Een strak interieur wat ook kidsproof is

Posted In: Lifestyle | Samenwerking

Een interieur met nieuwe meubels wat ook nog eens naar je smaak is, vind ik best een uitdaging en risico als je kleine kinderen hebt. Voor je het weet word je vers geverfde muur ondergetekend of zit er een chocopastavlek in de nieuwe bank. Nu het voorjaar kriebelt wil ik de uitdaging aan gaan en ons interieur een update geven. Vandaag vertel ik hoe we onze woonkamer stylish en toch kidsproof gaan maken door middel van muurverf, verlichting en meubels.

Likje verf

Drie jaar geleden besloten we al om de muren een andere kleur te geven. Ik trok bij mijn vriend in en vond de kleuren die erop zaten niet echt om over naar huis te schrijven. De langste muur werd grijs en de rest wit. In principe mooie kleuren die goed combineren met bijna alle meubelen. Toch merkte ik dat de grijze muur onze niet al te grote woonkamer nog kleiner maakte. Toen durfde ik met een peuter en baby op komst niet alle muren wit te schilderen, nu ga ik ervoor! Ik merk dat ik ook qua inrichting meer rust en licht wil. Nu zal je misschien wel denken: zou je dat wel doen? Wit? Jazeker!

In mijn vorige woning waren bijna alle muren wit en dit ging met mijn oudste altijd goed. Het is naar mijn mening een kwestie van opvoeden, zodat je kinderen niet van alles op de muren gaan smeren. Daarnaast heb je tegenwoordig veel muurverf waarbij je de muur kan reinigen. Ideaal als er vieze handjes op zitten en helemaal kidsproof! Denk bijvoorbeeld aan Histor Clean of de muurverf van Sikkens.

Verlichting

Verlichting vind ik altijd de grootste uitdaging in een interieur. Er is ontzettend veel keuze en daardoor zie ik vaak door de bomen het bos niet meer. Wat ik al wist is dat die lelijke plafonnière uit 2000 boven het zitgedeelte weg MOET. Maar met wat we deze lichtbron zouden gaan vervangen, daar had ik nog geen idee van.

Tot ik vorig jaar het internet aan het afstruinen was en een prachtige booglamp tegen kwam van het merk Steinhauer en hem gewoon bestelde. Het is een booglamp van robuust staal met een ronde kap van grijs rookglas. De boog van staal is plat en daarom vind ik hem mooier dan de meeste booglampen, die uit rond staal bestaan en uitschuifbaar zijn. Deze boog bestaat uit één geheel. De lamp is vrij strak en daarom vind ik hem erg mooi staan in ons interieur. Helemaal als de muren straks wit zijn en de vloerlamp af steekt. Wat ik ook fijn vind aan deze lamp is dat hij niet zomaar kapot gaat. De boog is stevig en de kap is van kunststof. Mocht de booglamp toch een stootje krijgen, dan zal de kap in ieder geval niet gelijk in scherven breken. Toch een fijn idee, dat deze lamp kidsproof is!

Meubels

Meubels geven een kamer vorm en dat is bij onze woonkamer zeker van toepassing. Enkele jaren geleden besloten mijn ouders nieuwe meubels te kopen en namen wij hun meubels over. Dat zij vrij massief en dus groot zijn is soms echte en uitkomst. Zo kunnen we veel troep kwijt in het dressoir en tv-meubel en doordat de eettafel 2,40 m lang is, kunnen er altijd mensen blijven eten. Het grootste nadeel is echter dat de meubels eigenlijk te groot zijn voor de grootte van onze woonkamer. Er is niet veel ruimte voor de kinderen om te spelen en de woonkamer oogt erg vol en klein.

Lees ook: Verbouwen en opknappen maar!
Eettafel en stoelen

We zijn dus gaan kijken naar meubels die een slag kleiner zijn, maar wel genoeg opbergruimte geven. Qua tafel hebben we nog geen knoop door gehakt. We willen sowieso wel een tafel met houten blad en stalen frame. De tafel moet ook zeker 2 meter zijn, voor als we gasten krijgen. De eettafelstoelen die we nu hebben passen bij vrijwel elke tafel, dus die hoeven niet vervangen te worden. Dat geldt ook voor onze nog vrij nieuwe hoekbank die antraciet is.

Bestå tv-meubel en wandmeubel

Het is misschien niet erg origineel, maar we gaan een tv-meubel uit de Bestå serie van Ikea kopen. Waarschijnlijk met eiken frame en witte frontjes. Het eiken moet al het wit in ons interieur gaan breken en samen met de frontjes zal het overal bij passen. Wat ik een enorm pluspunt aan dit tv-meubel vind, is dat je opbergruimte hebt, prijs-kwaliteit super is en dat je het tv-meubel qua hoogte iets van de vloer kan laten afkomen. Zo oogt je kamer ruimtelijker.

Daarnaast willen we ook een groot wandmeubel gaan maken met kastjes uit de Besta serie. Onder het motto ‘Go Big or Go Home’, zal het wandmeubel gaan bestaan uit maar liefst 9 kastjes – drie hoog en drie breed. De kast wordt 1,80 bij 1,92 m. Ook bij dit wandmeubel is het de bedoeling dat de kastjes zelf van eikenhout zijn en de frontjes wit. Ondanks dat het opbergmeubel erg groot wordt, denk ik dat het ruimtelijk groter gaat ogen, doordat het een groot geheel is en voornamelijk wit.

Het fijne aan dit wandmeubel is dat er genoeg opbergruimte zal zijn. In de onderste kastjes komt speelgoed van de kinderen en in de hogere kastjes komt het servies en de glazen voor speciale gelegenheden. Alles zal achter deurtjes zitten en daardoor uit het zicht zijn. Zo blijft het lekker opgeruimd!

Tot slot vind ik het ook belangrijk dat een woonkamer gezellig is en sfeer uitstraalt. Door middel van accessoires gaan we kleur aan de woonkamer toevoegen. In een mooie vitrinekast van Ikea ga ik spulletjes zetten die wat voor ons betekenen of die we mooi vinden. Het kastje kan op slot, dus dan zijn deze spulletjes gelijk veilig voor kinderhandjes.

Kidsproof interieur met Besta wandmeubel

Visualiseren

Dit zijn dus onze ideeën voor onze woonkamer. Omdat ik nogal wispelturig kan zijn, helpt het mij altijd om dingen te visualiseren, zodat ik zeker van mijn zaak ben. Dit kan door middel van een moodboard of bord op Pinterest, maar ook door je woonkamer in een 3d-planner te ontwerpen, wat ik heb gedaan. Hiermee kan je kijken hoe je ruimte eruit gaat zien, met een vergelijkbare vloer, muren en vergelijkbare meubelen.

Zo kon ik gelijk zien of mijn kleurkeuzes, meubelen en accessoires bij onze donkere vloer passen, maar ook bij een lichtere vloer, als we die een keer gaan vervangen.

Wil je het ook eens proberen met jouw interieur? Via Floorplanner kun je gratis elke ruimte in je huis een nieuwe look geven en het interieur in 2D of 3D bekijken!

  • Een kijkje in mijn droomkeuken | Go Mommy Go
    6 september 2019

    […] Blijven we op dezelfde manier koken? Zoals jullie misschien weten vind ik het ontzettend leuk om me bezig te houden met interieur. Ik besloot daarom alvast een moodboard te maken van mijn droomkeuken en me te oriënteren op het […]

Add Comment

36x een toffe zomerjas
Moederdag coupons – gratis printable!