Mrs Mighetto X H&M

Mrs Mighetto X H&M collectie

Posted In: Baby & Kind | Kinderkleding
Mrs Mighetto is een merk wat afgelopen jaren duidelijk haar naam gevestigd heeft in de wereld van decoratie voor de baby-en kinderkamer. Haar prachtige posters hangen in menig meisjeskamer en de collectie is de laatste jaren uitgebreid met home decor en behang. Nu hebben H&M en Mrs Mighetto de handen ineen geslagen en een prachtige minicollectie ontworpen.

Mrs Mighetto

Miss Emma from Mrs Mighetto Mrs Mighetto werd in 2014 opgericht door Malin & Anna en heeft als standplaats Stockholm, Zweden. De dames ontwierpen illustraties en besloten op een dat deze gezien moesten worden door de wereld. Ze voegden meer water toe aan de kleuren en hun ideeën werden werkelijkheid toen de illustrates schilderijen werden. De karakters uit hun illustraties kregen allemaal namen die bij hun magische persoonlijkheden pasten en de rest is geschiedenis. Hun eerste collectie ‘Superheroes’ die in oktober 2014 uit kwam, bestaande uit posters, was binnen twee weken uitverkocht! Vandaag de dag bestaat de collectie niet meer alleen uit posters, maar ook uit prachtig behang en leuke decoratieve spulletjes. Deze worden in meer dan 20 landen verkocht, waaronder Nederland. Het speciale van Mrs Mighetto is dat de collecties limited editions zijn. Wanneer ze uitverkocht zijn, worden ze niet nogmaals geprint. Zo kan het dus zomaar zijn dat jij een vaak gevraagde poster in je huis hebt hangen! De karakters van de illustraties hebben allemaal magische persoonlijkheden met bijpassende magische namen. Achter elk karakter/ poster zit een verhaal. Zo is Miss Emma gespecialiseerd in suikerspinnen. Ze is niet geïnteresseerd in het verdienen van geld en slechts enkele individuen worden verblijd met haar suiker. Deze geselecteerde individuen krijgen speciale taken om uit te voeren. Wees eerlijk, je zit gelijk in het verhaal, toch? Het daagt je uit om verder te fantaseren en het verhaal te vertellen.

… In de vallei waar Minimighettos wonen, is de lucht dun en helder. De kou van de nacht is overal, maar hier droogt de dauw gewoon op. Voetstappen laten afdrukken achter in het gras, als kleine voetjes naar de weide lopen waar iemand zit. Het is geen persoon, noch een dier. Van een afstand zie je iets zachts, warms en behaard. Een kleine figuur van slechts een halve meter hoog laat zijn hoofd schuin opzij vallen. Grote, vriendelijke ogen knipperen langzaam. Dit is de wereld van Minimighetto, een wereld waar je aan de bosrand wordt ontmoet met een uitgestoken hand en wordt uitgenodigd om naar binnen te gaan.

Mrs Mighetto X H&M

Voor het eerst slaan Mrs Mighetto en H&M de handen ineen en brengen ze een mini print collaboration uit voor Baby Exclusive (een aparte lijn binnen de babycollectie). Het thema van deze collectie is lief, maar toch wat mysterieus, met een sprookjesverhaal wat speciaal is geschreven voor de samenwerking. In de collectie zie je voornamelijk pastelkleuren roze, grijs en blauw terug. Zo zijn er verschillende shirts, jurkjes, leggings, jersey broeken en sweaters in zachte materialen te koop. De look kan uitgebreid worden met bijpassende accessoires zoals beanies en haarbandjes. Tot slot vind je in de collectie ook spulletjes om de kinderkamer mee te decoreren. Ik persoonlijk vind de collectie erg mooi en hou er zeker van. Wat ik wel jammer vind is dat hij voornamelijk op meisjes is gericht. Zo zie je veel roze, zachte vormen en roesjes terugkomen in de collectie. De blauwe sweater en broek zou ik mijn zoon nog wel aan doen, maar daar blijft het wel bij. Een gemiste kans wat mij betreft, daar de meisjescollectie vaak al zou uitgebreid is in tegenstelling tot de jongenscollectie. Bovendien zie je in de posters veel karakters terug die mannelijk zijn. De prijzen van de items vind ik daarentegen wel heel erg aantrekkelijk! De collectie is alleen online te koop sinds 14 juni 2018. Hij is beschikbaar in maat 50 tot maat 104 en ook bij deze collectie geldt dat het een limited collectie is.

Wat vind jij van de collectie?

Add Comment

Karma is a bitch – Zwangerschapsupdate Jacqueline #1
Welke bos bloemen koop je voor welke gelegenheid?