Uiensoep met bladerdeeg dakje

 

KeukenDifficultyEenvoudig
Hoeveelheid4 personen
Bereidingstijd25 minsKooktijd25 minsTotale bereidingstijd50 mins
 700 g uien
 350 ml gevogeltefond
 650 ml rundvleesbouillon (tablet)
 4 blaadjes bladerdeeg
 70 g Gruyèrekaas
 1 teentje knoflook
 1 ei
 2 el melk
 2 tl gedroogde tijm
 2 el suiker
 1 snufje zout
 1 stokbrood
1

Snij de uien in dunne halve ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en hierin bak de uien met de tijm, suiker en zout in ongeveer 15 minuten goudbruin.

2

Maak 650 ml bouillon van een rundvleestablet en giet deze met de gevogeltefond bij de uien. Breng aan de kook.

3

Als de soep eenmaal aan de kook is, draai je het vuur laag en laat je de uiensoep ongeveer 10 minuten met deksel erop zachtjes koken.

Laat de soep na het koken afkoelen in de pan of in een platte schaal als je het sneller wil laten afkoelen.

4

Verdeel de lauwe soep over soepkommen die geschikt zijn voor de oven en strooi hier de geraspte Gruyèrekaas over. Hou nog een klein beetje over voor op het dakje.

5

Leg over elke soepkom een plak bladerdeeg en druk het bladerdeeg goed aan bij de randen.

Meng het los geklopte ei met de melk en bestrijk het deeg. Strooi er vervolgens nog wat geraspte kaas over.

6

Zet de soepkommen in de voorverwarmde oven en bak het deeg in circa 25 minuten goudbruin.

7

Serveer de uiensoep met stokbrood.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

 700 g uien
 350 ml gevogeltefond
 650 ml rundvleesbouillon (tablet)
 4 blaadjes bladerdeeg
 70 g Gruyèrekaas
 1 teentje knoflook
 1 ei
 2 el melk
 2 tl gedroogde tijm
 2 el suiker
 1 snufje zout
 1 stokbrood

Bereidingswijze

1

Snij de uien in dunne halve ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en hierin bak de uien met de tijm, suiker en zout in ongeveer 15 minuten goudbruin.

2

Maak 650 ml bouillon van een rundvleestablet en giet deze met de gevogeltefond bij de uien. Breng aan de kook.

3

Als de soep eenmaal aan de kook is, draai je het vuur laag en laat je de uiensoep ongeveer 10 minuten met deksel erop zachtjes koken.

Laat de soep na het koken afkoelen in de pan of in een platte schaal als je het sneller wil laten afkoelen.

4

Verdeel de lauwe soep over soepkommen die geschikt zijn voor de oven en strooi hier de geraspte Gruyèrekaas over. Hou nog een klein beetje over voor op het dakje.

5

Leg over elke soepkom een plak bladerdeeg en druk het bladerdeeg goed aan bij de randen.

Meng het los geklopte ei met de melk en bestrijk het deeg. Strooi er vervolgens nog wat geraspte kaas over.

6

Zet de soepkommen in de voorverwarmde oven en bak het deeg in circa 25 minuten goudbruin.

7

Serveer de uiensoep met stokbrood.

Uiensoep met bladerdeeg dakje

    PLAATS EEN REACTIE

    Penne met chorizo