Sinterklaas aftelkalender printable

Posted In: Sinterklaas

De dag dat de goedheiligman per boot weer arriveert in Nederland blijft een spannende dag voor kleintjes, maar de dag waar ze vaak echt naar uitkijken is natuurlijk pakjesavond. “Hoeveel nachtjes moet ik nog slapen voordat Sinterklaas cadeautjes komt brengen” is in de decemberperiode misschien wel de meest gestelde vraag van kinderen. En wat is er nou leuker dan samen die nachtjes aftellen met een Sinterklaas aftelkalender?

Deze leuke aftelkalender begint met tellen vanaf 15 november – vandaag dus. Zo kun je met je kind eerst de dagen af tellen totdat de Sint in het land komt. Dit jaar is dit in het weekend van 18 en 19 november. Daarna kun je de nachtjes slapen aftellen tot pakjesavond, 5 december. Nu valt 5 december dit jaar op een dinsdag en dus kan het zo zijn dat jullie het heerlijk avondje al het weekend ervoor vieren. Je kunt dan altijd die dag op de aftelkalender aangeven en uitleggen dat Sinterklaas na 5 december weer met de boot naar Spanje gaat!

Elke dag kan je kind een hokje wegkruisen of een leuke sinterklaas sticker op het hokje plakken, zoals Maxim en ik gaan doen. Winkels zoals Kruidvat en Action verkopen op dit moment doosjes met leuke stickers voor slechts een paar dubbeltjes, maar er zijn natuurlijk zat winkels die ook Sinterklaasstickers verkopen.

Vorig jaar had ik de poster al eens gemaakt en uitgeprint voor Maxim. Hieronder zie je het resultaat.

Sinterklaas aftelkalender

Sinterklaas aftelkalenderSinterklaas aftelkalenderDe Sinterklaas aftelkalender is, zoals dat mooi heet, in hoge resolutie gemaakt. Je kunt hem op A4-formaat printen, maar ook op posterformaat. Zo kun je hem als poster in huis ophangen, op je kindje zijn/haar kamer of bijvoorbeeld in het klaslokaal als je juf of meester bent. Wil je helemaal creatief zijn? Teken hem dan over op het raam met een raamstift!

Je kunt deze Sinterklaas aftelkalender voor slechts €0,99 downloaden via mijn shop (die nog helemaal volgepropt zal worden met leuke items in de toekomst). Je krijgt hem dan direct in je mail om hem zelf uit te kunnen printen!

Klik hier om de aftelkalender aan te schaffen en te downloaden!

 • ineke
  16 november 2017

  Oh wat leuk! Waar kan ik de poster vinden? :). Want vind precies niet waar ik hem kan vinden.

  • Odile
   ineke
   20 november 2017

   @Ineke: onderaan het artikel staat een link!

Add Comment

Een kraamfeest in plaats van kraamvisite; de voor- en nadelen
Advent kalender: 25 dagen lang kans op 25 geweldige prijzen!