Gevulde geroosterde paprika’s met Griekse couscous salade

KeukenDifficultyEenvoudig
Hoeveelheid4 personen
Bereidingstijd15 minsKooktijd25 minsTotale bereidingstijd40 mins
 4 paprika's
 3 tomaten
 7 zongedroogde tomaatjes
 1 ½ rode ui
 1 komkommer
 ½ citroen
 60 g zwarte olijven
 200 g couscous
 150 g feta
 4 el Griekse yoghurt
 15 g peterselie
 4 el olijfolie
 1 snufje peper
 1 snufje zout
1

Verwarm de oven voor tot 220 C.

2

Was de paprika's, Snij de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet ze met het kapje erop in de voorverwarmde oven en rooster ze voor zo'n 20-25 minuten.

3

Snij de komkommer, tomaten en feta in blokjes. Snipper de rode ui en halveer de olijven. Snij vervolgens de peterselie fijn. Als alles is gesneden breng je de groenten op smaak met wat zout en peper.

4

Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe dit op een pan zodat je het deksel er straks op kunt doen. Dan blijft de couscous lekker warm.
(Vaak is het voldoende om de juiste hoeveelheid kokend water bij de couscous te gieten en de couscous vervolgens met een vork los te roeren.)

5

Zodra de paprika's klaar zijn, roer je de gesneden groente door de couscous. Giet wat olijfolie en het sap van de citroen door de salade.

6

Zet de paprika's op de bord. Schep de paprika's vol met de Griekse couscous-salade en leg het kapje er op. Serveer nog wat salade naast de paprika's.

 

Ingrediënten

 4 paprika's
 3 tomaten
 7 zongedroogde tomaatjes
 1 ½ rode ui
 1 komkommer
 ½ citroen
 60 g zwarte olijven
 200 g couscous
 150 g feta
 4 el Griekse yoghurt
 15 g peterselie
 4 el olijfolie
 1 snufje peper
 1 snufje zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor tot 220 C.

2

Was de paprika's, Snij de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet ze met het kapje erop in de voorverwarmde oven en rooster ze voor zo'n 20-25 minuten.

3

Snij de komkommer, tomaten en feta in blokjes. Snipper de rode ui en halveer de olijven. Snij vervolgens de peterselie fijn. Als alles is gesneden breng je de groenten op smaak met wat zout en peper.

4

Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe dit op een pan zodat je het deksel er straks op kunt doen. Dan blijft de couscous lekker warm.
(Vaak is het voldoende om de juiste hoeveelheid kokend water bij de couscous te gieten en de couscous vervolgens met een vork los te roeren.)

5

Zodra de paprika's klaar zijn, roer je de gesneden groente door de couscous. Giet wat olijfolie en het sap van de citroen door de salade.

6

Zet de paprika's op de bord. Schep de paprika's vol met de Griekse couscous-salade en leg het kapje er op. Serveer nog wat salade naast de paprika's.

Gevulde geroosterde paprika’s met Griekse couscous salade

    PLAATS EEN REACTIE

    Thaise salade met biefstuk en mango
    Hollandse asperges op klassieke wijze