Pakjesavond Sinterklaas

Pakjesavond bij huize Go, mommy, go

Posted In: Maxim | Persoonlijk
Oké, iedereen zit waarschijnlijk al helemaal in kerstsferen en ook hier is de kerstboom deze week versierd. Toch schrijf ik vandaag een stukje over hoe pakjesavond bij ons is gegaan, al is het maar voor mezelf als herinnering voor later!

[TS-VCSC-Spacer height=”33″]

Vorig jaar sloegen we sinterklaasavond over omdat ik Maxim er met 1 jaar nog net wat te jong voor vond. Hij snapte er geen snars van en bij cadeautjes uitpakken met zijn verjaardag was vooral het inpakpapier nog het meest interessant. Dit jaar leek het me echter wel leuk om Sinterklaas en daarmee pakjesavond te introduceren.

[TS-VCSC-Spacer height=”25″]
[TS-VCSC-Spacer height=”25″]

Milan – het zoontje van mijn vriend – was er helaas niet bij omdat hij dat weekend bij zijn moeder was en daarmee was Maxim het enige kind. Wel waren opa & oma, mijn vriend en zusje erbij. Zij kwamen rond een uurtje of 4 en zo begonnen we de namiddag met een overheerlijk, niet zelfgebakken, speculaastaartje. Op een gegeven moment ging mijn vader naar de gang om hard op de deur te bonken. Ik deed alsof ik heel erg verbaasd was om wie er nou in vredesnaam op de deur bonkte en pakte Maxim bij zijn handje om te gaan. Die was echter toch wel geschrokken van het harde geklop waardoor hij een beetje begon te huilen maar toen ik zei dat het Sinterklaas was, liep hij toch maar mee. De grote jute zak vol cadeautjes werd naar de woonkamer meegenomen en zo kon Maxim beginnen met cadeautjes uitpakken. Hij vond het overigens helemaal niet vreemd dat hij de enige was die cadeautjes kreeg. Het laatste cadeautjes werd met evenveel enthousiasme uitgepakt als het eerste cadeautjes. Heerlijk om je kind zo te zien genieten!

[TS-VCSC-Spacer height=”25″]
[TS-VCSC-Spacer height=”25″]

Na het uitpakken van de cadeaus was het tijd om de rommelende magen te vullen. Mijn vriend – die Indisch bloed heeft – had op verzoek Soto-soep gemaakt. Hiervoor was hij ‘s ochtends al op tijd opgestaan om de kip goed te laten trekken. Wie weet is er door hem een nieuwe traditie ontstaan op pakjesavond want Indisch eten is eigenlijk altijd een feestje!

[TS-VCSC-Spacer height=”25″]
[TS-VCSC-Spacer height=”25″]

Na het eten werden er uiteraard nog wat cadeaus uitgepakt en in elkaar gezet. Volgens mij vonden mijn vader en zusje het Duplo kasteel nog leuker dan Maxim zelf, maar dat terzijde! Rond 10 uur, echt veel te laat, vertrok de bende en ging Maxim moe maar absoluut voldaan naar bed. De eerste pakjesavond was absoluut een succes geweest!

[TS-VCSC-Spacer height=”35″ el_file=””]

[themeone_icon_txt title=”Hoe was pakjesavond bij jullie?” position=”center” size=”fa-5x” color=”#EDEFF2″ icon=”fa fa-quote-left”]

  • Vandaagismooi.nl
    11 december 2015

    Wat ziet het er super gezellig en leuk uit! En die kleine Maxim helemaal blij, leuk!

  • Jennifer
    11 december 2015

    Aah toetie Maxim, die is echt mega blij! :D Inderdaad een groot succes dus, super leuk!

Add Comment

Alleenstaande moeder in de bijstand: “Een tegenprestatie leveren”
Win een paar happy socks en extra lang t-shirt voor je vent! | Go, Christmas, Go