4 leuke en goedkope Sinterklaascadeaus die je zelf kunt maken

Posted In:DIY | Sinterklaas

Uit de berichten op mijn blog blijkt het al: het sinterklaasfeest komt snel dichterbij! Bij veel kinderen stijgt dan ook de spanning. Wat zal de goedheiligman dit jaar hebben meegebracht? Vooral voor kinderen die al veel spullen hebben kan het behoorlijk lastig zijn om leuke cadeautjes te verzinnen. Daarom hier vier ideeën voor cadeaus die je zelf kunt maken die origineel én ook nog eens budget-vriendelijk zijn!

 

Een stokpaardje

Zelf een stokpaard maken klinkt misschien als een heel project, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. Neem als basis een sok en een stok of tak. De sok vul je op, zodat deze echt de vorm van een paardenhoofd krijgt. Verder kun je je fantasie helemaal de vrije loop laten en met verschillende materialen ogen, oren, manen en bijvoorbeeld een hoofdstel maken. Een handige tutorial vind je hier. Voor je het weet heeft je kind zijn of haar eigen Amerigo!
 
 

Een bordje

Eten wordt een stuk leuker met een bordje dat helemaal van jou is! Koop een simpel bord en speciale verf (of stiften) voor porselein. Vervolgens teken je iets dat echt bij je kind past; of dat nu een hond is of een brandweerauto. Extra persoonlijk wordt het wanneer zijn of haar naam er ook nog op staat. Ook deze bordjes, met een tekening die je als het ware kunt invullen met eten, vind ik erg leuk gemaakt.
 
 


 

Een fotokalender

Het feit dat het sinterklaasfeest in december plaatsvindt, maakt het een ideale gelegenheid voor het geven van een kalender voor het nieuwe jaar. En nog veel leuker dan een standaard kalender, is een kalender met eigen foto’s erin! Selecteer de mooiste foto’s van familie, vrienden en huisdieren; het liefst passend bij de maand waar de foto op de kalender bij komt te staan. Fotokalenders kun je onder andere ontwerpen via deze webshop. Je kind kan dan alle verjaardagen zelf invullen.
 
 


 

Een memory-spel

Een echte klassieker onder de spelletjes: memory. Ook dit kun je heel gemakkelijk zelf maken. Neem ongeveer 20 kaartjes (10 verschillende) en teken, schilder of plak daar dingen op die je kind aanspreken. Dat kunnen plaatjes van dieren zijn, plaatjes die te maken hebben met Sinterklaas (of kerst?), maar ook foto’s van spulletjes die je kind goed kent. Het belangrijkste is dat de kaartjes er aan de achterkant allemaal hetzelfde uitzien. Inspiratie voor het maken van een memory-spel vind je hier.
 
 

PS. Hoewel leuke cadeautjes natuurlijk een belangrijk ingrediënt zijn, kun je nog meer doen om van pakjesavond een succes te maken. Lees hier mijn tips voor een geslaagde avond!
 

Heb jij zelf wel eens een cadeau gemaakt voor Sinterklaas?

Add Comment

Win een muursticker naar keuze – Sinterklaas winweek
Win een Paw Patrol Zoomer Marshall! – Sinterklaas winweek #7