Noël’s ice cream party

I scream, you scream, we all scream for ice-cream! Ongeveer 2 weken geleden werd onze jongste telg twee jaar. Ik vind het heerlijk om los te gaan met de verjaardagen van mijn kinderen. Ruim van te voren ben ik bezig met het verzinnen van een thema wat op dat moment bij ze past, koop ik feestversiering in, bedenk ik wat voor taart ik ga maken en wat voor traktatie er uitgedeeld gaat worden op school. Noël is momenteel helemaal verzot op ijsjes en alles wat daarmee te maken heeft. Lopen we naar de vriezer (die  bij ons in de schuur staat) om iets voor het eten te pakken, dan schreeuwt hij gelijk: “IJs!”. Wat het thema voor zijn tweede verjaardag moest worden was dus al snel duidelijk: een heuse ice cream party!

Ben je benieuwd naar de foto’s van Noël zijn feestje? Scroll dan naar beneden!

Voor jongens en meisjes

Het leuke van dit thema is dat het niet per se of alleen voor meisjes of jongens is. Het kan voor beide! Ik wil niet zeggen dat ik mijn kinderen gender neutraal op voed, maar van mij mogen ze wel met alles spelen en ik denk maar zo: roze is ook gewoon een mooie kleur!

Voor dit feestje in ijs thema, koos ik voor pastelkleuren: licht roze, lichtblauw, lichtgeel en wit. Deze kleuren maken een vrolijk geheel en zijn een beetje de kleuren van de vroegere ice cream trucks. Het handige aan deze kleuren en dit thema, is dat je gebruikelijke feestartikelen kan gebruiken. Denk aan: slingers, ballonnen, honeycombs, pompons.

Ik begon met het pinnen van ideetjes op Pinterest en ging daarna op zoek naar deze basic versiering. Later ben ik op zoek gegaan naar meer thema specifieke versiering zoals folieballonnen, ijsbakjes enzovoort.

Feestartikelen

Uiteindelijk heb ik heel veel van mijn versiering gekocht bij Tuf-Tuf. Dit is een online shop in feestartikelen met een ontzettend groot assortiment. Ik kocht er onder anderen ballonnen, pompons, honeycombs, taartbordjes, bekertjes, plastic servies en servetten.

DIY ijsjes

Ze hadden ook super leuke honeycomb ijsjes, maar die waren op dat moment helaas net uitverkocht. Gelukkig kan je iets vergelijkbaars ook heel makkelijk zelf maken door een ijshoorntje (cilinder) van karton te vouwen en daarop een honeycomb of ballon te plakken of een feesthoedje te gebruiken. Dit heb ik ook gedaan en het staat super leuk!

De spulletjes die ik niet bij Tuf-Tuf kon vinden heb ik bij Ali gekocht. Je moet er dan wel weeeeeken van te voren bij zijn!

Toevallig hadden ze op dat moment bij Sostrene Grene ook leuke versiering in ijs thema. Daar kocht ik nog een slinger met ijsfiguurtjes en wat bakjes om te vullen met chipjes, nootjes en snoepjes.

De taart

Op Pinterest had ik waanzinnig mooie taarten gezien die helemaal in het ijsjesthema passen. Een vrolijke chocolate ganache drip met een ijsje erop alsof die aan het smelten is. Omdat ik graag bak, besloot ik de taart zelf te maken en volgens mij was hij aardig gelukt! Wellicht dat ik binnenkort nog een recept en how to op Go Mommy Go zet!

Naast de taart had ik geglazuurde donuts op een donutstand gezet. Met lange spekjes had ik een soort ‘lolly’s’ gemaakt. Ook had ik in ijshoorntjes cakejes gebakken en er een mooie toef op gespoten, zodat het net softijsjes waren. Voor gasten die niet zo van zoetigheid houden had ik oubliehoorntjes gevuld met gesneden rood fruit.

Sundae bar

Het absolute topstuk van het feestje van Noël had een sundae ice cream bar moeten zijn. Ik had op Pinterest gezien dat je bakken ijs kunt neerzetten met verschillende toppings, zodat de kinderen zelf hun ijsje konden maken. Super leuk!! Helaas was het de dag van het feestje +30 graden, waardoor het ijs acuut was gaan smelten, dus dat idee ging helaas niet door…

Mocht je ook een sundae bar willen maken en het niet zo warm zijn: dat is heel simpel! De bakken ijs kun je in een grotere bak zetten en de grotere bak vullen met ijsklontjes, zodat het ijs goed gekoeld blijft. Je kunt er ook voor kiezen om zelf alvast bolletjes ijs te scheppen en deze in een bak te doen en die vervolgens weer in een bak met ijs. Vul kleinere bakjes met verschillende toppings zoals: hagelslag, sprinkles, discodip, mini fudge, mini marshmellow, klein gesneden fruit, nootjes etc. Zet vervolgens flesjes met dessertsaus neer en een bus met slagroom om het feestje compleet te maken. Oh en vergeet de ijsbakjes of ijshoorntjes niet!

    Add Comment

    Kruidige stoofpeertjes met speculaas crumble
    Yes, eindelijk hebben meisjes de hoofdrol in deze boeken!