Dit zijn de populairste babynamen van 2016

Posted In:Baby & Kind
Zijn er in jouw omgeving veel baby’s geboren afgelopen jaar? Dan is de kans redelijk groot dat het ventje Daan heet en het meisje Emma. Deze twee namen werden in 2016 het vaakst aan kinderen gegeven en staan dus op 1.

 

SVB

Ieder jaar in januari, brengt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) een lijst uit met de 20 meest gegeven jongens- en meisjesnamen van dat jaar. Hoe ze aan deze gegevens komen? SVB keert ieder kwartaal kinderbijslag aan ouders uit. Wordt je kindje geboren, dan geeft de gemeente de geboorte van het kind automatisch door aan de Sociale Verzekeringsbank en ontvangt je zonder er iets voor te hoeven doen, 4 keer per jaar een leuk bedrag op je rekening.
In een eerder artikel met daarin de top 20 van de eerste helft van 2016 schreef ik dat Julia en Sem de eerste plek hadden veroverd. Die plek hebben ze nu moeten inleveren. Julia staat op #5 en Sem op #3. Opvallend is dat de naam Liam in 2015 nog op #1 stond en nu slechts op plek 13. Qua meisjesnamen heeft de naam Tess een lichte stijging gemaakt en zijn de namen Lauren en Olivia nieuw in de top 20.

Wat gaat 2017 ons brengen qua babynamen?

Nu al is er een voorspelling gedaan wat in 2017 de populairste babynamen zullen worden. Babyblog en Hippe-Geboortekaartjes combineerde de resultaten uit recent zoekgedrag van zwangere vrouwen in babynamentools en kwamen zo uit op een top 10 jongens- en meisjesnamen. Zij voorspellen dat bij meisjes de namen Lauren, Emma en Julia de top drie zullen vormen en bij jongens Sem, Noah en Finn (in die volgorde).

 

Heeft jouw zoon of dochter een naam uit deze top 20?

  • Milou
    12 januari 2017

    Buhhh Mees is behoorlijk populair geworden in 2016 zie ik! Mijn Mees is er daar één van.

Add Comment

Daar worden we blij van: HEMA komt met klantenpas!
Ik werd ingeknipt en dat gaf behoorlijk wat nare gevolgen