Review Stokke MyCarrier

Posted In: Baby & Kind | Review
Ik heb Maxim nooit gedragen als draagmoeder zoals dat zo mooi heet. Tijdens mijn zwangerschap heb ik me nooit verdiept in de voordelen van het dichtbij je dragen van je kind. Achteraf gezien heb ik daar best een beetje spijt van gehad want waarschijnlijk had Maxim er als huilbaby veel baat gehad als ik hem tegen me aan had rond gesjouwd. Mijn kind is al heel lang geen baby meer en hij is het babygewicht ook ver voorbij maar onder het mom van ‘better late then never’ besloot ik dat dragen toch een keer te testen met de Stokke MyCarrier.

– Dit artikel bevat een gekregen product  – 

[TS_VCSC_Image_Hover_Effects hover_image=”6612″ hover_size=”full” effect_style_text=”ts-hover-effect-oscar” effect_permanent=”true” title_text=”Stokke MyCarrier” content_text=”Vanaf geboorte tot 3 jaar”][themeone_spacer height=”44px”][TS_VCSC_Horizontal_Steps_Container el_file2=””][TS_VCSC_Horizontal_Steps_Item step_replace=”true” step_image=”6626″ step_title=”Vanaf geboorte” step_content=”SmUlMjBraW5kamUlMjBrYW4lMjB2YW5hZiUyMDMuNSUyMGtnJTIwZW4lMjA1MyUyMGNtJTIwaW4lMjBkZSUyMGJ1aWtkcmFnZXIlMjBnZWRyYWdlbiUyMHdvcmRlbi4lMjBEb29yZGF0JTIwamUlMjBraW5kamUlMjBuYWFyJTIwamUlMjB0b2UlMjBraWprdCUyMHppdHRlbiUyMGRlJTIwYmVlbnRqZXMlMjBpbiUyMCUyN2hhcHB5JTIwaGlwcyUyNyUyMHBvc2l0aWUlMjB3YWFyZG9vciUyMGRlJTIwYmVlbnRqZXMlMjBlcmdvbm9taXNjaCUyMG9uZGVyc3RldW5kJTIwemlqbi4lMjA=” content_color=”#6c6c6c” el_file2=””][TS_VCSC_Horizontal_Steps_Item step_replace=”true” step_image=”6627″ step_title=”Vanaf een paar maanden” step_content=”Wm9kcmElMjBqZSUyMGtpbmRqZSUyMHppam4lMjBvZiUyMGhhYXIlMjBob29mZGplJTIwemVsZiUyMHJlY2h0JTIwa2FuJTIwaG91ZGVuJTIwa3VuJTIwamUlMjBqZSUyMGtpbmRqZSUyMG9wJTIwZGUlMjBidWlrJTIwZHJhZ2VuJTIwdGVyd2lqbCUyMGhpaiUyMG9mJTIwemlqJTIwbmFhciUyMHZvcmVuJTIwa2lqa3QuJTIwRGUlMjBiZWVudGplcyUyMGJsaWp2ZW4lMjBpbiUyMCUyN0hhcHB5JTIwSGlwcyUyNyUyMHBvc2l0aWUuJTIw” content_color=”#6c6c6c” el_file2=””][TS_VCSC_Horizontal_Steps_Item step_replace=”true” step_image=”6628″ step_title=”Dreumes en peuter” step_content=”QWxzJTIwamUlMjBraW5kamUlMjBsYW5nZXIlMjBkYW4lMjA3MiUyMGNtJTIwaXMlMjBlbiUyMHplbGZzdGFuZGlnJTIwa2FuJTIweml0dGVuJTJDJTIwa3VuJTIwamUlMjBoZW0lMjBvZiUyMGhhYXIlMjBvcCUyMGplJTIwcnVnJTIwZHJhZ2VuLiUyME9vayUyMGRhbiUyMHppdHRlbiUyMGRlJTIwYmVlbnRqZXMlMjBpbiUyMGJyZWRlJTIwcG9zaXRpZS4lMjA=” content_color=”#6c6c6c” el_file2=””][/TS_VCSC_Horizontal_Steps_Container][themeone_spacer height=”16px”][ultimate_heading main_heading=”Specificaties” main_heading_color=”#cccccc” heading_tag=”h3″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”bottom” line_height=”1″ line_color=”#cccccc”][/ultimate_heading][themeone_spacer height=”12px”]
[TS-VCSC-Icon-List icon=”ts-awesome-tencent-weibo” color=”#b5b5b5″ icon_size=”13″ font_color=”” font_size=”14″ el_file1=”” el_file2=””]Als buikdrager geschikt vanaf 3.5 kg en 53 cm[/TS-VCSC-Icon-List][TS-VCSC-Icon-List icon=”ts-awesome-tencent-weibo” color=”#b5b5b5″ icon_size=”13″ font_color=”” font_size=”14″ el_file1=”” el_file2=””]Als rugdrager geschikt vanaf een lengte van 72 cm[/TS-VCSC-Icon-List][TS-VCSC-Icon-List icon=”ts-awesome-tencent-weibo” color=”#b5b5b5″ icon_size=”13″ font_color=”” font_size=”14″ el_file1=”” el_file2=””]Te gebruiken tot 15 kg[/TS-VCSC-Icon-List][TS-VCSC-Icon-List icon=”ts-awesome-tencent-weibo” color=”#b5b5b5″ icon_size=”13″ font_color=”” font_size=”14″ el_file1=”” el_file2=””]Kan in de wasmachine gewassen worden op 40°C[/TS-VCSC-Icon-List]
[TS-VCSC-Icon-List icon=”ts-awesome-tencent-weibo” color=”#b5b5b5″ icon_size=”13″ font_color=”” font_size=”14″ el_file1=”” el_file2=””]Gemaakt van organisch katoen[/TS-VCSC-Icon-List][TS-VCSC-Icon-List icon=”ts-awesome-tencent-weibo” color=”#b5b5b5″ icon_size=”13″ font_color=”” font_size=”14″ el_file1=”” el_file2=””]Geen gebruik van schadelijke stoffen[/TS-VCSC-Icon-List][TS-VCSC-Icon-List icon=”ts-awesome-tencent-weibo” color=”#b5b5b5″ icon_size=”13″ font_color=”” font_size=”14″ el_file1=”” el_file2=””]Alle onderdelen voldoen aan EUR en US veiligheidsnormen[/TS-VCSC-Icon-List][TS-VCSC-Icon-List icon=”ts-awesome-tencent-weibo” color=”#b5b5b5″ icon_size=”13″ font_color=”” font_size=”14″ el_file1=”” el_file2=””]Goede ergonomische houding voor het kind[/TS-VCSC-Icon-List]
[themeone_spacer height=”26px”][TS_VCSC_Lightbox_Gallery content_images=”6609,6608,6613″ content_images_size=”full” data_grid_order=”true” el_file2=””][/TS_VCSC_Lightbox_Gallery][themeone_spacer height=”44px”][ultimate_heading main_heading=”In gebruik” main_heading_color=”#cccccc” heading_tag=”h3″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”bottom” line_height=”1″ line_color=”#cccccc”][/ultimate_heading][themeone_spacer height=”16px”]

Bij gebrek aan een baby in mijn directe omgeving, besloot ik de Stokke MyCarrier als rugdrager te testen met mijn eigen proefkonijntje: Maxim. We gingen een middag naar het bos en dus was het de uitgelezen kans om te kijken hoe de draagzak zou bevallen.

Voor gebruik dien je de draagzak zelf ‘in elkaar te zetten’ zoals jij hem wilt gebruiken. Bij de draagzak krijg je -logisch- een gebruiksaanwijzing geleverd met duidelijke afbeeldingen waarop staat hoe je de draagzak kunt omvoeren van buik- tot rugdrager. Ik besloot echter eens op YouTube te kijken en kwam daar nog duidelijkere instructiefilmpjes tegen. Makkelijker kan het niet!

Je kind in de draagzak krijgen is het makkelijkste als je zelf zit. Bij gebrek aan een zitplaats was het in het bos best een taak om Maxim in de zak op mijn rug te krijgen maar met wat hulp van mijn vader lukte dit uiteindelijk wel. Toen hij eenmaal op mijn rug zat kon ik de riempjes aantrekken waardoor Maxim stevig zat en een eindje over de heide lopen. Hij vond het even wennen omdat hij gewend is vrij (weg) te lopen maar zolang ik niet stil stond vond hij het wel fijn.

[ultimate_modal modal_title=”Stokke MyCarrier instructies” btn_size=”lg” btn_bg_color=”#ffd3ba” btn_txt_color=”#ffffff” btn_text=”Bekijk instructievideo’s” modal_size=”medium” overlay_bg_color=”#dddddd” overlay_bg_opacity=”80″]

[/ultimate_modal][themeone_spacer height=”44px”]

[TS_VCSC_Lightbox_Gallery content_images=”6631,6617,6614″ content_images_size=”full” data_grid_order=”true” lightbox_effect=”simpleFade” lightbox_social=”false” el_file2=””][/TS_VCSC_Lightbox_Gallery]
[themeone_spacer height=”44px”][ultimate_heading main_heading=”Eindoordeel” main_heading_color=”#cccccc” heading_tag=”h3″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”bottom” line_height=”1″ line_color=”#cccccc”][/ultimate_heading][themeone_spacer height=”16px”]

Dan het eindoordeel; wat vind ik van de Stokke MyCarrier? Ten eerste vind ik dat je hem makkelijk ‘in elkaar’ kunt zetten. De draagzak is van mooi, stevig materiaal gemaakt en is mijns inziens super veilig door bevestigingsknoopjes, ritsen en karabijnhaken. Je kindje zal deze voor geen mogelijkheid open kunnen krijgen maar jij daarentegen wel. Maxim niet-zittend in de draagzak op mijn rug krijgen vond ik vooralsnog best een opgave maar ik kan me voorstellen dat dit makkelijker is als je je kindje op je buik draagt. Hier heb ik helaas geen ervaring mee.

Maxim zat erg stevig door de riempjes. Zoals je op de foto’s kunt zien bukte ik naar voren om een dennenappel te pakken en Maxim verschoof geen centimeter, helemaal top dus! Als niet-ervaringsdeskundige heb ik het idee dat je je kind op deze manier ergonomisch verantwoord draagt omdat de beentjes wijd zitten. Dit is ook zo als je je kind in de buikdrager draagt.

De draagzak is als rugdrager te gebruiken tot 15 kg en op de beschrijving staat tot ongeveer 3 jaar. Maxim weegt iets boven de 14 kg en daardoor merkte ik dat het op een gegeven moment best zwaar en belastend voor je rug is. Daarbij moet ik wel toegeven dat ik op hakken en door het zand liep (tja je wilt er ook een beetje leuk bij lopen toch?!). Ik ben het niet gewend om mijn kind te dragen (althans niet op deze manier want ik zeul regelmatig met hem onder mijn arm) en dit kan ook meespelen. Voor een ervaren drager is het dragen van een kind van 14 kg misschien wel peanuts.

[TS-VCSC-Circliful color_foreground=”#fc9585″ color_background=”#ededed” circle_maxsize=”205″ circle_thickness=”6″ circle_percent=”75″ circle_speed=”3″ circle_value_text=”7.5″ circle_value_group=” “][themeone_spacer height=”27px”]

De draagzak krijgt van mij een goede 7.5. Ik zou dit product aanraden aan mijn lezers. De MyCarrier van Stokke is in verschillende kleuren te koop voor €169. [themeone_spacer height=”27px”]

 • iooon
  14 oktober 2015

  Is ook niet niks, bijna 15 kilo op je rug. Dat is bijna met bepakking lopen. ;)

 • Vlijtig Liesje
  13 oktober 2015

  De foto’s zijn in ieder geval prachtig! En dit lijkt me voor een kind echt heerlijk. Mijn enige zorg zou inderdaad zijn of ik het zelf wel goed kon volhouden.

 • floorschmeitz
  12 oktober 2015

  Mooie foto’s! Ik gebruik de Stokke Carrier sinds mijn Mini een paar weken oud is. Ze is nu 9 weken en we hebben de draagzak vandaag voor het eerst op het strand gebruikt. Je kunt de kinderwagen immers niet echt over het zand heen slepen. Ik ben er super tevreden over. Ik vind de draagzak makkelijk in gebruik, handig en de Mini vindt het erg fijn.

 • joyfromjoyce
  12 oktober 2015

  Ik vind hem zelf ook heel fijn voor Sofie! Gebruik hem meestal als ik geen tijd heb om Sofie te knopen met de doek.

 • Roos
  12 oktober 2015

  Wat een prachtige foto’s meid! En wat is Maxim toch een lekkerding :D
  Ik ben onwijs benieuwd naar de Stokke Mycarier in vergelijking met mijn Tula. En dan voornamelijk of hij echt zo ergonomisch is… We moeten binnenkort maar weer meeten, dan wil ik hem wel proberen ;)

Add Comment

De bevalling van Moos
Win: een leuk setje sieraden van Jeweltys