Print opties

Sandwich cake met gerookte zalm

Hoeveelheid6 personenBereidingstijd40 mins

Deze sandwich cake is een variant op de Zweedse sandwich taart. De cake is gevuld met roomkaas, gerookte zalm, avocado en komkommer. Hij ziet er niet alleen prachtig uit op tafel, maar hij is ook nog eens heerlijk om te eten!

Vulling
 1 pak Pane per Tramezzini (wit brood)
 8 plakjes gerookte zalm
 250 g roomkaas
 ½ komkommer
 1 advocado
 ½ citroen
 verse dille
 1 snufje zout
 1 snufje peper
Buitenkant
 200 g Philidelphia roomkaas
 mix van tomaatjes
 4 radijsjes
 bieslook
 basilicum
Vulling
1

Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen, zout en peper.

2

Snijd de komkommer in dunne plakken over de lengte.

3

Prak de avocado met een vork en voeg een snufje zout en peper toe. Voor een echt gladde avocadospread kun je een staafmixer gebruiken.

4

Smeer op de eerste laag brood wat roomkaas en vervolgens de avocadospread.

5

Leg er een plak brood op en besmeer ook deze met wat roomkaas. Verdeel vervolgens de plakjes zalm en strooi hier wat van de fijngehakte dille over.

6

Leg de derde plak brood op de cake en smeer ook hier een laag roomkaas op. Verdeel de lange plakken komkommer over het brood. Leg hier tot slot de vierde en laatste plak brood op.

Buitenkant
7

Smeer de gehele cake in met Philidelphia roomkaas. Gebruik een bakspatel om het glad te strijken.

8

Halveer de tomaatjes en verdeel deze samen met de plakjes radijs over de cake.

9

Maak het geheel af door de bieslook aan de zijkant te plakken en verdeel wat basilicumblaadjes over de bovenkant.

Voedingswaarden

porties 6