Uitje: Legoland Discovery Center Oberhausen

Uitje: Legoland Discovery Centre & Sea Life Oberhausen

Een aantal weken geleden was het na dagen in spanning zitten voor Maxim eindelijk zo ver: opa kwam al vroeg langs om zijn kleinzoon op te halen om er een echte opa-kleinzoon dag van te maken. Hoe leuk en speciaal is dat?! Op de planning stond een ritje naar Oberhausen – Duitsland om daar Legoland Discovery Centre en Sea Life te bezoeken.

 

De reis

Vooral voor mijn vader was het een eindje rijden vanuit Zeeland, namelijk al snel 3 uur inclusief pit-stop om Maxim op te halen. Vanaf ons is het ongeveer 2 uur rijden en gelukkig vind Maxim autorijden altijd wel leuk en fijn. Toen de navigatie de eindbestemming aangaf, kwamen ze aan in een groot centrum waar niet alleen Legoland en Sea Life te vinden is, maar ook een groot winkelcentrum, een bioscoop enzovoort. Mocht je langer dan 1 dag in Oberhausen willen blijven, is er dus genoeg te doen!

Legoland

Bij aankomst is Legoland niet te missen door de grote giraf die buiten staat om je te verwelkomen. Met een enthousiaste peuter als gevolg, want dat is toch wel erg leuk! Binnen werden mijn vader en Maxim welkom geheten en Legoland binnengeleid. Daar werd eerst in het Duits uitgelegd hoe een legoblokje werd gemaakt. Mede vanwege de taal was Maxim hier nog net iets te klein voor, maar voor oudere kinderen is dit zeker interessant. Vervolgens konden ze in een karretje stappen waarin ze met laserstralen de legoprinses moesten redden. Erg spannend en leuk volgens Maxim! Evenals de 4d film die ze te zien kregen.

Toen kwamen ze in een hal waarin verschillende thema’s te zien waren. Denk aan Lego Duplo, Lego Friends en het pas toegevoegde thema’s pirateneiland, Duplo Jungle en het ridderkasteel. Ook was er een klimtoestel en kon je zelf aan de slag om met Lego iets moois te bouwen. Overigens is alles ook een beetje op leeftijd ingedeeld, wat erg fijn is. Maxim heeft zich prima vermaakt terwijl opa een kopje koffie kon drinken.

Sea Life

Nadat Maxim als lunch een McFlurry had weggewerkt (dat kan natuurlijk alleen bij opa, haha!) en mijn vader ook wat had gegeten, ging hun dagje uit verder in Sea Life wat vlakbij Legoland is. Hierdoor kun je beide parken goed combineren.

Al van kleins af aan vind Maxim de zee en alles wat daarbij hoort reuze interessant. Hij keek dan ook zijn ogen uit toen ze langs alle grote aquariums en bassins liepen waar de mooiste vissen in zwommen. Sea Life is het grootste aquarium van Duitsland en bevat meer dan 5.000 (!) zeedieren in 50 tanks. Vooral de lange glazen tunnel waarin je haaien kon bekijken waren volgens mijn vader en zoon erg indrukwekkend en stiekem een beetje spannend.

Sinds kort kun je als bezoeker ook op schildpaddenavontuur. Zo stonden Maxim en opa oog in oog met grote en kleine schildpadden terwijl opa informatie vergaarde over de verschillende schildpadden.

Tot slot konden ze op verschillende tijdstippen zien hoe de tropische vissen, otters en haaien gevoerd werden. Wie wil dat nou niet?!

Herinneringen

Maxim en opa hebben een geweldige zonnige dag gehad. Het fijne aan Legoland is dat het niet zo grootschalig is en daardoor ook perfect voor kleine kinderen. Hierdoor heb je het met een paar uur wel gezien, maar gelukkig kan je dan nog naar Sea Life om de wondere waterwereld te bekijken. Maxim praatte honderduit over zijn dagje weg toen hij weer thuis was en heeft het er nog dagen over gehad. Zelfs nu ik dit artikel aan het schrijven ben en hij de foto’s ziet heeft hij het er weer over dat hij daar is geweest met opa en mooie vissen heeft gezien. Super leuk dat mijn zoon en mijn vader op deze manier samen herinneringen maken!

Winnen

Wil jij ook graag een keer naar Oberhausen om daar Legoland Discovery Centre en Sea Life te bezoeken? Dat komt goed uit, want ik mag iemand blij maken met twee combitickets waarmee je dus beide parken kunt bezoeken! De winactie loopt via Facebook. Klik op de afbeelding om mee te doen!
Legoland Discovery Centre Oberhausen & Sea Life winactie

Tickets voor Legoland Discovery Centre zijn online verkrijgbaar vanaf € 11,50 en kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. Tickets voor Sea Life zijn verkrijgbaar vanaf € 11,95. Ook hier zijn kinderen tot 3 jaar gratis. Mocht je Legoland Discovery Center en Sea Life willen combineren (aanrader!) kun je ook een combiticket kopen voor €22.

Add Comment

De ultieme no-nonsense baby uitzetlijst
Mijn wishlist voor baby twee