Een peuter/ kleuter slaapkamer voor Maxim

Posted In: Baby & Kind | Lifestyle

Een eigen plek voor je kind vind ik een van de belangrijkste dingen als het om het grootbrengen van je koter gaat. Dat kan een eigen slaapkamer zijn als je genoeg ruimte hebt in huis, maar ook een eigen hoekje in een gedeelde slaapkamer of fijne speelruimte zijn. Een plekje waar je kind zich prettig voelt, lekker kan spelen of zich terug kan trekken. Ik heb Maxim altijd een eigen slaapkamer kunnen geven en na een baby- en daarna peuterkamer, zijn mijn vriend en ik nu bezig met het realiseren van een kleuterkamer.


 

Een nieuwe slaapkamer

Nu zul je misschien denken: waarom is een kind van net 3 in vredesnaam al toe aan zijn derde slaapkamerrenovatie?! Dat zit zo… Toen Maxim 6 maanden oud was kon ik verhuizen naar een fijne gezinswoning waar Maxim zijn kamertje met zijn bestaande meubels een beetje opgeleukt werd. Nu krijgt hij een nieuwe kamer omdat mijn vriend en ik besloten hebben om op korte termijn samen te gaan wonen als ik een nieuwe baan heb gevonden in de woonplaats van mijn vriend. Uiteraard ben ik ontzettend blij dat alles zo goed gaat en we beide dolgelukkig zijn! Hoewel Maxim en ik officieel nog niet verhuisd zijn, hebben mijn vriend en ik toch besloten Maxim zijn kamer alvast aan te pakken. We vinden het voor hem belangrijk dat hij niet meer het gevoel heeft dat hij in een kamertje komt logeren waar eigenlijk alleen de kledingkasten staan en daarnaast is het voor ons lekker als het grootste gedeelte van zijn speelgoed uit de, nu overvolle, woonkamer verdwijnt. Ik geloof dat ik al 350 keer op een legoblokje of toet toet auto heb gestaan!

 

Nieuwe kamer in de maak voor Maxim!

Een foto die is geplaatst door Odile (@gomommygonl) op

 

Lambrisering verven

Het idee is om van zijn nieuwe kamer een echte jongenskamer te maken die bij hem past nu hij peuter is, maar ook nog over een paar jaar. We blijven natuurlijk niet bezig! Voor inspiratie ging ik Pinterest af (what’s new?) en woonsites zoals wonenmetlef.nl, vtwonen.nl, ensuus.nl. Al snel kwam ik op het idee om een lambrisering te verven. Hierbij schilder je de helft van de muur in een kleur en laat je de andere helft wit. Met zijn drietjes gingen we naar de Praxis en kozen we een mooie tint groen ‘Oever’ van het merk Perfection. Inmiddels zit de kleur op de muur en wij vinden het er echt mooi uitzien in combinatie met de vloer!

Meubels en decoratie

Zodra we officieel onze intrek nemen in mijn vriend zijn woning gaan ook Maxim zijn meubels mee. Hij heeft een wit peuterbed, witte kledingkast van Ikea en wit lessenaartje/ bureau van Leen Bakker die ook goed in zijn nieuwe slaapkamer passen (tips & ideeën zijn welkom!). Zijn kamer gaan we verder aankleden met een leuk dekbed, een nachtkastje, spulletjes voor in zijn opbergkasten, gave posters enzovoorts. Anyway, ik kan eigenlijk beter via een moodboard laten zien wat het ongeveer moet worden, dus die kun je hieronder bekijken!

 

 

 

Ik heb er helemaal zin in om zijn kamer aan te pakken! Als hij helemaal af is en alle meubels er staan zal ik uiteraard nog een keer een roomtour laten zien!

Vind jij het ook zo leuk om kamers in te richten?

    Add Comment

    14x een lekkere warme slaapzak voor de winter
    Een plek waar je als ouders met een ziek kind even ‘thuis’ kunt zijn