Gevulde portobello met truffel risotto

Gevulde portobello's zijn perfect om een heerlijk gerecht op tafel te zetten wat er ook nog eens luxe uit ziet! In combinatie met een pittige blauwaderkaas en truffelrisotto komen ze mooi tot hun recht.

KeukenDifficultyGemiddeld
Hoeveelheid2 personen
Bereidingstijd10 minsKooktijd30 minsTotale bereidingstijd40 mins
Portobello's
 2 portobello's
 100 g Gorgonzola
 1 teentje knoflook
 1 ui
 1 el basterdsuiker
 1 el balsamico-azijn
 2 el pijnboompitten
Risotto
 200 g risottorijst met truffel
 200 ml witte wijn
 2 groentebouillon tabletten
 75 ml creme fraiche
 30 g parmezaanse kaas
Overig
 olijfolie
 rucola
 peper
1

Verwarm wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de risotto toe en laat de rijst even smoren.

2

Maak ondertussen de groentebouillon klaar. Ik gebruik voor 750 tot 100 ml bouillon, twee tabletten.

3

Hol de portobello's uit. Dit doe je door eerst de stam voorzichtig te verwijderen en dan met een theelepeltje de sporen eruit te schrapen. Pas op bij de randen, want deze scheuren snel.

4

Voeg al roerend telkens ongeveer 1 dl van de bouillon toe en breng de risotto al roerende aan de kook. Voeg de volgende scheut bouillon pas toe als de vorige geheel is opgenomen. Kook de risotto in ongeveer 25 minuten gaar. Leg geen deksel op de pan.

5

Verwarm de oven voor op 200 graden.

6

Snij de knoflook fijn en voeg wat olijfolie toe. Leg de portobello's met de bolle kant naar onderen in een ovenschaal die je hebt ingevet. Smeer de binnenkant van de portobello's in met de knoflookdressing die je net hebt gemaakt.

7

Bak ze in het middel van de oven in ongeveer 10 minuten gaar.

8

Pel ondertussen de ui en snijd deze in halve ringen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de uien tot ze mooi glazig zijn.

9

Voeg de basterdsuiker toe en laat de uien karameliseren. Voeg tot slot de balsamico-azijn en wat peper toe om op smaak te brengen.

10

Neem de portobello’s uit de oven. Vul ze met de ui, verkruimel de gorgonzola erover en strooi er wat niet geroosterde pijnboompitjes op. Breng op smaak met wat peper. Bak de portobello's nog ongeveer 5 minuten in de oven zodat de kaas goed kan smelten.

11

Roer de creme fraîche door de risotto als deze gaar is en voeg de geraspte kaas toe. Roer het geheel goed door elkaar.

12

Schep wat risotto op het bord. Leg de portobello ernaast en garneer het geheel af met wat rucola.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

Portobello's
 2 portobello's
 100 g Gorgonzola
 1 teentje knoflook
 1 ui
 1 el basterdsuiker
 1 el balsamico-azijn
 2 el pijnboompitten
Risotto
 200 g risottorijst met truffel
 200 ml witte wijn
 2 groentebouillon tabletten
 75 ml creme fraiche
 30 g parmezaanse kaas
Overig
 olijfolie
 rucola
 peper

Bereidingswijze

1

Verwarm wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de risotto toe en laat de rijst even smoren.

2

Maak ondertussen de groentebouillon klaar. Ik gebruik voor 750 tot 100 ml bouillon, twee tabletten.

3

Hol de portobello's uit. Dit doe je door eerst de stam voorzichtig te verwijderen en dan met een theelepeltje de sporen eruit te schrapen. Pas op bij de randen, want deze scheuren snel.

4

Voeg al roerend telkens ongeveer 1 dl van de bouillon toe en breng de risotto al roerende aan de kook. Voeg de volgende scheut bouillon pas toe als de vorige geheel is opgenomen. Kook de risotto in ongeveer 25 minuten gaar. Leg geen deksel op de pan.

5

Verwarm de oven voor op 200 graden.

6

Snij de knoflook fijn en voeg wat olijfolie toe. Leg de portobello's met de bolle kant naar onderen in een ovenschaal die je hebt ingevet. Smeer de binnenkant van de portobello's in met de knoflookdressing die je net hebt gemaakt.

7

Bak ze in het middel van de oven in ongeveer 10 minuten gaar.

8

Pel ondertussen de ui en snijd deze in halve ringen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de uien tot ze mooi glazig zijn.

9

Voeg de basterdsuiker toe en laat de uien karameliseren. Voeg tot slot de balsamico-azijn en wat peper toe om op smaak te brengen.

10

Neem de portobello’s uit de oven. Vul ze met de ui, verkruimel de gorgonzola erover en strooi er wat niet geroosterde pijnboompitjes op. Breng op smaak met wat peper. Bak de portobello's nog ongeveer 5 minuten in de oven zodat de kaas goed kan smelten.

11

Roer de creme fraîche door de risotto als deze gaar is en voeg de geraspte kaas toe. Roer het geheel goed door elkaar.

12

Schep wat risotto op het bord. Leg de portobello ernaast en garneer het geheel af met wat rucola.

Gevulde portobello met truffel risotto

    Add Comment

    Uiensoep met bladerdeeg dakje
    Griekse Orzo met kip, tzatziki en feta