Pasta pesto met garnalen

Posted In: Koken | Recept

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik voor het laatst een recept op Go Mommy Go heb geplaatst, maar vandaag ben ik terug met een toppertje! Een heerlijke pasta met zelfgemaakte pesto die je binnen 25 minuten op tafel zet.

Pesto

Heb je écht haast, dan kun je natuurlijk een potje pesto kopen, maar geloof me: zelf pesto maken is super simpel en nóg lekkerder!

De hoofdingrediënten van pesto zijn basilicum, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook. Wil je er een dressing van maken, wat super lekker in een salade met mozzarella en tomaat is, dan kun je wat olijfolie toevoegen om de pesto wat dunner te maken.

Bewaren

Als je een voorraadje maakt, kun je het 3 maanden in de vriezer bewaren en in de koelkast blijft het drie dagen goed.

Een basilicumplant onderhouden

Vind je het ook zo lastig om een basilicumplant in leven te houden? Ik heb hier heel lang tegenaan gelopen! Ik kocht een basilicumplant bij de supermarkt en binnen no time was de plant kapot en dood. Wat blijkt; de plantjes krijgen slechts een geringe hoeveelheid voeding in de grond, waardoor het erg lastig is om een goed groeiende plant te krijgen.

Ik ben er inmiddels achter dat je met de goede verzorging een heel eind komt. Een aantal tips: zet de plant op een schoteltje en giet het water op het schoteltje. De wortels van de basilicum zuigen het vocht vanzelf op. Wat je vooral NIET moet doen, is het water rechtstreeks op de aarde of plant gieten.

Daarnaast is het belangrijk dat de plant op een zonnige, beschutte plek staat. Basilicum heeft in principe dagelijks wat water nodig. Krijgt je plant verlepte blaadjes, dan heeft het een vochttekort.

Als je een mooie grote basilicumplant wil krijgen is het aan te raden om de plant in een grote pot te zetten. Daarnaast kun je wat extra voeding (stikstof) toevoegen.

Om ervoor te zorgen dat de plant mooie grote blaadjes aan blijft maken, is het goed om af en toe wat blaadjes van de plant af te plukken. Wat je niet moet doen is de stengels afknippen. Succes!

Wil je een snelle pasta zonder vlees op tafel zetten, dan is deze pasta pesto een echte aanrader! Heerlijk met zelfgemaakte pesto, garnalen, cherrytomaatjes, rucola en niet te vergeten geroosterde pijnboompitten!

KeukenDifficultyEenvoudig
Hoeveelheid1 portie
Bereidingstijd10 minsKooktijd15 minsTotale bereidingstijd25 mins
Voor de pasta
 400 g spaghetti
 250 g cherry tomaten
 150 g roze garnalen
 150 g rucola
 50 g pijnboompitten
Voor de pesto
 3 handen basilicum
 2 tenen knoflook
 30 g pijnboompitten
 25 g parmezaanse kaas
 een scheut extra vierge olijfolie
 1 snufje zout
 1 snufje peper
1

Rooster de pijnboompitten licht. Houd ongeveer 50 gram over voor over de pasta.

2

Hak met een keukenmachine de basilicum, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook fijn. Voeg een scheut extra vierge olijfolie toe om de pesto smeuïg te maken en wat zout en peter om het op smaak te brengen.

3

Kook de spaghetti in ruim water in 7 minuten gaar met een scheutje olijfolie.

4

Giet wat olijfolie in een pan en laat deze goed heet worden. Bak de garnalen ongeveer 2 minuten per kant totdat ze mooi roze zijn.

5

Halveer de cherrytomaatjes.

6

Giet de pasta af. Voeg de pesto en cherrytomaatjes aan de pasta toe en verwarm kort mee.

7

Schep vervolgens de pasta op en garneer de pasta met de garnalen, rucola en pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

Voor de pasta
 400 g spaghetti
 250 g cherry tomaten
 150 g roze garnalen
 150 g rucola
 50 g pijnboompitten
Voor de pesto
 3 handen basilicum
 2 tenen knoflook
 30 g pijnboompitten
 25 g parmezaanse kaas
 een scheut extra vierge olijfolie
 1 snufje zout
 1 snufje peper

Bereidingswijze

1

Rooster de pijnboompitten licht. Houd ongeveer 50 gram over voor over de pasta.

2

Hak met een keukenmachine de basilicum, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook fijn. Voeg een scheut extra vierge olijfolie toe om de pesto smeuïg te maken en wat zout en peter om het op smaak te brengen.

3

Kook de spaghetti in ruim water in 7 minuten gaar met een scheutje olijfolie.

4

Giet wat olijfolie in een pan en laat deze goed heet worden. Bak de garnalen ongeveer 2 minuten per kant totdat ze mooi roze zijn.

5

Halveer de cherrytomaatjes.

6

Giet de pasta af. Voeg de pesto en cherrytomaatjes aan de pasta toe en verwarm kort mee.

7

Schep vervolgens de pasta op en garneer de pasta met de garnalen, rucola en pijnboompitjes.

Pasta pesto met garnalen

    Add Comment

    Ik vind het eng om een oppas te huren
    Kruidige stoofpeertjes met speculaas crumble