Recept: Thaise curry met vis

Posted In: Koken | Recept
Hou je van pittig? Dan is dit recept echt iets voor jou! Ik maakte gisteren Thaise curry met vis. Vers, want dat is natuurlijk het lekkerste! Het fijne aan dit recept is dat het gemakkelijk minder pittig is te maken, als er bijvoorbeeld kinderen mee eten, zonder dat je een aparte maaltijd voor hen hoeft te koken.

Ingrediënten (voor 4-5 personen)

– 600 gram Pangasius
– 100 gram (Hollandse) garnalen
– 3 el rode curry pasta
– 1 el maizena
– 1 el Thaise vissaus
– 250 ml kokosmelk
– sap van een halve limoen
– 200 gram sperziebonen
– 1 courgette
– 2 sjalotjes
– 1 groene paprika
– 400 gram pandanrijst
– Eventueel verse koriander

Bereiding

  1. Dep de vis droog met wat keukenpapier en bestrijk het met 1,5 tot 2 eetlepels curry. Laat dit 15 minuten intrekken. Gebruik je pangasiusfilet uit de diepvries? Zorg dan dat de vis goed ontdooid en droog gedept is.
  2. Kook de sperziebonen beetgaar. Let op dat je ze niet te ver doorkookt want de bite is juist lekker.
  3. Zet ondertussen de rijst op en kook deze gaar en droog.
  4. Snipper ondertussen de sjalotjes, snij de courgette in halve schijfjes en snijd de paprika in blokjes.
  5. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een hapjespan met goede bodem. Bak op hoog vuur de sjalotjes en vis. Haal de vis uit de pan als hij niet meer doorschijnend is. Leg de pangasiusfilet op een bord en dek het af met bijvoorbeeld aluminiumfolie of het deksel van je hapjespan.
  6. Bak de courgette en paprika op hoog vuur in de pan. Voeg na 2 tot 3 minuten de kokosmelk, vissaus, limoensap, maizena en nog een eetlepel curry toe. Laat de saus voor een minuut of 5 doorsudderen. Na de 5 minuten schep je de sperziebonen door de curry.
  7. Voeg zout en peper toe om op smaak te brengen.
  8. Tijd om op te scheppen! Schep wat van de rijst op de borden. Schep hier vervolgens wat curry overheen en voeg tot slot een stuk pangasiusfilet, wat garnaaltjes en verse koriander toe.

Tip: eten er kids mee of mensen die niet zo gek zijn op pittig eten? Dan is het een idee om wat van de curry in een ander pannetje te scheppen en hier wat extra kokosmelk aan toe te voegen en/ of een schepje suiker of wat extra limoensap. Dit vlakt de rode curry pasta wat af en maakt het geheel minder pittig. Je zou ook wat vis zonder curry marinade kunnen bakken, aangezien hier het grootste gedeelte van de curry pasta overheen gaat.

Eet smakelijk!

    Add Comment

    Wisseltruc – Wie is de mol aflevering 2
    Tick, tock, tick, tock!