Pasta pesto met garnalen

Wil je een snelle pasta zonder vlees op tafel zetten, dan is deze pasta pesto een echte aanrader! Heerlijk met zelfgemaakte pesto, garnalen, cherrytomaatjes, rucola en niet te vergeten geroosterde pijnboompitten!

KeukenDifficultyEenvoudig
Hoeveelheid1 portie
Bereidingstijd10 minsKooktijd15 minsTotale bereidingstijd25 mins
Voor de pasta
 400 g spaghetti
 250 g cherry tomaten
 150 g roze garnalen
 150 g rucola
 50 g pijnboompitten
Voor de pesto
 3 handen basilicum
 2 tenen knoflook
 30 g pijnboompitten
 25 g parmezaanse kaas
 een scheut extra vierge olijfolie
 1 snufje zout
 1 snufje peper
1

Rooster de pijnboompitten licht. Houd ongeveer 50 gram over voor over de pasta.

2

Hak met een keukenmachine de basilicum, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook fijn. Voeg een scheut extra vierge olijfolie toe om de pesto smeuïg te maken en wat zout en peter om het op smaak te brengen.

3

Kook de spaghetti in ruim water in 7 minuten gaar met een scheutje olijfolie.

4

Giet wat olijfolie in een pan en laat deze goed heet worden. Bak de garnalen ongeveer 2 minuten per kant totdat ze mooi roze zijn.

5

Halveer de cherrytomaatjes.

6

Giet de pasta af. Voeg de pesto en cherrytomaatjes aan de pasta toe en verwarm kort mee.

7

Schep vervolgens de pasta op en garneer de pasta met de garnalen, rucola en pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

Voor de pasta
 400 g spaghetti
 250 g cherry tomaten
 150 g roze garnalen
 150 g rucola
 50 g pijnboompitten
Voor de pesto
 3 handen basilicum
 2 tenen knoflook
 30 g pijnboompitten
 25 g parmezaanse kaas
 een scheut extra vierge olijfolie
 1 snufje zout
 1 snufje peper

Bereidingswijze

1

Rooster de pijnboompitten licht. Houd ongeveer 50 gram over voor over de pasta.

2

Hak met een keukenmachine de basilicum, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook fijn. Voeg een scheut extra vierge olijfolie toe om de pesto smeuïg te maken en wat zout en peter om het op smaak te brengen.

3

Kook de spaghetti in ruim water in 7 minuten gaar met een scheutje olijfolie.

4

Giet wat olijfolie in een pan en laat deze goed heet worden. Bak de garnalen ongeveer 2 minuten per kant totdat ze mooi roze zijn.

5

Halveer de cherrytomaatjes.

6

Giet de pasta af. Voeg de pesto en cherrytomaatjes aan de pasta toe en verwarm kort mee.

7

Schep vervolgens de pasta op en garneer de pasta met de garnalen, rucola en pijnboompitjes.

Pasta pesto met garnalen

    Add Comment

    Griekse Orzo met kip, tzatziki en feta
    Stoofpeertjes met speculaascrumble