van Art de vraag wie geen last heeft van claustrofobie. Loes, Emilio en Stine geven aan er wel tegen te kunnen om in benauwde ruimtes te zitten en dus zijn zij degene die naar een tunnelstelsel vertrekken. De andere kandidaten krijgen te horen dat ze hun 3 medekandidaten moeten zoeken. Door middel van aanwijzingen van Loes, Emilio en Stine zouden ze hen kunnen vinden. Helaas lukt dat niet en dus verdienen ze niets voor de pot.

Opdracht 2 is op Onafhankelijkheidsdag in Georgië en dus was dit voor de makers van Wie is de Mol een mooie aanleiding om te kijken hoe onafhankelijk de kandidaten nu eigenlijk zijn. Art stelt ze afzonderlijk van elkaar vragen zoals ‘5000 euro voor de pot óf een groepsvrijstelling’. In de test valt er een vrijstelling voor de finale te winnen. Uiteindelijk blijkt dat als de kandidaten oplettend waren geweest, ze de mol voorbij hadden zien kunnen lopen. Say what?! En eenmaal de Mol gezien te hebben, heb je natuurlijk ook die vrijstelling voor de finale. Uit de reacties vol ongeloof van de kandidaten bleek dat niemand de Mol heeft gezien. Maar is dat wel echt zo of houdt diegene het voor zichzelf?

Bij opdracht 3 staan de kandidaten op een enorm hoge flat waar een waslijn is gespannen met 7 gesloten enveloppen. Na uitleg blijkt dat in één van de enveloppen 5000 euro zit, dat is tenminste als de meerderheid van de kandidaten bij de vorige opdracht voor het geld heeft gekozen in plaats van een groepsvrijstelling. Iedere kandidaat mag één envelop kiezen en deze meenemen naar de overkant door middel van te ziplinen. Hoe meer kandidaten dus een envelop naar de overkant brengen, hoe groter de kans dat er 5000 euro in één van de enveloppen zit. En dat is het geval! Alleen Ruben en Stine besluiten niet te gaan ziplinen en overige 5 doen dit wel.

Vooruitzicht – samenvatting Wie is de Mol aflevering 4

Jokers en vrijstellingen

Deze aflevering zijn er geen jokers of vrijstellingen gewonnen.

Geldpot

De geldpot staat op €5810 en is nog steeds in handen van Olcay.

Molacties & hints

Online barst het na de uitzending altijd los met verdenkingen en hints. #WIDM werd, niet gek, trending op Twitter. De meest opvallende bevindingen zet ik voor je op een rijtje.

– Zaterdag tweette de mol: Niets Is Wat Het Lijkt is de Rode Draad van aflevering 4. Zal Tunnelvisie de kandidaten geld opleveren? Deze hoofdletters zijn ook publicaties van schrijfster Stine: in het NRC Handelsblad, boek “Ik lieg dus ik ben”, boek “Wwaarom vrouwen van apen houden”, boek “Het broekpak van Olivia Newton John”, boek “Licht op het Noorden”, boek “Rehab”, boek “Dus ik ben” en boek “Turkse vlinder”.
– Emilio, Stine en Loes bevonden zich ondergronds bij opdracht 1. Dat geldt ook voor mollen.
– In dit seizoen komt een aantal keer de uitspraak “Niets is wat het lijkt” voor. Niets is een anagram van Stine.
– Bij de vraag aan Ruben of hij bereid is om Loes weg te werken (bij opdracht 2), zegt Art na het omklappen van het bordje: “Daar gaat Loes”. Dit kan een dubbele betekenis hebben. Misschien loopt Loes als Mol net langs?
– Er wordt bij opdracht aan niemand gevraagd of hij/zij Olcay zou wegwerken. De Mol kan nooit naar huis gestemd worden en dus nooit weggewerkt worden.
– Loes is wel erg stil bij odpracht 2, als Art vertelt dat de kandidaten de Mol hebben gezen.

Wie is de Mol?

Verdenkingen kandidaten

Verdenkingen landelijk

[bar_graph] [bar title=”Jan” percent=”9″ color=”Extra-Color-3″ id=”b3″] [bar title=”Loes” percent=”22″ color=”Extra-Color-1″ id=”b4″] [bar title=”Olcay” percent=”15″ color=”Extra-Color-2″ id=”b5″] [bar title=”Ruben” percent=”15″ color=”Extra-Color-2″ id=”b6″] [bar title=”Simone” percent=”17″ color=”Extra-Color-2″ id=”b7″] [bar title=”Stine” percent=”22″ color=”Extra-Color-1″ id=”b8″] [/bar_graph]

EXIT: Emilio

Add Comment

Tick, tock, tick, tock!
14 tenenkrommende uitspraken van juf en meester à la juf Ank uit De Luizenmoeder