Griekse Orzo met kip, tzatziki en feta

Griekse Orzo met kip, tzatziki en feta

Deze orzo in Grieks jasje, met kip, tzatziki en feta is niet moeilijk te maken en je hebt binnen 30 minuten een lekker gerecht op tafel staan. En voor de vegetariërs onder mij: ook zonder kip is dit gerecht heerlijk!

KeukenDifficultyEenvoudig
Hoeveelheid4 personen
Bereidingstijd5 minsKooktijd20 minsTotale bereidingstijd25 mins
 350 g Orzo
 400 g kipfilet
 300 g gegrilde rode paprika
 125 g feta
 350 ml tomaten frito
 1 paprika
 1 laurierblaadje
Kruidenmix
 2 tl kaneel
 2 tenen knoflook
 1 tl koriander
 1 tl dille
 ½ tl oregano
 snuf zout
 ½ tl peper
 3 el olijfolie
 2 tl gedroogde of verse munt
Tzaziki
 350 g Griekse yoghurt
 1 komkommer
 2 el citroensap
 1 teentje knoflook
 1 el extra vierge olijfolie
 snufje zout en peper
1

Kook de orzo gaar in ruim gezouten water. Volg de instructies op de verpakking.

2

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de ingrediënten zoals ze aangegeven staan bij de kruidenmix en roer hier de kipfiletblokjes door.

3

Verhit olie in een pan met dikke bodem en bak de de kip met kruiden. Voeg de tomaten frito, 50 ml water, rauwe paprika en het laurierblaadje toe en laat het geheel in 15 minuten gaar koken. Roer regelmatig.

4

Maar ondertussen de tzatziki. Verwijder van een halve komkommer de zaadlijsten en rasp de komkommer. Druk het vocht uit de geraspte komkommer en voeg het toe aan de Griekse Yoghurt. Pers de knoflook en citroen en voeg dit samen met een snufje peper en zout aan de yoghurt toe. Voeg tot slot een scheutje olijfolie toe en roer het geheel goed door elkaar.

5

Snijd de gegrilde paprika in stukken. Meng de gare orzo en gegrilde paprika door de tomaten frito.

6

Serveer de Orzo met blokjes feta en een lekkere hoeveelheid tzatziki en strooi er eventueel wat verse peterselie over.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

 350 g Orzo
 400 g kipfilet
 300 g gegrilde rode paprika
 125 g feta
 350 ml tomaten frito
 1 paprika
 1 laurierblaadje
Kruidenmix
 2 tl kaneel
 2 tenen knoflook
 1 tl koriander
 1 tl dille
 ½ tl oregano
 snuf zout
 ½ tl peper
 3 el olijfolie
 2 tl gedroogde of verse munt
Tzaziki
 350 g Griekse yoghurt
 1 komkommer
 2 el citroensap
 1 teentje knoflook
 1 el extra vierge olijfolie
 snufje zout en peper

Bereidingswijze

1

Kook de orzo gaar in ruim gezouten water. Volg de instructies op de verpakking.

2

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de ingrediënten zoals ze aangegeven staan bij de kruidenmix en roer hier de kipfiletblokjes door.

3

Verhit olie in een pan met dikke bodem en bak de de kip met kruiden. Voeg de tomaten frito, 50 ml water, rauwe paprika en het laurierblaadje toe en laat het geheel in 15 minuten gaar koken. Roer regelmatig.

4

Maar ondertussen de tzatziki. Verwijder van een halve komkommer de zaadlijsten en rasp de komkommer. Druk het vocht uit de geraspte komkommer en voeg het toe aan de Griekse Yoghurt. Pers de knoflook en citroen en voeg dit samen met een snufje peper en zout aan de yoghurt toe. Voeg tot slot een scheutje olijfolie toe en roer het geheel goed door elkaar.

5

Snijd de gegrilde paprika in stukken. Meng de gare orzo en gegrilde paprika door de tomaten frito.

6

Serveer de Orzo met blokjes feta en een lekkere hoeveelheid tzatziki en strooi er eventueel wat verse peterselie over.

Griekse Orzo met kip, tzatziki en feta

    Add Comment

    Gevulde portobello met truffel risotto
    Pasta pesto met garnalen