Penne met chorizo

Het is eens een keer wat anders dan pasta met gehakt of een vegetarische variant: pasta met chorizo! Door de tomatensaus met honing en mosterd vult zout zoet goed aan en andersom. In slechts 20 minuten zet je een lekkere pasta op tafel.

Keuken, DifficultyEenvoudig
Hoeveelheid4 personen
Bereidingstijd10 minsKooktijd10 minsTotale bereidingstijd20 mins
 400 g penne
 400 g tomatenblokjes
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 ui
 1 teentje knoflook
 70 g tomatenpuree
 1 el mosterd
 3 el honing
 100 g parmezaanse kaas
 1 snufje peper
 250 g licht pittige chorizo
1

Snij de chorizo in plakjes en halveer deze vervolgens. Bak de chorizo 5 minuten zonder boter of olie (de chorizo is al vet van zichzelf) in een hapjespan met goede anti-aanbaklaag.

2

Snipper ondertussen een ui en rasp een teentje knoflook fijn. Bak dit zo'n 3 minuten mee met de chorizo.

3

Snijd de rode en gele paprika in stukjes en bak deze kort mee.

4

Kook de pasta volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat.

5

Als je de groenten kort mee gebakken hebt, voeg je de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Breng dit aan de kook en verhit het geheel 3 minuten.

6

Draai het vuur omlaag en voeg de mosterd, honing en wat peper toe aan de saus. Verwarm dit mee. Je kunt naar smaak meer mosterd, honing en peper toevoegen. Eten er kinderen mee en zijn zij niet zo gek op pittig eten? Voeg dan nog wat extra honing toe.

7

Giet de pasta af als deze beetgaar is en voeg de pasta aan de saus toe. Roer het geheel goed door elkaar.

8

Strooi wat gerapste Parmezaanse kaas over de pasta.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

 400 g penne
 400 g tomatenblokjes
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 ui
 1 teentje knoflook
 70 g tomatenpuree
 1 el mosterd
 3 el honing
 100 g parmezaanse kaas
 1 snufje peper
 250 g licht pittige chorizo

Bereidingswijze

1

Snij de chorizo in plakjes en halveer deze vervolgens. Bak de chorizo 5 minuten zonder boter of olie (de chorizo is al vet van zichzelf) in een hapjespan met goede anti-aanbaklaag.

2

Snipper ondertussen een ui en rasp een teentje knoflook fijn. Bak dit zo'n 3 minuten mee met de chorizo.

3

Snijd de rode en gele paprika in stukjes en bak deze kort mee.

4

Kook de pasta volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat.

5

Als je de groenten kort mee gebakken hebt, voeg je de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Breng dit aan de kook en verhit het geheel 3 minuten.

6

Draai het vuur omlaag en voeg de mosterd, honing en wat peper toe aan de saus. Verwarm dit mee. Je kunt naar smaak meer mosterd, honing en peper toevoegen. Eten er kinderen mee en zijn zij niet zo gek op pittig eten? Voeg dan nog wat extra honing toe.

7

Giet de pasta af als deze beetgaar is en voeg de pasta aan de saus toe. Roer het geheel goed door elkaar.

8

Strooi wat gerapste Parmezaanse kaas over de pasta.

Penne met chorizo

    Add Comment

    Sandwich cake met gerookte zalm
    Uiensoep met bladerdeeg dakje