Mijn trip naar zonnig Valencia

Posted In: Lifestyle | Odile | Persoonlijk
Bijna twee weken geleden was het na jaren voor mij eindelijk weer eens tijd om in het vliegtuig te stappen. Ik vertrok, inclusief mijn zusje en handbagage, richting het zonnige Valencia om daar 4 dagen te vertoeven met het paasweekend. In dit artikel laat ik wat foto’s zien van onze trip en vertel ik wat we zoal gedaan hebben!

Donderdagochtend vroeg kwam onze vader ons om half 4 ophalen om ons naar Brussel te brengen. Zoals het twee zussen betaamt lukte het ons niet naast elkaar te liggen in 1 bed zonder elkaars oren van de kop te kletsen en dus gingen we zonder slaap, maar desalniettemin fit, richting Brussel. Eenmaal daar aangekomen hebben we eerst bij Starbucks koffie gedronken en een stuk taart naar binnen gewerkt om vervolgens in het vliegtuig te stappen wat om 9 uur ‘s ochtends aan kwam. Het was op dat tijdstip nog vrij fris in Valencia, maar de blauwe lucht beloofde ons al dat het een mooie zonnige dag zou worden. Na snel een broodje bij de bakker hebben gehaald gingen we richting ons hotel wat we in één keer vonden. Oké, dat is dus niet waar ;)

Het hotel lag (het staat er nog steeds maar in tegenwoordige tijd praten geeft iets vreemds) iets aan de buitenkant van het centrum en daardoor was het lekker rustig. Fijn, want we konden beide wel wat slaap gebruiken! Na te zijn omgekleed begaven we ons richting de bus om richting het (historisch) centrum te gaan om alvast een deel van de toeristische trekpleisters te bewonderen en natuurlijk om onze eerste (en misschien wel de beste & duurste) tapas in de zon te verorberen. De kop was eraf! Die dag hebben we vooral veel gelopen en bekeken en we zijn in de grootse winkelstraat geweest. Rond 6 uur waren we zo kapot van een nacht zonder slaap dat we besloten te gaan eten. Het werd wederom tapas en ik nam een lekker Mojito om de start van onze mini-vakantie te vieren. Daarna begaven we ons terug naar het hotel om even met Maxim en mijn ouders te skypen en ik ging lekker in bad met een bruisbal van Lush. Rond half 8 lagen we gebroken op bed en vielen we beiden met het licht aan in slaap. Echt een uitzondering voor mij! Na 6 uur slaap werd ik wakker om vervolgens nog een keer 6 uur slaap te pakken. We hadden het schijnbaar nodig!

 

Vrijdag kwamen we wat laat op gang. Toen we rond lunchtijd met de bus richting het centrum geven scheen de zon alweer lekker en was het goed te doen om met blote benen naar buiten te gaan. Bij een hip tentje aten we een clubsandwich en dronken we een verse jus d’orange. Daar hebben we er overigens behoorlijk wat van weg gedronken dat weekend, aangezien Valencia ook wel ‘sinaasappelstad’ wordt genoemd en de sinaasappelsap dus goedkoop en super lekker is! Daarna gingen we naar de Turia rivier die droog ligt en een groot park is. Via Pinterest hadden we een mooie, idyllische tuin gezien (Jardin Monforte) waar we graag naartoe wilden. Ja, we zijn er geweest en het was ook prachtig, maar daar hebben we ons wel rot voor moeten zoeken! Dit is dus 1 van de vele keren dat we niet goed liepen en mede daardoor liepen de gelopen km’s aardig op! En nee, dat ligt echt niet aan ons vrouwen hoor! De tuin is ook erg populair onder de lokale bevolking, te zien aan de vele communie fotoshoots die er werden gehouden. Na de tuin uitgebreid te hebben bekeken en onze eigen fotoshoot te hebben gehouden hadden we wel wat honger gekregen en omdat de zon onderging gingen we weer op zoek naar een tapasbar om wederom heerlijke pinchos en croquettes te verorberen. We namen tevens een ‘Aqua de Valencia’, wat de cocktail van Valencia is. Tegen 11 uur namen we een taxi naar het hotel en iets na 12en vielen we weer als een blok in slaap.

Zaterdag besloten we het iets anders te doen om geen tijd meer te verspillen aan verkeerd lopen of verkeerde bussen nemen en dus gingen we met een plattegrond en planning op pad. Eerst ontbeten we bij een schattig Frans restaurantje. Ik heb werkelijk nog nooit zo goedkoop ontbeten! Voor 5 euro p.p. hadden we een theepot met thee (klinkt logisch), een verse jus, scrambled eggs en een croissant, met in mij geval Nutella. Met gevulde buik gingen we vervolgens naar de markthal die erg populair is onder toeristen. Vooral het gebouw is erg mooi en je vind er enorm veel mooie lokale producten. Zo namen we wat kruiden mee voor mijn ouders waar we 3,50 voor betaalden. In Nederland zou je er al snel het dubbele voor hebben betaald. Voor 3 kg mandarijnen betaal je daar bijvoorbeeld nog geen 2 euro en je ziet dat alle groenten en fruit vers van het land komt. Het beeld van varkenskoppen en enorme vissen zal ik jullie besparen.

Na de markthal hadden we een bezoek aan het Oceanium gepland staan. Het is het grootste Oceanium van Europa en bestaat uit prachtige gebouwen. We waren net kleine kinderen, hoe we daar rondliepen, maar het was ook allemaal zo mooi en leuk! Vooral de dolfijnenshow met die woest aantrekkelijke Spaanse dolfijnentrainer haha! We zaten met onze ingezoomde camera meer op hem dan op de dolfijnen gericht, maar dat terzijde ;) Ook erg indrukwekkend is de tunnel waar je doorheen kunt lopen in het aquarium zelf. De vissen en haaien zwemmen dan boven je en je kijkt je ogen uit.

Toen het complex rond 8 uur sloot gingen we nog even naar het winkelcentrum in de buurt waar ik nog wat kleding en schoentjes voor Maxim kocht omdat ook dat erg goedkoop was. Daarna gingen we weer richting het centrum om, hoe verrassend, wederom tapas te eten. Als je denkt wel een stuk of 15 tapas weg te kunnen krijgen heb je het trouwens mis. Je komt er zo ontzettend vol van te zitten!

De laatste dag in Valencia was vooral een relax dagje. We waren weer zo slim alles van te voren op te zoeken waardoor we na het ontbijt al snel in het park waren. Daar liepen we in de zon en gingen we een eindje fietsen op iets wat je moet vergelijken met een tuk tuk. We moesten maar liefst 10 euro betalen voor 30 minuten fietsen, wat echt belachelijk duur is als je het mij vraagt, maar het was het waard. We hebben echt in een scheur gelegen!

Na een ijsje te hebben gegeten en even te zijn bijgekomen van de ‘work-out’ gingen we richting een winkelcentrum waar we gratis een wijn en tapas konden krijgen op het dakterras. Je bent Nederlander of niet he.. Oh en als je een keer in Valencia bent, moet je echt naar de speelgoedafdeling van een van de winkelcentrums gaan. Echt een paradijs voor kinderen met ontzettend veel verschillend speelgoed, van 50 verschillende Frozen barbiepoppen en babypoppen tot een shitload aan lego, inclusief een opgebouwde veldslag met playmobil. Na wat superheld maskers hebben geprobeerd (lekker nerdy) en gedanst te hebben met zingende minions, gingen we rond half 6 richting het strand. De zon scheen nog en het was goed te doen qua temperatuur. We hebben op het strand gewandeld en uiteindelijk onze vakantie afgesloten door paella te eten bij een strandtent. Uit zo’n grote, speciale pan, zoals het hoort!

Maandagochtend ging om half 4 de wekker. De vakantie was helaas voorbij! Door de regen liepen we naar de metro om richting het vliegveld te gaan. Qua weer hebben we dus enorm geluk gehad! Rond half 9 vlogen we terug naar grauw Brussel, waar we werden opgehaald door mijn vader. Bij mijn ouders thuis wist ik niet hoe snel ik naar binnen moest vliegen om, met mijn jas nog aan, Maxim uit zijn kinderstoel te plukken en plat te kussen en zoenen. Wat had ik hem gemist!!

Zoals je in dit verslag kunt lezen was onze trip naar Valencia meer dan geslaagd. Ik ben tot rust gekomen, heb heerlijk gegeten en bovendien een kleurtje gekregen! Als je erover denkt ook een keer naar Valencia te gaan: doen! Zeker in april/ mei is de temperatuur lekker en is het niet te druk.

 • Monique
  14 april 2015

  Weeeeh, nu wil ik ook op vakantie… :( Haha, nee hoor, super leuk om te lezen en heerlijk zonnige foto’s erbij. Het genieten straalt er echt vanaf! En dat je Maxim gemist hebt kan ik me voorstellen. Zo fijn als je ‘m dan weer lekker vast kan pakken he. Wat is trouwens die coole plugin waarmee je Valencia in getallen op een rijtje hebt gezet?

  • Odile
   Monique
   14 april 2015

   Haha ja ik zou nu al wel weer naar Spanje terug willen! Dat is (helaas) geen plugin, maar onderdeel van het thema wat ik gebruik. Je doet het met fusion builder. Ben er echt blij mee want het heeft echt mooie opties!

 • Britt
  14 april 2015

  Hoi Odile, ik heb alleen het begin van je blogpost gelezen omdat je pagina (bij mij) steeds verandert bij het laden van een nieuwe foto. Het is dan echt niet te doen om verder te lezen… Leek me handig om je dat te laten weten via een comment, zodat je er wellicht iets aan kunt doen.

  • Odile
   Britt
   14 april 2015

   Bedankt voor je bericht! Ik heb het aangepast dus als het goed is, is het lezen nu weer te doen :)

Add Comment

Een nieuw gezicht op Go, Mommy, Go!
Oranje boven!