Super simpele appel kaneel cake
Wie mij kent, weet dat ik gek ben op bakken en nog meer op gebak eten! Noem me gek, maar als ik een super snelle stofwisseling had zou ik elke dag een lekker stukje taart of cake naar binnen schuiven. Als je in mijn keukenkastje en koelkast kijkt zul je ten alle tijden ingrediënten tegenkomen waarmee je altijd iets kunt bakken. Zaterdag wilde ik wat leuks doen met Maxim en dus besloten we met de ingrediënten die ik in huis had een heerlijke, maar simpele appel kaneel cake te bakken.

Het is een cake die super simpel is om te bakken. Je hoeft geen Martha Stewart te zijn en toch is hij heerlijk. Ook kost het weinig handelingen en tijd dus als je ineens lekkere trek krijgt, staat hij zo op het aanrecht. Het lekkerste is om hem te eten als hij nog een klein beetje warm is. Door de kaneel en appel past hij goed bij de winter met een kopje thee erbij. Nog even snel genieten voordat het lente is!

Ingrediënten
kleine taartvorm van circa 20 cm of cakevorm van 20-22 cm
– 100 gram suiker
– 150 gram zelfrijzend bakmeel (of 150 gram bloem en 1 tot 2 theelepels bakpoeder)
– 150 gram ongezouten roomboter
– 3 medium eieren
– 2 appels
– 3 theelepels kaneel
– snufje zout

 

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 150-160 graden. Mijn oven is vrij heet dus daarom ga ik zelf voor 150 graden.
2. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is. Snij de boter klein en mix het goed met de suiker.
3. Voeg één voor één de eieren toe en mix de ingrediënten totdat er een egaal beslag ontstaat.
4. Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en een snufje zout aan het beslag toe. Als dit goed gemixt is voeg je de andere helft van het bakmeel toe en mix je het geheel tot er een egaal beslag zonder klontjes ontstaat.
5. Als je een taartvorm gebruikt kun je op de bodem bakpapier doen en de randen invetten. Bij een cakevorm is het belangrijk deze goed in te zetten met boter of een bakspray.
6. Giet het beslag in de vorm.
7. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appels in dunne maantjes/ schijfjes.
8. Steek de appelschijfjes in de cake en strooi er nog een klein beetje suiker en kaneel overheen.
9. Bak de appel-kaneel cake in circa 60 minuten gaar. Als je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt is je cake gaar.
10. Laat de cake afkoelen en verwijder de cakevorm of taartrand.

Eet smakelijk!

Odile

Auteur Odile

Odile is 28 jaar, moeder van zoontjes Maxim ('13) en Noël ('17) en gelukkig in de liefde met Willem. Ze is de oprichtster van gomommygo.nl en is werkzaam als Virtual Assistent.

Meer artikelen van Odile

Join the discussion Een reactie

Plaats een reactie