Romige pompoensoep met geitenkaas & een beetje pit

Posted In:Koken | Recept

Als er iets bij het herfstseizoen past, is het wel pompoensoep. Wij zijn er thuis gek op en daarom wacht ik altijd met smart op het moment dat er weer pompoenen verkrijgbaar zijn! Ik deel een recept voor lekkere romige pompoensoep met geitenkaas én een beetje pit als je daar van houdt!

Ingrediënten (voor 4 tot 5 personen)

– 1 pompoen (ongeveer 800 gram)
– 2 groentebouillonblokjes
– 2 kleine aardappels
– 2 uien
– 1 paprika
– 1 rode peper
– 125 ml crème fraiche
– 150 gram geitenkaas
– Mediterraan of meegranen stokbrood

Spullen

– Flinke pan
– Staafmixer

Romige pompoensoep met geitenkaas en een beetje pitBereiding

1. Snijd de pompoen door midden, snij de schil eraf, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoen in blokjes van 2 à 3 cm. Snipper vervolgens de uien en snijd de paprika in stukjes. Houd een aantal dunne reepjes paprika over voor de garnering. Schil tot slot twee kleine tot middelgrote aardappels en snijd deze ook in stukken.
2. Zet een grote pan met water en het bouillonblokje op. Op de verpakking van het bouillonblokje staat hoeveel water je nodig hebt. Gebruik in ieder geval zeker 1 liter water. Breng dit aan de kook.
3. Doe wat olie in de pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de pompoen toe en bak deze kort mee.
4. Snijd het topje van het pepertje af en wrijf de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snij de peper vervolgens in dunne ringetjes. Hou ook hiervan een paar stukjes over.
4. Voeg de pompoen & ui, peper en aardappel toe aan de bouillon en laat dit zachtjes doorkoken. Kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg 5 minuten voor tijd de paprika toe. De aardappelen zorgen ervoor dat de soep wat voller en gebonden wordt, waardoor het een echte hoofdmaaltijd is.

▪ Hou je van lekker pittig, dan kun je ervoor kiezen de peper tegelijk met de paprika toe te voegen.

5. Pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde puree.
6. Roer op het laatste moment de crème fraiche er doorheen en voeg geitenkaas naar smaak toe. Hou van beide wat over om de soep te garneren.
7. Serveer de soep in mooie diepe borden of een leuke soepkom met wat stokbrood en maak het geheel af met wat reepjes paprika, wat crème fraiche, geitenkaas en als je van écht pittig houdt peper. Je romige pompoensoep met geitenkaas is klaar om op te eten!

Eet smakelijk!

 

Add Comment

De zelfgemaakte uitnodiging voor Maxim’s 3e verjaardag
Tumble ‘n Dry wintercollectie 2016/2017