Super simpele appel kaneel cake

Appel kaneel cake

KeukenDifficultyEenvoudig
Hoeveelheid6 personen
Bereidingstijd10 minsKooktijd1 hrTotale bereidingstijd1 hr 10 mins
 1 kleine taartvorm van circa 20 cm of cakevorm van 20-22 cm
 100 g suiker
 150 g zelfrijzend bakmeel (of 150 gram bloem en 1 tot 2 theelepels bakpoeder)
 150 g ongezouten roomboter
 3 eieren (m)
 2 appels
 23 tl kaneel
 zout
1

Verwarm de oven voor op 150-160 graden. Mijn oven is vrij heet dus daarom ga ik zelf voor 150 graden.

2

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Snij de boter klein en mix het goed met de suiker.

3

Voeg één voor één de eieren toe en mix de ingrediënten totdat er een egaal beslag ontstaat.

4

Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en een snufje zout aan het beslag toe. Als dit goed gemixt is voeg je de andere helft van het bakmeel toe en mix je het geheel tot er een egaal beslag zonder klontjes ontstaat.

5

Als je een taartvorm gebruikt kun je op de bodem bakpapier doen en de randen invetten. Bij een cakevorm is het belangrijk deze goed in te zetten met boter of een bakspray.

6

Giet het beslag in de vorm.

7

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appels in dunne maantjes/ schijfjes.

8

Steek de appelschijfjes in de cake en strooi er nog een klein beetje suiker en kaneel overheen.

9

Bak de appel-kaneel cake in circa 60 minuten gaar. Als je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt is je cake gaar.

10

Laat de cake afkoelen en verwijder de vorm.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

 1 kleine taartvorm van circa 20 cm of cakevorm van 20-22 cm
 100 g suiker
 150 g zelfrijzend bakmeel (of 150 gram bloem en 1 tot 2 theelepels bakpoeder)
 150 g ongezouten roomboter
 3 eieren (m)
 2 appels
 23 tl kaneel
 zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 150-160 graden. Mijn oven is vrij heet dus daarom ga ik zelf voor 150 graden.

2

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Snij de boter klein en mix het goed met de suiker.

3

Voeg één voor één de eieren toe en mix de ingrediënten totdat er een egaal beslag ontstaat.

4

Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en een snufje zout aan het beslag toe. Als dit goed gemixt is voeg je de andere helft van het bakmeel toe en mix je het geheel tot er een egaal beslag zonder klontjes ontstaat.

5

Als je een taartvorm gebruikt kun je op de bodem bakpapier doen en de randen invetten. Bij een cakevorm is het belangrijk deze goed in te zetten met boter of een bakspray.

6

Giet het beslag in de vorm.

7

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appels in dunne maantjes/ schijfjes.

8

Steek de appelschijfjes in de cake en strooi er nog een klein beetje suiker en kaneel overheen.

9

Bak de appel-kaneel cake in circa 60 minuten gaar. Als je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt is je cake gaar.

10

Laat de cake afkoelen en verwijder de vorm.

Appel kaneel cake

    Add Comment

    Stoofpeertjes met speculaascrumble
    Ossobucco