Recept: pasta in tomatensaus met Chorizo

Posted In: Koken | Recept

Ben jij helemaal gek van pasta, maar wil je wel eens wat anders dan de vegetarische variant of die pasta met gehakt? Dan is deze pasta  penne in tomatensaus met chorizo echt wat voor jou!

Ik hou ervan: van die snelle pasta’s die weinig tijd vergen en die je zo op tafel zet na een drukke dag. Dan is het helemaal fijn als hij ook nog eens lekker is en geloof me; dat is dit recept!

Chorizo is een Spaanse worstsoort met een rode kleur, gemaakt van grof gehakt, vet varkensvlees. Hij is kruidig en door de paprikapoeder licht pittig van smaak. Chorizo is heerlijk te eten bij een borrel of op een tapasplank én in een pasta. Ik bak de chorizo altijd kort en maak dan een saus van tomatenblokjes uit blik en tomatenpuree. Een gesnipperd uitje en knoflookteentje brengen de saus op smaak en als groente voeg ik paprika toe.

Honing en mosterd complimenteren elkaar, maar ook chorizo. Het brengt de pittige smaak van de chorizo echt tot zijn recht. Daarom voeg ik aan de saus tevens wat mosterd en honing toe, zodat de saus pittig, zout én zoet is. Een gouden combinatie! De saus gaat over de pasta (ik gebruik altijd penne voor dit recept) en over het geheel strooi ik wat geraspte kaas.

Dit recept bevat 690 kcal per portie. Chorizo is vrij vet en daardoor is het niet echt een mager gerecht. Ach, een keertje cheaten mag best toch?

Tip: Als je kinderen niet zo van pittig houden, kun je wat extra honing toe voegen om de smaak van mosterd en chorizo milder te maken.

Wist je dat je dit recept heel makkelijk kunt uitprinten of in lees-stand kan zetten met de 2 icoontjes rechtsboven het recept? Ook kun je de porties gemakkelijk aanpassen naar het aantal personen zodat je de hoeveelheden niet hoeft om te rekenen.

Het is eens een keer wat anders dan pasta met gehakt of een vegetarische variant: pasta met chorizo! Door de tomatensaus met honing en mosterd vult zout zoet goed aan en andersom. In slechts 20 minuten zet je een lekkere pasta op tafel.

Keuken, DifficultyEenvoudig
Hoeveelheid4 personen
Bereidingstijd10 minsKooktijd10 minsTotale bereidingstijd20 mins
 400 g penne
 400 g tomatenblokjes
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 ui
 1 teentje knoflook
 70 g tomatenpuree
 1 el mosterd
 3 el honing
 100 g parmezaanse kaas
 1 snufje peper
 250 g licht pittige chorizo
1

Snij de chorizo in plakjes en halveer deze vervolgens. Bak de chorizo 5 minuten zonder boter of olie (de chorizo is al vet van zichzelf) in een hapjespan met goede anti-aanbaklaag.

2

Snipper ondertussen een ui en rasp een teentje knoflook fijn. Bak dit zo'n 3 minuten mee met de chorizo.

3

Snijd de rode en gele paprika in stukjes en bak deze kort mee.

4

Kook de pasta volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat.

5

Als je de groenten kort mee gebakken hebt, voeg je de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Breng dit aan de kook en verhit het geheel 3 minuten.

6

Draai het vuur omlaag en voeg de mosterd, honing en wat peper toe aan de saus. Verwarm dit mee. Je kunt naar smaak meer mosterd, honing en peper toevoegen. Eten er kinderen mee en zijn zij niet zo gek op pittig eten? Voeg dan nog wat extra honing toe.

7

Giet de pasta af als deze beetgaar is en voeg de pasta aan de saus toe. Roer het geheel goed door elkaar.

8

Strooi wat gerapste Parmezaanse kaas over de pasta.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

 400 g penne
 400 g tomatenblokjes
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 ui
 1 teentje knoflook
 70 g tomatenpuree
 1 el mosterd
 3 el honing
 100 g parmezaanse kaas
 1 snufje peper
 250 g licht pittige chorizo

Bereidingswijze

1

Snij de chorizo in plakjes en halveer deze vervolgens. Bak de chorizo 5 minuten zonder boter of olie (de chorizo is al vet van zichzelf) in een hapjespan met goede anti-aanbaklaag.

2

Snipper ondertussen een ui en rasp een teentje knoflook fijn. Bak dit zo'n 3 minuten mee met de chorizo.

3

Snijd de rode en gele paprika in stukjes en bak deze kort mee.

4

Kook de pasta volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat.

5

Als je de groenten kort mee gebakken hebt, voeg je de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Breng dit aan de kook en verhit het geheel 3 minuten.

6

Draai het vuur omlaag en voeg de mosterd, honing en wat peper toe aan de saus. Verwarm dit mee. Je kunt naar smaak meer mosterd, honing en peper toevoegen. Eten er kinderen mee en zijn zij niet zo gek op pittig eten? Voeg dan nog wat extra honing toe.

7

Giet de pasta af als deze beetgaar is en voeg de pasta aan de saus toe. Roer het geheel goed door elkaar.

8

Strooi wat gerapste Parmezaanse kaas over de pasta.

Penne met chorizo

    Add Comment

    Lisa had een vlekkeloze zwangerschap. Verliep de bevalling net zo? – Bevallingsverhaal #5
    Loslaten