7 tekenen dat we een meisje krijgen (volgens de Old Wives Tales)

Laat het geen verrassing zijn: wij – oké, ik misschien net iets meer – willen graag weten of we een jongen of meisje verwachten! En daarom hadden we gisterenavond een afspraak voor de pretecho, oftewel geslachtsbepalende echo. Nu zul je misschien denken: verlos ons van de spanning!! Ja jammer, maar ik heb dus bedacht een gender reveal party te organiseren voor familie om van de onthulling wat leuks te maken. En dus…. moeten jullie ook tot zondag wachten!

 

Nu vraag je je misschien af of ik een voorgevoel of voorkeur had. Op beide vragen is het antwoord ‘nee’ en om een hele simpele reden: ik heb de vorige keer mijn lesje geleerd, haha! Toen ik zwanger was van Maxim had ik een voorkeur voor een meisje. Simpelweg omdat ik zelf als kind zijnde – en nog steeds – heel erg meisjesachtig ben en het dus wel zag zitten om mijn dochtertje jurkjes aan te trekken, zelf haarbandjes voor haar te maken en uren met roze frutsels te knutselen. Door de modder banjeren, beestjes uit de grond plukken en met een skelter door de buurt rauzen, dat zag ik mezelf niet helemaal doen op hakken! Ik had heel sterk het gevoel dat ik in verwachting was van een meisje, maar ik kwam bedrogen uit met de 20-weken echo! Ja ik moest echt even schakelen, maar was natuurlijk niet minder blij! Laat ik dat voorop stellen.

En dus had ik dit keer geen voorgevoel omdat ik eigenlijk bij mezelf denk: een voorgevoel hebben, dat kan helemaal niet. Dat is nergens wetenschappelijk ondersteund zeg ik dan als nuchtere Zeeuw. Wat betreft de voorkeur: enerzijds leek het me leuk een meisje te krijgen om alsnog bovenstaande dingen te kunnen doen en omdat het me leuk leek te ervaren hoe beide geslachten zijn. Anderzijds ben ik afgelopen jaren lekker mee geveerd met Maxim, leek het me schattig zijn babykleertjes weer te kunnen gebruiken en komt het huis niet met dubbel zoveel speelgoed te staan, omdat deze baby dan ook met Maxim zijn speelgoed kan spelen. Om mijn kinderen maar even in typische gender hokjes te stoppen ;)

Oké, geen voorgevoel dus en met de laatste echo was met geen mogelijkheid de NUB-test toe te passen (een theorie die een indicatie zou geven of je een jongen of meisje verwacht, voordat het mogelijk is een geslachtsbepalende echo te doen). Voordat we de pretecho hadden heb ik daarom de ‘Old Wives Tales’ erbij gepakt om te kijken of deze voor opheldering konden zorgen. Lezen met een knipoog natuurlijk!
Old wives tales geslacht baby

Zoet versus zout

Heb je trek in zoete etenswaren, dan krijg je een meisje. Neigen je cravings meer naar zout, dan krijg je een jongen.

Uhh… en als je nou amper iets kan binnenhouden en dus totaal geen cravings hebt, haha?! Lastig, lastig. Als ik dan af ga op wat ik deze laatste twee weken liever eet, als ik wat kan eten, dan neig ik meer naar zout.

[themeone_icon color=”#5ed9f2″ icon=”general-male-symbol”]

Ochtendmisselijkheid

Heb je heel erg last van misselijkheid en overgeven. Dan krijg je een meisje. Ga je fluitend door je eerste trimester heen? Dan krijg je een jongen.

Lijkt me duidelijk!

[themeone_icon color=”#ff63a1″ icon=”general-female-symbol”]

Volgens de Chinese geslachtskalender

Plaats je ene vinger op de leeftijd die je hebt op het moment dat je kindje verwerkt is en je andere vinger op de maand van conceptie. De plaats waar je vingers elkaar in het midden ontmoeten, bepaalt of je een jongen of meisje verwacht. Klik hier voor de kalender. 

Volgens de Chinese wijsheden mogen wij ons gezin in september met een meisje verrijken

[themeone_icon color=”#ff63a1″ icon=”general-female-symbol”]

Borsten

Zijn je borsten al flink gegroeid? Meisje! Is er nog weinig veranderd? Jongen!

Ik kan nu mijn bh’s van voordat ik zwanger was al niet meer aan, dus ja: ze zijn duidelijk groter geworden!

[themeone_icon color=”#ff63a1″ icon=”general-female-symbol”]

Onhandig of sierlijk

Hou je je tijdens je zwangerschap sierlijk staande, dan is er een meisje op komst. Heb je ineens twee linkerhanden en val je continu, dan verwacht je een jongen.

Ik loop continu overal tegenaan, praat soms met dubbele tong en telt die vergeetachtigheid ook mee als onhandigheid?

[themeone_icon color=”#5ed9f2″ icon=”general-male-symbol”]

Babynamen

Het verhaal gaat, dat je baby het geslacht heeft van de voorkeur voor babynamen die je hebt.

Zowel Willem als ik vinden jongensnamen bedenken/ kiezen super lastig terwijl dat we wel al wat mooie meisjesnamen op het oog hebben.

[themeone_icon color=”#ff63a1″ icon=”general-female-symbol”]

Zwangerschapsgloed

Heb je een stralende huid en haar zoals uit een Garnier reclame? Dan krijg je een jongen. Heb je een slechte huid en is je haar een ramp? Dan krijg je een meisje, want meisjes ontnemen je je schoonheid.

Ik heb vanaf de positieve test enorm veel last van puistjes en een enorm slechte huid. Super vervelend! Het zou kunnen komen door het vitaminegebrek of toch doordat er een meisje in mijn buik groeit.

[themeone_icon color=”#ff63a1″ icon=”general-female-symbol”]

Dé keer

Was jij ten tijde van de daad agressief in bed, dan wordt het hoogstwaarschijnlijk een jongen. Wist je mannelijke wederhelft wel van  wanten, dan wordt het een meisje.

Come again? Haha! Niet van toepassing dus vul ik hier maar beide geslachten in!

[themeone_icon color=”#5ed9f2″ icon=”general-male-symbol”] [themeone_icon color=”#ff63a1″ icon=”general-female-symbol”]

Sympathie gewicht partner

Komt je partner heel sympathiek ook wat pondjes aan? Dan verwacht je een meisje. Blijft hij op gewicht of valt hij af? Dan is het een jongen.

Willem is precies op gewicht gebleven dus van sympathiek aankomen of in mijn geval afvallen is geen sprake.

[themeone_icon color=”#5ed9f2″ icon=”general-male-symbol”]

Slaaphouding

Slaap je graag op je linkerzij? Dan krijg je een jongen. Ligt je rechterzij prettiger? Je zult een meisje krijgen. 

Mijn slaaphouding is eigenlijk net als voor mijn zwangerschap: ik slaap het liefste op mijn buik, maar dit wordt nu wat lastiger. En dus ga ik als tweede keus voor mijn linkerzij.

[themeone_icon color=”#5ed9f2″ icon=”general-male-symbol”]

Vorm buik

Heb je al een bolle buik en draag je hoog, dan houdt een meisje zich schuil in je buik. Heb je nog een klein buikje en draag je laag? Dan verwacht je een jongen. 

Ik vind dat ik, in vergelijking met mijn vorige zwangerschap, al best een flinke pens heb bij deze baby en ook lijk ik hoog te dragen (al zouden dat ook mijn darmen etc. kunnen zijn haha).

[themeone_icon color=”#ff63a1″ icon=”general-female-symbol”]

Voeten

Heb je continu last van koude voeten dan zou het goed kunnen dat er een jongetje in je buik groeit. Is er qua temperatuur weinig veranderd, dan krijg je waarschijnlijk een meisje.

Mijn vriend irriteert zich mateloos aan mijn koude ‘kletsen’ (zoals hij het noemt) die ik ‘s avonds in bed tegen zijn benen opwarm. Ach, hij moet het maar verdragen voor zijn zwangere vriendin toch?!

[themeone_icon color=”#5ed9f2″ icon=”general-male-symbol”]

Conclusie: team [themeone_icon color=”#ff63a1″ icon=”general-female-symbol”] wint!

Wat denk jij dat we krijgen? Hoor je bij team blauw of team roze?

 

Bron afbeelding

  • jodi - liefthuis
    30 maart 2017

    Te grappig om te lezen. Hier volgende week ook zo’n artikel, al klopt er van deze punten al niks als ik naar mijn vorige zwangerschap kijk. Ben wel mega benieuwd nu naar jou…

  • Melanie
    30 maart 2017

    Op de huid na klopt hier niks van. Als ik terug denk aan mijn zwangerschappen.

Add Comment

Zwanger! – Week 13 & 14
Gender reveal: we krijgen een…