Dit is waarom de Maxi Cosi Nova kinderwagen een geweldige aankoop is!

Dit is waarom de Maxi-Cosi Nova kinderwagen een geweldige aankoop is!

Het is alweer bijna een halfjaar geleden dat ik de prachtige Maxi-Cosi Nova mocht ontvangen en testen. De eerste indruk was erg goed, maar hoe een kinderwagen echt in gebruik is, dat kan je eigenlijk pas na veelvuldig gebruik zeggen. De afgelopen maanden heb ik flink wat stukken gelopen met het nieuwste paradepaardje van Maxi-Cosi en dus vertel ik vandaag in alle eerlijkheid of de Nova het geld waard is!

Maxi Cosi Nova

Bij de lancering van de Maxi-Cosi Nova was ik nieuwsgierig naar een aantal aspecten: hoe de Oria reiswieg zou liggen, hoe de Nova zou zitten op het moment dat je baby net leert zitten, hoe makkelijk hij in te klappen is en hoeveel ruimte hij dan in beslag neemt, uiteraard hoe hij rijdt en of ik gemakkelijk boodschappen met de kinderwagen kon doen.

| Lees ook: de ultieme no-nonsense baby uitzetlijst

Comfort

Als je een kinderwagen zoekt waarin je kindje sowieso comfortabel zal liggen en zitten, dan zeg ik: koop de Maxi-Cosi Nova! Ik heb in mijn jaren als moeder al met een hoop merken kinderwagens mogen lopen – niet allemaal in eigen bezit – en qua comfort en ergonomisch aspect scoort de Nova een 10. Het matrasje wat bij de Oria reiswieg hoort is van een goede dikte en ligt heerlijk zacht. De zitting van de Nova is super gevoerd met een soort kussentjes waardoor je kindje zowel goed als lekker zit. Ik vind de overgang van reiswieg naar zitje bij veel kinderwagens best groot. Rond een maand of 7 gaat je baby in het kinderzitje en deze zijn vaak toch wat hard en ruim. Als je baby nog niet goed zelfstandig kan zitten vind ik dat een nadeel. Noël kan op dit moment nog niet goed zelfstandig zitten, maar zit in de Nova erg goed en stevig. Hij zakt niet onderuit of naar de zijkant dus de zitting is helemaal ergonomisch verantwoord.

Daarnaast kan de zitting gekanteld worden waardoor je kind ook lekker zal slapen in de kinderwagen. Ook bij de voeten kan het gedeelte versteld worden. Het enige nadeel vind ik dat de zitting niet helemaal horizontaal gedraaid kan worden, maar dit is een klein puntje. Dat Noel er in ligstand al heel wat slaapjes in heeft gedaan zegt denk ik genoeg.

Inklappen en vervoeren

Het mooiste snufje aan deze nieuwe Maxi-Cosi kinderwagen is natuurlijk het systeem waarmee de kinderwagen zichzelf handsfree kan inklappen. Afgelopen maanden is in de praktijk gebleken dat dit super makkelijk is en het bukken beperkt. Het scheelt heel wat gehannes om de kinderwagen opgevouwen te krijgen en dat is ook het laatste wat je wilt als je baby aan het huilen is of als je al haast hebt.

Qua inklapgrootte is de Maxi-Cosi waarschijnlijk niet de kleinste. Tot voor kort hadden we een kleine Peugeot hatchback en tot mijn spijt kon het onderstel van de Nova niet tegelijkertijd met de reiswieg in de achterbak. Dit is echter wel een uitzondering want na wat navraag ben ik tot de conclusie gekomen dat de kinderwagen eigenlijk in de achterbak van elke auto past, zeker als je de grote wielen er even af haalt.

Op het moment dat N. groot genoeg was om in het zitje van de Nova te gaan, konden we de kinderwagen gelukkig wel meenemen in ons Peugeotje.

On the road

Het belangrijkste is altijd of je kind goed zit of ligt, maar als je als moeder of vader achter de kinderwagen loopt is het ook fijn als deze soepel rijdt. Dit is zeker het geval bij deze wagen. Hij is erg wendbaar en draait makkelijk naar links en rechts – ook als je de kinderwagen met 1 hand duwt en stuurt. Overall rijdt hij erg soepel en is hij geschikt op verschillende terreinen. Op de weg glijdt hij als het ware en in het bos of op hobbelige wegen veert hij lekker mee. De banden zijn stevig en van prima kwaliteit, evenals het onderstel.

Wat mij ook is opgevallen is dat de stof waterafstotend is. Bij aanschaf krijg je er regenhoezen bij, maar als je deze vergeet mee te nemen is je kinderwagen na een regenbui in ieder geval niet zeik- en zeiknat.

De boodschappenmand

Tot slot zijn we aangekomen bij het laatste aspect: het mandje onderin. In het artikel waarin ik vertelde wat mijn eerste indruk van de Maxi-Cosi Nova was, gaf ik al aan dat ik de boodschappenmand wat klein vond. In de praktijk is ook gebleken dat als je boodschappen gaat doen en je deze kwijt wilt in het mandje, dit niet echt een succes is. Wat kleine boodschapjes lukt nog prima, omdat je deze ook onder de elastieken kunt bevestigen, maar je kunt hem niet echt vol laden omdat het mandje wat slap is.

Dit is dan ook het enige echte nadeel van deze kinderwagen wat mij betreft. Ik heb geen auto tot mijn beschikking en als ik een kinderwagen zou moeten gaan kopen, dan zou een wagen met grote boodschappenmand een absolute must zijn. Het mandje zou een verbeterpunt kunnen zijn als Maxi-Cosi deze kinderwagen verder wil ontwikkelen. Voor kleine boodschappen of een dagje shoppen is de Nova prima. Zeker als je tashaken aan de duwstang zou bevestigen.

Eindoordeel

Al met al ben ik heel erg positief over de prachtige Maxi-Cosi Nova. Als ik er mee loop krijg ik veel complimenten over het uiterlijk en zelf vind ik het ook echt een plaatje. Hij rijdt prettig, je kindje zit er comfortabel in en een groot voordeel vind ik dat je bij aanschaf van de Maxi-Cosi Nova ook accessoires krijgt. Bij menig kinderwagenmerk moet je deze er namelijk los bij kopen met het nodige prijskaartje. De Maxi-Cosi Nova in combinatie met de Oria reiswieg is wat mij betreft het geld absoluut waard!

Je koopt de Maxi-Cosi Nova kinderwagen voor €599 en de Oria reiswieg voor €169 bij de babyspeciaalzaak of online via onder andere Babypark.

    Add Comment

    Wanneer hoort je baby welke grof motorische mijlpaal te behalen?
    Hema verklaart het buitenspeelseizoen voor geopend