Wie is de Mol 2018 aflevering 6 'Verlost' - Samenvatting en hints

‘Verlost’ – samenvatting Wie is de Mol aflevering 6

Posted In:Wie is de Mol
Beter laat dan nooit typ ik op zaterdagmiddag op de valreep voordat de nieuwe aflevering te zien is, nog de samenvatting van aflevering 6 van Wie is de Mol die ‘Verlost’ heet. Ben je er nog niet helemaal uit wie nou toch De Mol is en moet je je punten nog inzetten voor de app? Lees dan vooral even deze samenvatting door!

Lees hier de samenvattingen van eerdere afleveringen

Samenvatting

Opdrachten

Het is alsof we in Bates Motel of American Horror Story zijn beland als aflevering 6 start. Alle kandidaten bevinden zich in een verlaten hotel in Tskaltoeboe. Penningmeester Ruben loopt vrij rond, de overige kandidaten zitten opgesloten in verschillende kamers. Iedere kandidaat heeft een set van tien sleutels in zijn of haar bezit waarmee ze anderen kunnen bevrijden. Enkele sleutels geven toegang tot ruimtes waarin Jan, Olcay, Stine en Simone zijn opgesloten, andere bieden toegang tot hotelkamers waar geld of jokers zijn te vinden. Als alle 50 kamers geopend worden binnen 20 minuten, dan komt er €1500 in de pot. Dat bedrag halen ze overigens niet. Slechts 500 euro beland in de handen van de penningmeester, maar Jan en Simone weten wel allebei een joker te bemachtigen en Ruben zelfs twee…

In opdracht twee zien we of de kandidaten ervaring hebben met verhuizen. Ze zijn in het rustige dorpje Sukchai om drie families te helpen verhuizen en dan bedoel ik hun inboedel. Niet met verhuiswagens, wel met drie Lada’s en dertig minuten op de klok. Hoe meer huisraad met een Mol-sticker wordt verhuisd, des te meer geld komt er in de pot. Jan en Stine waren verantwoordelijk voor één gezin, Simone voor één en tot slot moesten Ruben en Olcay samen werken. Als de tijd op is komt Art met het nieuws dat voor extra meubelstuk wat nog in 15 minuten tijd in de Lada gepropt kan worden, de kandidaten €50 euro extra verdienen. Voor elke bewoner krijgen ze €250 euro. Het is een hilarisch tafereel en met op het nippertje geen autocrash weten de kandidaten heel netjes €1250 te verdienen. Ching Ching!

Nadat de kandidaten de test hebben gemaakt, volgt geen executie, maar een opdracht waarin ze de kans krijgen te voorkomen dat ze tijdens de executie hun scherm te zien krijgen. Bij het Medea Sanatorium staan twee borden met 8 vlakken die omgedraaid kunnen worden. Het ene bord bevat groene vlakken, het andere rode vlakken. Om een scherm weg te spelen of geld te verdienen voor de pot moeten de corresponderende vlakken op beide borden aan het einde van de opdracht groen zijn. Genoeg kansen om te mollen dus! Bij elke goed beantwoorde vraag mag er een rood vlak groen worden gemaakt of hoeft er een groen vlak niet rood te worden gemaakt. Uiteindelijk gaat er geen geld uit de pot en hoeft alleen Simone haar scherm te zien bij executie. Deze blijkt groen te zijn en dus gaat er deze aflevering niemand naar huis.

Jokers en vrijstellingen

In deze aflevering zijn er geen vrijstellingen gewonnen. Stine heeft wel haar zwarte vrijstelling ingezet waardoor de ingezette jokers niets waard zijn.

Ruben: 2 jokers
Jan: 1 joker
Simone: 1 joker

Geldpot

De geldpot staat op €10.200 en is in handen van penningmeester Ruben.

Molacties & hints

Online barst het na de uitzending altijd los met verdenkingen en hints. De meest opvallende bevindingen zet ik voor je op een rijtje.

– Het is uiterst toevallig te noemen dat Ruben vorige aflevering voorstelde van penningmeester te wisselen, waardoor hij penningmeester werd. Ook deze opdracht had hij een superpositie want hij mocht beginnen in de hotelopdracht.
– Simone geeft aan Ruben toe dat ze de Mol is. De titel van de aflevering is ‘Verlost’. Zou ze verlost zijn van het zware geheim wat ze moet meedragen?
– Stine wist als enige, terwijl ze nog opgesloten zat, in welk kamernummer zij zat bij de hotelopdracht. Daarnaast deed ze niet echt haar best lawaai te maken zodat de anderen haar zouden vinden.
– Jan en Stine waren bij de verhuisopdracht een team en uit het niets rent ze naar Simone om haar te gaan helpen.
– Op de tafel staat een servettenhouder in de vorm van een G-sleutel (muziek) en Ruben is muzikant.
– Stine beantwoord alle vragen in het sanatorium fout en draait tot twee keer toe een bord om waardoor er €5.000 euro uit de pot zou gaan.
– Ook Olcay beantwoord een fout vraag.

Wie is de Mol?

Verdenkingen kandidaten

 

Verdenkingen landelijk

[bar_graph] [bar title=”Jan” percent=”9″ color=”Extra-Color-3″ id=”b3″] [bar title=”Olcay” percent=”17″ color=”Extra-Color-2″ id=”b5″] [bar title=”Ruben” percent=”22″ color=”Extra-Color-1″ id=”b6″] [bar title=”Simone” percent=”20″ color=”Extra-Color-2″ id=”b7″] [bar title=”Stine” percent=”32″ color=”Extra-Color-1″ id=”b8″] [/bar_graph]

 

EXIT: N.V.T.

    Add Comment

    Mijn stom! lijstje
    De Tumble ‘n Dry zomercollectie 2018