Slapen was nog nooit zo fijn!

Posted In:Lifestyle | Review

Slaapgebrek opbouwen als ouder zijnde is met een baby helemaal niet lastig en juist daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je die korte uurtjes dat je slaapt, je ook goed slaapt! Een goede nachtrust kan het verschil maken met hoe je de volgende dag doorkomt. Eén van de belangrijkste elementen voor een goede nachtrust is een goed matras en die kon ik zeker gebruiken!


 

Mijn studentenmatras

Al jaren slaap ik namelijk op een matras van Leen Bakker. Als student zijnde had ik niet veel geld en daarom ging ik voor een matras in twijfelaar size wat vrij dun was, maar het gewicht van twee personen kon dragen. Na bijna 10 jaar op dit matras te hebben geslapen, begon ik echter steeds meer rug-en nekklachten te krijgen en werd ik iedere ochtend moe wakker. Omdat mijn peuter van 3 inmiddels na jaren ellende netjes het klokje rond slaapt en daar mijn slechte nachtrust niet vandaan kon komen, ging er een belletje rinkelen: misschien was het tijd voor een nieuw matras.
 
Ik sprong daarom ook van mijn stoel af toen het Britse Eve Sleep mij benaderde met de vraag of ik een matras van hen wilde reviewen. JA NATUURLIJK! Ik ging snel naar de website, selecteerde de juiste maat en toen was het een kwestie van wachten tot de beste DHL-man mijn kekke gele matras thuis kwam afleveren.
 
 


 

Eve Sleep

Twee dagen later kwam de doos met een opgerold matras als inhoud binnen. Ik weet nog steeds niet hoe het mogelijk is dat er niet een verfrommeld matras uitkwam, maar zodra je hem op de lattenbodem legt duurt het maar een uurtje of wat totdat het matras zijn originele vorm aanneemt.

 
Het matras bestaat uit drie lagen schuim van topkwaliteit, afkomstig uit Duitsland. Om die drie lagen zit een luxe stoffen stretchpolyester bekleding. Polyester is hypoallergeen en stevig waardoor het er altijd goed uit blijft zien. De bekleding is wit aan de boven- en onderkant en geel aan de zijkant. De zijkant heeft luchtdoorlatende eigenschappen waardoor de matras koel is en goed ademt. Het matras ziet er zo mooi uit van zichzelf dat ik het eigenlijk zonde vindt om er een hoeslaken omheen te doen!
 
Direct onder de polyester bekleding zit een laag traagschuim van 4 cm wat zich naar de vorm van je lichaam aanpast. Daaronder zit een vijf centimeter verkoelende laag wat ervoor zorgt dat je fris en uitgerust wakker wordt. Het ademt meer dan traditioneel traagschuim waardoor je niet badend in het zweet wakker wordt. Tot slot bestaat de onderste laag van het Eve matras uit een 15cm-dikke laag basisschuim wat erg veerkrachtig is. Het vormt de basis van de bovenliggende lagen en biedt steun op de juiste plekken.
 
Eve Sleep is zo zeker van haar matras dat ze het zelfs met liefde naar jou thuis opstuurd om het matras 100 nachten te testen. 95% van de klanten besluit de matras te houden, maar als je bij de 5% mensen hoort die het matras niet prettig vindt is dat ook geen probleem. Eve komt het matras dan namelijk weer gratis bij je thuis ophalen en je krijgt het volledige aankoopbedrag weer terug.
 

Zzzzz

Na het lezen van alle specificaties en info was ik al enthousiast, maar nu ik het matras een tijd heb getest ben ik helemaal enthousiast! De eerste nachten moesten mijn vriend en ik best wennen aan de stevigheid en het feit dat het matras zich lichtjes naar je lichaam vormt, maar nu zouden we echt niet meer zonder kunnen!
 
In vergelijking met mijn dunne oude matras en het zachte matras van mijn vriend, ligt het Eve matras veel comfortabeler. We worden beide uitgerust wakker. Mijn vriend was altijd al een goede slaper en kan dit dan ook echt overal, maar ik daarentegen… Sinds ik op het Eve matras slaap heb ik veel minder rug- en nekklachten, val ik sneller in slaap en ben ik overdag meer uitgerust. Dat laatste is zo fijn met een peuter die af en toe de boel helemaal afbreekt!
 
Voor mij kleeft er slechts 1 nadeel aan dit matras… Ik zou er het liefste de hele dag in blijven liggen! ;-)
 
 
Kijk voor meer informatie en prijzen op www.sleepeve.nl

    Add Comment

    Fijne kerstdagen en een gelukkig 2017!
    De 5 mooiste bedjes voor kinderen